Κώστας Νικολακόπουλος

Οι «διακοπές πολυτελείας στον Ολυμπιακό» μίας... νάρκης

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει, αλλά κι εξηγεί στο sport-fm.gr μία δήλωση που έγινε στο Βέλγιο για τον Οφόε…

• Μετά από τόσα χρόνια στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, ένα από τα πράγματα που έμαθα είναι να μην ενθουσιάζομαι, αλλά ούτε και να απογοητεύομαι στο άκουσμα μίας μεταγραφής. Γιατί πολύ απλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις με σιγουριά τι θα σου φέρει ένας καινούργιος παίκτης.

• Τελευταία φορά που ενθουσιάστηκα από μεταγραφή του Ολυμπιακού ήταν με τον Βαντίς Οτζίτζα Οφόε. Γιατί είχα δει τι έκανε ο Βέλγος στο πρωτάθλημα Πολωνίας με τη Νο 1 ομάδας της χώρας, τη Λέγκια, όχι μόνο σε επίπεδο τοπικό, αλλά και στα Κύπελλα Ευρώπης και ναι, είχα ενθουσιαστεί που τον έφερε ο Ολυμπιακός.

• Κι ούτε τώρα αλλάζω γνώμη για τις ικανότητες του Οφόε-να ξέρετε δε ότι μετά την συγκλονιστική του εμφάνιση στο παιχνίδι με τη Γιουβέντους στο Τορίνο, ο Λεμονής είχε πει στο Ρέντη ότι δεν έχει ξαναδουλέψει ως προπονητής με τόσο καλό «οκτάρι»! Και θυμάστε πόσοι παικταράδες είχαν περάσει στα χαφ από τον Ολυμπιακό στα χρόνια του Λεμονή.

• Τέλος πάντων, μου ήρθαν στο μυαλό όλα αυτά, διαβάζοντας τις προάλλες μία δήλωση του Τζάκι Ματάϊσεν στο βελγικό Τύπο, με αφορμή την μεταγραφή του Οφόε από τον Ολυμπιακό στην Γάνδη. Ο νυν τεχνικός της Εθνικής ομάδας του Βελγίου -19 ετών (και με περάσματα από τον Φωστήρα και τη Λάρισα) σχολίασε: «Οι ικανότητες του είναι γνωστές, αλλά είναι ασταθής παίκτης και συχνά έχει θέματα με τραυματισμούς και με τα κιλά του. Στον Ολυμπιακό νομίζω ότι έκανε διακοπές πολυτελείας».

• Και κάπου εκεί είναι η αλήθεια για τον Οφόε και το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό-διακοπές πολυτελείας. Θυμήθηκα ότι σε κάποια φάση πήγε εν μέσω υποχρεώσεων της ομάδας στο πρωτάθλημα κι έκανε εμφύτευση μαλλιών!!! Χωρίς να ειδοποιήσει κανένα από το σύλλογο.

• Τι σημαίνει εμφύτευση μαλλιών σε ένα ποδοσφαιριστή; Πολύ απλά ότι για κάποιο διάστημα δεν έπρεπε να κάνει κεφαλιές, άρα ουσιαστικά δεν γινόταν να παίξει…Τι έκανε σε εκείνο το διάστημα ο Βέλγος; Το «έπαιζε» τραυματίας και δεν αγωνίζονταν…Προσέξτε, θα μπορούσε να το είχε κάνει το καλοκαίρι η, στη διακοπή του πρωταθλήματος στις γιορτές. Αυτός προτίμησε να το κάνει, όποτε ο ίδιος γούσταρε…

• Μην απορείτε λοιπόν γιατί στον Ολυμπιακό δεν ήθελαν ούτε να τον βλέπουν τον Βέλγο και τον είχαν αφήσει εκτός ομάδας. Κι εδώ μνημονεύω απλά ένα περιστατικό, γιατί μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση. Ένα από τα πολλά, που είχαν κάνει τους ανθρώπους του συλλόγου να τον θεωρήσουν «νάρκη» για τα αποδυτήρια…

• Είναι κι αυτό με τον Οφόε ένα από τα μαθήματα που έχω πάρει. Μπορεί μία μεταγραφή να φαίνεται σούπερ και να αποδειχθεί μάπα. Και μπορεί μία άλλη να φαίνεται μάπα και να αποδειχθεί σούπερ. Απλά θα το μάθουμε μόνο μέσα από τα παιχνίδια…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x