Κώστας Νικολακόπουλος

Οι μεν κλήρωση λουκούμι, ο δε τη χειρότερη δυνατή…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr τις δύο επιλογές του Ολυμπιακού μετά την χειρότερη κλήρωση του Κυπέλλου.

• Έγινε λοιπόν και η κλήρωση της πρώτης φάσης των νοκ άουτ του Κυπέλλου Ελλάδας. Και τι προέκυψε;

• Η ομάδα που έχει να δώσει πιο πολλά παιχνίδια, γιατί είναι η μοναδική ελληνική που συνεχίζει στην Ευρώπη, είχε την πιο δύσκολη κλήρωση. Και οι ομάδες που αποκλείστηκαν από την Ευρώπη είχαν την πιο εύκολη κλήρωση. Λουκούμι, που λέμε!

• Τρεις ομάδες από την Β΄κατηγορία είχαν μπει στην κληρωτίδα (Κισσαμικός, Παναχαϊκή κι Εργοτέλης). Και τις δύο βρίσκουν στον δρόμο τους ο ΠΑΟΚ κι η ΑΕΚ! Κι ούτε καν τον πιο δυνατό Εργοτέλη, που απέκλεισε τον Άρη. Ο ΠΑΟΚ παίζει με την μέτρια Παναχαϊκή (8η επί 16 ομάδων) και η ΑΕΚ με τον ουραγό Κισσαμικό.

• Αντίθετα, ο Ολυμπιακός βρίσκει μπροστά του το εμπόδιο της Ξάνθης, της πιο δύσκολης ομάδας της Α΄ Εθνικής (8η στη βαθμολογία), που μπορούσε να κληρωθεί με τους τέσσερις μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

• Η χειρότερη κλήρωση, τόσο λόγω της δυναμικότητας της Ξάνθης, όσο και λόγω του μακρινού ταξιδιού, που υποχρεώνεται να κάνει (για τρίτη φορά φέτος, αφού έπαιξε τις προάλλες στην Ξάνθη και για το πρωτάθλημα, αλλά και την Τετάρτη με τον Άρη Αβάτου για το Κύπελλο) ο Ολυμπιακός αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά (9 Γενάρη). Την στιγμή μάλιστα που μέσα στο Γενάρη έχει να πάει να παίξει για το πρωτάθλημα και στη Λιβαδειά και στα Γιάννινα και στην Τρίπολη!!!

• Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει δύο επιλογές: είτε θα παίξει στο Κύπελλο με τα δευτερότριτα, όπως έκανε με τον Άρη Αβάτου, αν δεν τον πολυενδιαφέρει το Κύπελλο, είτε θα πρέπει να κοιτάξει ώστε το ρόστερ του να είναι πολύ «γεμάτο», αν πραγματικά τον ενδιαφέρει το Κύπελλο.

• Γιατί διαφορετικά πάρα πολύ δύσκολα βγαίνει τέτοιο πρόγραμμα, με συνεχόμενους αγώνες πρωταθλήματος, Ευρώπης και Κυπέλλου. Διότι αν περάσει την Ξάνθη, μέσα στο Φλεβάρη, αμέσως πριν κι αμέσως μετά το Γιουρόπα Λιγκ, θα έχει στο Κύπελλο ντέρμπι, αφού υποψήφιοι αντίπαλοι του θα είναι ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και λογικά ο Παναθηναϊκός, ο Ατρόμητος, ο ΟΦΗ κι οι νικητές των ζευγαριών Λάρισας-Αστέρα και ΠΑΣ-Πανιώνιου. Άρα, κατά 50% ντέρμπι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x