Κώστας Νικολακόπουλος

Οι δαίμονες της Πλζεν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, σύμμαχος του Ολυμπιακού!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το sport-fm.gr την κλήρωση του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

• Οι δύο παραδοσιακά μεγαλύτερες ομάδες στην Τσεχία είναι αυτές της Πράγας, η Σπάρτα και η Σλάβια. Όμως, από το 2011 και για μία σειρά εννιά ετών, η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού, Βικτόρια Πλζεν, είναι η καλύτερη ομάδα της χώρας! Με πέντε πρωταθλήματα και τρεις δεύτερες θέσεις!

• Λοιπόν το πράγμα είναι ξεκάθαρο: ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει την εδώ και χρόνια καλύτερη ομάδα της Τσεχίας, μίας χώρας που σε συλλογικό επίπεδο είναι τα τέσσερα τελευταία χρόνια σταθερά πάνω από την Ελλάδα στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Κοινώς, το έργο του Ολυμπιακού θα είναι δύσκολο. Ίσως και πολύ δύσκολο.

• Η Βικτόρια είναι ομάδα, με το όμικρον κεφαλαίο. Ξεκινάει τρίτη διαδοχικά σεζόν με τον ίδιο προπονητή, τον Πάβελ Βράμπα, κι αυτό από μόνο του λέει πολλά για το πόσο καλά «δεμένη» ομάδα έχει. Μιλάμε παρεμπιπτόντως για τον καλύτερο προπονητή της Τσεχίας, με παρελθόν στον πάγκο της Εθνικής ομάδας και με άριστη γνώση της Βικτόρια, καθότι ήταν στην τεχνική ηγεσία της άλλα πέντε χρόνια στο πρόσφατο παρελθόν. Συνολικά, έχει 290 παιχνίδια στον πάγκο της!!!

• Ένα άλλο πλεονέκτημα της Πλζεν είναι ότι δεν πρόκειται να χάσει κανένα βασικό παίκτη της. Απλά δύο βετεράνοι της σταμάτησαν το ποδόσφαιρο, αλλά ούτως η, άλλως αναπληρωματικοί ήταν. Αντίθετα, έχει ήδη πραγματοποιήσει τρεις-τέσσερις μεταγραφές επιπέδου ενδεκάδας, άρα θα εμφανιστεί ενισχυμένη σε σχέση με την φετινή σεζόν.

• Πριν δε από το πρώτο παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό, στο Πλζεν, η Βικτόρια θα έχει ήδη δύο παιχνίδια πρωταθλήματος στα πόδια της. Και πριν τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη, θα έχει δώσει κι ένα τρίτο παιχνίδι πρωταθλήματος, την στιγμή που ο Ολυμπιακός θα έχει απλά κάποια φιλικά…

• Ποιο κατά την γνώμη μου μπορεί να είναι ένα μειονέκτημα της μεγάλης αυτής ομάδας της Τσεχίας και το οποίο αν το εκμεταλλευθεί ο Ολυμπιακός, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βήμα πρόκρισης; Οι δαίμονες της Βικτόρια στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

• Βλέπετε, η Πλζεν φέτος έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά απευθείας, σαν πρωταθλήτρια Τσεχίας το 2018. Φέτος πρέπει όμως να δώσει προκριματικά. Και τις τρεις προηγούμενες φορές που το επιχείρησε, αποκλείστηκε όλες!

Το καλοκαίρι του 2017 από την Στεάουα, από τον πρώτο της κιόλας προκριματικό: 2-2 μέσα στη Ρουμανία και 1-4 στη ρεβάνς στην Τσεχία!

Το καλοκαίρι του 2016 από τη Λούντογκορετς στα πλέι οφ κι αφού νωρίτερα είχε αποκλείσει την Γκαραμπάγκ του Αζερμπαϊτζάν: 0-2 στη Βουλγαρία και 2-2 στη ρεβάνς στην Τσεχία

Το καλοκαίρι του 2015 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, από τον πρώτο της κιόλας προκριματικό: 2-1 μέσα στο Ισραήλ και 0-2 στη ρεβάνς στην Τσεχία!

• Για να είμαι ειλικρινής, δεν μου αρέσει που τώρα τον Ολυμπιακό θα τον παίξει στο πρώτα ματς μέσα στην Τσεχία, αφού όλους τους αποκλεισμούς τους είχε με το πρώτο ματς εκτός έδρας! Ακόμη κι όταν κέρδιζε η, έφερνε ισοπαλία με γκολ!!! Αλλά όπως κι αν έχει, η Βικτόρια εναντίον του Ολυμπιακού θα παίξει με αυτό το ψυχολογικό βάρος, να μην μπορεί επί τρεις διαδοχικά σεζόν να περάσει από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και δη κόντρα σε αντιπάλους σαφώς κατώτερης δυναμικότητας του Ολυμπιακού.

• Δεν αμφιβάλλω ότι αυτή η… τριπλή αποτυχία θα την έχει πεισμώσει και ότι μπορεί να έχει πάρει το μάθημα της, αλλά στο ποδόσφαιρο πολλές φορές η ψυχολογία παίζει τεράστιο ρόλο. Να σας θυμίσω ότι μία πραγματικά δυνατή ομάδα όπως η αυστριακή Σάλτσμπουργκ, που την άνοιξη του 2018 έφτασε στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, προσπαθεί 12 χρόνια να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και αποτυγχάνει! Έχει μείνει έξω διαδοχικά από Μακάμπι Χάϊφα, Χάποελ Τελ Αβίβ, Ντουντελάνζε Λουξεμβούργου, Μάλμε δύο φορές, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Ερυθρό Αστέρα!

• Η αλήθεια είναι ότι ο Πλζεν έχει στο παρελθόν προκρίσεις στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 2013 πέρασε τη Μάριμπορ και το 2011 την Κοπεγχάγη. Αλλά πρέπει να πάμε έξι και οκτώ χρόνια πίσω για να τις βρούμε. Στις τρεις πιο πρόσφατες φορές που δοκίμασε, απέτυχε…

• Αυτούς ακριβώς τους δαίμονες της Πλίζεν πρέπει να εκμεταλλευθεί ο Ολυμπιακός, που στην τελευταία δική του προσπάθεια να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τα κατάφερε, κόντρα σε Παρτίζαν και Ριέκα. Μόνο που για τους εκμεταλλευθεί, είναι υποχρεωμένος να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στις δύο μάχες του με τους Τσέχους!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x