Κώστας Νικολακόπουλος

Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα στη… Λάρισα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα με αφορμή την επιστροφή της ομάδας του Ολυμπιακού στο Ρέντη μετά τα Χριστούγεννα.

• Είχαμε θυμάμαι εκπομπή Σάββατο μεσημέρι με τους άλλους ρεπόρτερ στο ραδιόφωνο, παραμονές της τελευταίας αγωνιστικής του α΄ γύρου. Τότε, ήταν περίπου βέβαιο ότι η ΑΕΚ θα έπαιρνε τον ανεπίσημο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, αφού της αρκούσε το τρίποντο μέσα στο ΟΑΚΑ με τον Απόλλωνα.

• Σε εκείνη την εκπομπή λοιπόν, και χωρίς να ξέρω τι έκπληξη θα επακολουθούσε, με το 0-0 της ΑΕΚ μέσα στο σπίτι της, είχα πει ότι θα τον ήθελα πολύ τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα για τον Ολυμπιακό, γιατί δίνει μία άλλη ψυχολογία και γιατί τέλος πάντων η παράδοση λέει ότι εννιά φορές στις δέκα αυτός που είναι πρώτος στα μισά, είναι και πρώτος στο τέλος της διαδρομής.

• Ο Απόλλωνας, που δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε πάει να κλείσει το σπίτι του Ολυμπιακού (να θυμίσω ότι κρατούσε ως το 80’ το 1-1 μέσα στο Καραϊσκάκη...), τελικά την «έκανε» στην ΑΕΚ και με την πολύτιμη "βοήθεια" του οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μόνοι στην πρώτη θέση ακριβώς στην στροφή της σεζόν.

• Ασφαλώς κι ήταν μία εξέλιξη που την χάρηκα. Μέχρι εκεί όμως. Τίποτα παραπάνω. Να είμαι ειλικρινής; Εγώ τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα θα τον «γιορτάσω» στις 7 Γενάρη! Γιατί στις 7 Γενάρη παίζει ο Ολυμπιακός στη Λάρισα με την ΑΕΛ. Κερδίζει εκεί μέσα; Τότε έχει άλλη αξία ο ανεπίσημος τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα. Την πατάει στη Λάρισα; Τότε, τον περνάνε κι ο ΠΑΟΚ, που φιλοξενεί το Λεβαδειακό και πιθανότατα κι η ΑΕΚ, που πάει στο Αγρίνιο, εκεί που τις προάλλες έριξε πέντε στον Παναιτωλικό για το Κύπελλο (τέσσερα είχε ρίξει κι ο Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα).

• Έχει τεράστια σημασία λοιπόν το παιχνίδι στη Λάρισα για τον Ολυμπιακό. Δεν είναι ωραίο να μείνει ο Ολυμπιακός μόνο μία αγωνιστική στην πρώτη θέση. Μία φορά ανέβηκε στην κορυφή σε όλο τον α΄ γύρο κι ήταν τελευταία αγωνιστική. Κρίσιμη, καθοριστική, αλλά μία αγωνιστική. Κι όσο πήρε ψυχολογία η ομάδα από αυτή την επιτυχία, αυτό το «πρωταθλητής χειμώνα», τόσο θα την χάσει την ψυχολογία αν πέσει τόσο άμεσα από την πρώτη θέση. Θα σου πουν, και θα πεις κι εσύ ο ίδιος, μα μία αγωνιστική μόνο διατηρήθηκες στην κορυφή; Με το που ανέβηκες, έπεσες;

• Για σκεφθείτε το λίγο. Είναι ζωτικής σημασίας αυτό το ματς για τον Ολυμπιακό, σε μία έδρα στην οποία σημειωτέον πέρσι έχασε. Και η ομάδα πρέπει να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο γι΄ αυτόν τον αγώνα. Από σήμερα κιόλας, που ξεκίνησε πάλι προπονήσεις η ομάδα.

• Οτιδήποτε διαφορετικό θα είναι εξαιρετικά επώδυνο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x