Κώστας Νικολακόπουλος

Οι 5 λόγοι, το πρες του Μπούχα και οι μπούκες του Κούτρη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αφού εξηγεί στο sport-fm.gr τους τέσσερις λόγους της σημαντικότητας της νίκης του Ολυμπιακού, στέκεται σε δύο «ερυθρόλευκους» και σχολιάζει.

· Η νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη δεν ήταν μόνο εντυπωσιακή, με αυτό το 4-1, αλλά ήταν και σημαντική. Κι όχι μόνο γιατί έπρεπε να γιορταστούν τα γενέθλια του συλλόγου, όπως του άξιζε. Υπήρχαν κι άλλοι τέσσερις λόγοι της σημαντικότητας της.

· Πρώτος, γιατί επιτεύχθηκε επί ενός αντιπάλου, που προέρχονταν από το 1-1 στην Τούμπα κι από το 2-0 επί της ΑΕΚ, γενικά δε στις έξι τελευταίες αγωνιστικές είχε τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, βγάζοντας την καλύτερη του φόρμα στη σεζόν.

· Δεύτερος, γιατί με αυτό το τρίποντο ο Ολυμπιακός έφτασε στην 24η αγωνιστική τους 57 βαθμούς, όσους είχε συγκεντρώσει πέρσι σε ολόκληρη τη σεζόν! Είναι αν μη τι άλλο ένα παράσημο για τη φετινή ομάδα-κι έχει ακόμη να παίξει για άλλους 18 βαθμούς στις έξι τελευταίες αγωνιστικές.

· Τρίτος, γιατί ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά στο να κλειδώσει την 2η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας πλέον 13 βαθμούς διαφορά από την περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ.

· Τέταρτος, γιατί όσο δεν επιτρέπει στον ΠΑΟΚ να πάρει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, τόσο θα βλέπουμε διαιτητές από το…Αζερμπαϊτζάν να του δίνουν δύο πέναλτι κόντρα στα δεύτερα του Ατρόμητου και να σταματάνε με ανύπαρκτα οφσάϊντ τον Μπρούνο σε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη και διαιτητές από τη Δανία να μην βλέπουν αγκωνιές στη μικρή περιοχή κατακυρώνοντας γκολ του ΠΑΟΚ με επιθετικό φάουλ από το 2ο λεπτό μέσα στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού κλπ, κλπ.

· Κατά τα άλλα, ο Ποντένσε απέδειξε και χθες ότι είναι ο ένας από τους δύο παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα, για τους οποίους αξίζει κάποιος εισιτήριο να απολαύσει (ο άλλος βέβαια ο Φορτούνης).

· Μόνο που εγώ θα ήθελα να σταθώ σε δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και να γράψω δύο πράγματα γι΄ αυτούς.

· Ο Μπουχαλάκης μπορεί να έκανε «σπαστικά» λάθη χθες και να μην ήταν το ίδιο καλός με τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά η προσφορά του στην ομάδα ήταν και πάλι σημαντική. Κατ΄ αρχάς, κάνει εξαιρετικό πρέσινγκ ψηλά. Και κάπως έτσι, από το δικό του πρεσάρισμα πολύ ψηλά, κοντά στην περιοχή του Άρη, πάνω στον Ματίγια, η μπάλα πήγε στον Ποντένσε και έκανε το 3-1 αμέσως μετά το 2-1 και ο Ολυμπιακός καθάρισε το παιχνίδι. Από ένα ίδιο πρες ψηλά, ο ίδιος ο διεθνής μέσος έβγαλε σε θέση βολής τον Ποντένσε μόλις στο 2ο λεπτό, εκεί που τον νίκησε ο αντίπαλος γκολκίπερ Κουέστα.

· Κι αμυντικά, όμως, ο Μπουχαλάκης επενέβη πάρα πολύ αποτελεσματικά σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, βοηθώντας τους στόπερ, όταν χρειάστηκε να διορθώσει στο α΄ ημίχρονο αρχικά μία κακή συνεργασία Σα-Φορτούνη και στη συνέχεια ένα σοβαρό λάθος του Γκιγέρμε. Οι δε γρήγορες πάσες του Μπούχα βοήθησαν πολύ στο ξεκίνημα επιθέσεων και οι αλλαγές του με 40άρες πάσες ξεμπλόκαραν αρκετά την ομάδα όταν το είχε ανάγκη.

· Ο Κούτρης για πρώτη φορά μετά από καιρό μας θύμισε τον καλό εαυτό του, που είχαμε να δούμε μήνες! Ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, που είναι η σπεσιαλιτέ του. Κι αν στην μία μπούκα του ο Βέλεθ έδιωξε με το χέρι και στη δεύτερη ο Φορτούνης αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ήρθε το γκολ του Γκερέρο με κεφαλιά μετά τη σέντρα του αριστεροπόδαρου μπακ στο φινάλε μίας εκπληκτικής κούρσας 60 μέτρων για να του δώσει το ποδόσφαιρο αυτό που του άξιζε χθες, το κερασάκι στην τούρτα.

· Ο διεθνής μπακ κέρδισε και φάουλ σε καλές θέσεις σε άλλες ενέργειες του και είχε και καλές επεμβάσεις αμυντικά, όπως π.χ. μία πάνω στον Νίκο Μαρτίνεζ. Το μόνο που του έλειψε νομίζω ήταν λίγη παραπάνω ηρεμία σε διωξίματα της μπάλας, χωρίς να πιέζεται. Ίσως γιατί να έχει επηρεαστεί κι αυτός από την ευκολία με την οποία δημιουργούνται κίνδυνοι για την εστία του Ολυμπιακού με το παραμικρό.

· Άσχετο: με ξεπερνάει ότι βρέθηκε ομάδα να διαμαρτυρηθεί στο φετινό πρωτάθλημα για διαιτησία υπέρ του…Ολυμπιακού!!! Και ήταν ο Άρης και δη για τον…Σιδηρόπουλο, που δεν δίνει, ποτέ, ούτε τον πυρετό του, και καλά κάνει, στον Ολυμπιακό. Και που χθες έπαιξε σκληρά 50-50 μέσα στο Καραϊσκάκη. Είπαμε ρε παιδιά, πολύ καλή ομάδα έχει φτιάξει ο Άρης, άτυχος ήταν χθες, μαγική εικόνα το σκορ, αλλά όχι και για διαιτησία!...Έλεος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x