Κώστας Νικολακόπουλος

Έτσι πήρε ο Χάσι τις τρεις προκρίσεις στο πρώτο εκτός έδρας ματς!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr την άποψη του για το κρίσιμο αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι.

• Το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι ο Ολυμπιακός παίρνει προκρίσεις σε νοκ άουτ παιχνίδια μόνο όταν έχει καλό αποτέλεσμα στο πρώτο του παιχνιδι. Κι επειδή το παρελθόν πρέπει να το «διαβάζουμε» και να μαθαίνουμε από αυτό, νομίζω ότι ο δρόμος για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι ακριβώς αυτός: αποτέλεσμα σήμερα στο Βελιγράδι.

• Άλλωστε, ας σκεφθούμε και πώς πήρε ο Χάσι πέρσι τις τρεις προκρίσεις με τη Λέγκια και την πέρασε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ: με αποτέλεσμα στο πρώτο ματς που ήταν εκτός έδρας, όπως είναι και τώρα το πρώτο εκτός έδρας για τον Ολυμπιακό (!): 1-1 στη Βοσνία με τη Ζρινίσκι, 1-0 στην Σλοβακία με την Τρέντσιν και 2-0 στο ΕΪΡΕ την Ντάνταλκ. Είχε παθητικό μόλις ένα γκολ και σκόραρε έστω μία φορά σε όλα.

• Η Παρτίζαν βέβαια είναι ένας αντίπαλος που αξίζει το σεβασμό μας-και καλύτερη ομάδα από τις τρεις παραπάνω. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει φτάσει δύο φορές σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (το 2003 και το 2010)-άρα το κάνει κάθε εφτά χρόνια, φτου φτου φτου μακριά από εμάς φέτος-και άλλες τρεις φορές σε ομίλους του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (2004, 06, 08) και τέσσερις του Γιουρόπα Λιγκ (2009, 12, 14, 15)!

• Όπως την είδα είναι μία ομάδα που και στο α’, αλλά και στο β’ ημίχρονο κοιτάζει να μπαίνει δυνατά και πιεστικά για να κάνει το γκολ και να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Αλλά αν πιεστεί κι η ίδια, τότε βγάζει αδυναμίες και μπορείς να της φτιάξεις κάποιες φάσεις.

• Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα δούμε δύο ντέρμπι, με την πρόκριση να κρίνεται στις λεπτομέρειες. Η κλήρωση πραγματικά έπαιξε άσχημο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Είχαν μείνει τέσσερις ομάδες στην κληρωτίδα. Κι αντί να πέσουν ο Ολυμπιακός με την Σέριφ της Μολδαβίας κι η Παρτίζαν με την Γκαραμπάγκ του Αζερμπαϊτζάν κληρώθηκαν μεταξύ τους (κι η Σέριφ με την Γκαραμπάγκ)!

• Θεωρητικά λες ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να την περάσει, αφού έχει άλλο βάρος το όνομα του στην Ευρώπη και δη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το καταλαβαίνεις κι από τα σχόλια της ΟΥΕΦΑ όταν έγινε η κλήρωση. Το άρθρο στην επίσημη ιστοσελίδα της ξεκινούσε ως εξής: «Οι σχεδόν μόνιμοι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ντοιναμό Κιέβου-Ολυμπιακός κι ο φιναλίστ του περσινού τελικού στο Γιουρόπα Λιγκ Άγιαξ, είναι ανάμεσα στις ομάδες της κλήρωσης του γ΄ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ…».

• Ωραία είναι αυτά, αλλά θεωρίες. Στα παιχνίδια που γίνονται μέσα στο καλοκαίρι, δεν υπάρχουν φαβορί. Περνάει ο πιο έτοιμος, ο πιο τυχερός κι αυτός που θα έχει καλύτερη διαιτησία-κι όσο θυμάμαι τη διαιτησία του Πολωνού που είχε πέρσι ο Ολυμπιακός στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη με την Μπερ Σεβά ακόμη εκνευρίζομαι…

• Είδαμε και τι έπαθε στον προηγούμενο προκριματικό η Μάλμε, αλλά και τον αποκλεισμό σοκ της Γαλατασαράϊ στο Γιουρόπα Λιγκ.. Αυτά τα νοκ άουτ, ειδικά τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, είναι κωλοπαίχνιδα. Πονηρά ματς, στα οποία μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο στην έκβαση τους μία στημένη φάση, μία στραβοκλοτσιά, ένα ανάποδο σφύριγμα. Εξ ου και χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκέντρωση, προκειμένου να καλυφθεί η έλλειψη πλήρους ετοιμότητας.

• Τον Ολυμπιακό τον έπληξαν οι έξι τραυματισμοί-ας σκεφθούμε ότι ο Ομάρ θα έπαιζε βασικός, ενώ τώρα περιμένεις να δεις σε τι κατάσταση θα είναι ο Φιγκέϊρας, που είχε καταλάβει ότι θα ήταν αναπληρωματικός και στα φιλικά δεν ήταν ο ίδιος με πέρσι. Επίσης ένας εκ των Μποτία η, Ταχτσίδη θα ήταν στην ενδεκάδα και θα έδινε ύψος στην ομάδα. Κι όποιο κεντρικό δίδυμο κι αν προτιμηθεί απόψε, θα έχει παίξει μαζί σε…μισό η, σε κανένα φιλικό!

• Ακόμη ακόμη βλέπεις ότι ο προπονητής σκέφτεται να βάλει Ρέτσο και Μπεν. Μόνο που λόγω τραυματισμών σε όλη την προετοιμασία ο μεν Ρέτσος έπαιξε 60’ με τη Μαλίν, ένα ημίχρονο στο πρώτο φιλικό στην Αυστρία και 37’ με την ΑΖ, ο δε Μπεν έπαιξε μόνο τρία ημίχρονα (με Πανιώνιο, Μαλίν και ΑΖ)…

• Άρα θα χρειαστεί π΄όλους τους παίκτες κατάθεση ψυχής, τρεξίματα, αλλά κι εξυπνάδα και καθαρή σκέψη στο παιχνίδι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x