Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Σουντανί, με καλή νοοτροπία, εύκολα μπορεί να γίνει Ανσαριφάρντ και Ντουρμάζ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τον αποκλεισμό του Σουντανί από τη λίστα του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

· Μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει κι έκπληξη την επιλογή του Ολυμπιακού να βάλει τον άπειρο Λοβέρα στη λίστα του για το Τσάμπιονς Λιγκ και να αφήσει έξω τον έμπειρο Σουντανί.

· Από την άλλη, βέβαια, πρέπει να σκεφθούμε ότι για τον Αργεντίνο ο σύλλογος έβγαλε από το ταμείο του ένα ποσό πολύ μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα (3,5 εκ. Ευρώ) για να τον φέρει από τη Ροζάριο Σεντράλ και την μακρινή Σάντα Φε…

· Αυτές, όμως, είναι επιλογές που θα κριθούν στην πορεία. Αυτό που εγώ νομίζω είναι ότι ο Σουντανί, εφόσον αντιμετωπίσει το όλο θέμα επαγγελματικά (που δεν βλέπω τον λόγο να μην το κάνει, σαν μεγάλο παιδί που είναι), μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό, ειδικά χωρίς τις υποχρεώσεις των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ.

· Ο Αλγερινός είναι κλάση και όσο περνάει ο καιρός και βρίσκει πάλι τον εαυτό του, έχοντας το χάντικαπ της έλλειψης αγώνων από τις 30 του περασμένου Νοέμβρη, μπορεί ίσως κι εύκολα να ξεχωρίσει στον Ολυμπιακό, με την μεγάλη ικανότητα που έχει στο γκολ, αλλά και στην ασίστ.

· Πραγματικά θεωρώ ότι ο Σουντανί μπορεί να γίνει για τον Ολυμπιακό 2019-20 ό,τι ο Ανσαριφάρντ της σεζόν 2017-18, όταν είχε μείνει εκτός λίστας Τσάμπιονς Λιγκ και τερμάτισε πρώτος σκόρερ με 17 γκολ στο πρωτάθλημα. Η, τέλος πάντων να βοηθήσει όπως ο Τζίμι Ντουρμάζ που τη σεζόν 2015-16 ήταν επίσης εκτός λίστας Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά είχε εφτά γκολ κι εφτά ασίστ στο πρωτάθλημα.

· Τα παραδείγματα είναι πολλά: το 2014-15 έμεινε εκτός ευρωπαϊκής λίστας ο Ντοσεβί, αλλά στο πρωτάθλημα είχε τρία γκολ κι έξι ασίστ. Την ίδια σεζόν είχε μείνει έξω κι ο Φορτούνης, με το που είχε πρωτοέρθει στον Ολυμπιακό, αλλά στο πρωτάθλημα έκανε εφτά γκολ και τέσσερις ασίστ (και στο Κύπελλο τρία γκολ κι έξι ασίστ)…Το 2015-16 είχε συμβεί το ίδιο με τον Φουστέρ και τον Πουλίδο, κι αυτοί εκτός λίστας, αλλά με τρία γκολ και τέσσερις ασίστ και με πέντε γκολ και τρεις ασίστ αντίστοιχα.

· Έχοντας φρεσκάδα από την…πολυτέλεια να παίζεις μόνο τα Σαββατοκύριακα κι όχι και μεσοβδόμαδα, ένας καλός κυνηγός μπορεί να γίνει παίκτης-κλειδί στον Ολυμπιακό. Κι ο Σουντανί είναι σίγουρα καλός κυνηγός. Ακόμη και στην κατάσταση, όχι πλήρους ετοιμότητας, που βρίσκεται αυτή την στιγμή.

· Τον είδαμε, άλλωστε, στα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού να παίρνει χρόνο και να το δείχνει. Στη Ρωσία έπαιξε 20 λεπτά με την Κράσνονταρ και πρόλαβε να μπει μέσα σε τέσσερις φάσεις για γκολ! Είναι αλήθεια ότι δεν έκανε κανένα κι αυτό δεν ήταν ευχάριστο. Στις τρεις φάσεις είχε κακή επιλογή και στην κυριότερη, στην τελευταία, στο 92’, αστόχησε από άριστη θέση. Με τον δε Αστέρα, που ξεκίνησε βασικός κι έπαιξε 65 λεπτά είχε ακόμη πιο πολλές καθαρές ευκαιρίες για γκολ, αλλά τις έχασε.

· Ο…κανονικός Σουντανί, που ξέραμε επί τόσα χρόνια στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ, αλλά κι αυτός που πρόλαβε να παίξει λίγο στη Νότιγχαμ, θα είχε εύκολα τρία γκολ σε αυτά τα συνολικά 85 λεπτά που φόρεσε τα ερυθρόλευκα! Τώρα, προφανώς του λείπουν τα καλά πατήματα και κατ΄επέκταση τα καλά τελειώματα, που θα του φτιάξουν και την ψυχολογία, θα του δώσουν πάλι τον αέρα του καλού επιθετικού.

· Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλα είναι στα χέρια του. Εάν βγάλει σωστή νοοτροπία, παρά τον αποκλεισμό του από το Τσάμπιονς Λιγκ, που λογικά θα τον στενοχώρησε, όπως φυσικά και τον άλλο μεγάλο άτυχο, τον διεθνή Κούτρη, ο Σουντανί μπορεί να αποτελέσει τεράστια βοήθεια για τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τι θα κάνει, θα εξαρτηθεί από τον ίδιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x