Κώστας Νικολακόπουλος

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ή θα βάλουν τα πόδια στη φωτιά και θα θυσιάσουν κάτι ή…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον πολύ κρίσιμο βαθμολογικά αγώνα του Ολυμπιακού στο Βόλο.

• Ο Ολυμπιακός πιο ωραίο ποδόσφαιρο έπαιξε με τον Αστέρα και τη Λάρισα, δηλαδή στα δύο τελευταία παιχνίδια του. Αλλά στα δικά μου μάτια, ήταν στον αγώνα με τον Παναιτωλικό που έβγαλε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο.

• Γιατί στο Αγρίνιο πριν ακριβώς δύο εβδομάδες είχα δει τον πιο ψυχωμένο Ολυμπιακό στο φετινό πρωτάθλημα! Μία ομάδα που δεν έπαιζε μόνο μπάλα, αλλά και που ήταν δυνατή στις μονομαχίες, με παίκτες που δεν κώλωναν να βάλουν τα πόδια στη φωτιά. Κι επιτέλους έκαναν φάουλ ρε παιδί μου οι παίκτες του! Έκαναν 25 φάουλ, όσα δηλαδή είχαν κάνει μαζί και στις δύο ισοπαλίες τους στον Πανιώνιο (11) και στην Ξάνθη (14)!!!

• Εκτός έδρας παίζεις! Για να πάρεις το αποτέλεσμα που θέλεις, δεν αρκεί να είσαι λίγο καλός. Πρέπει να παίξεις και έξυπνα και δυνατά. Γιατί αν θα σε βρει ο άλλος μπόσικο στις πρώτες κλοτσιές που θα σου ρίξει, τότε πάει, σου πήρε τον αέρα και την ψυχολογία του αγώνα.

• Κι εκείνο το παράδειγμα, του αγώνα στο Αγρίνιο, έχει σημασία να το θυμηθούμε ακριβώς ενόψει του σημερινού «πολεμικού» αγώνα που έχει ο Ολυμπιακός στο Βόλο, μία ομάδα γεμάτη από δανεικούς από τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Βόλου θα «υποδεχθούν» τους «ερυθρόλευκους» με παιχνίδι δυνατό και με τσαμπουκά. Εκεί, αν κάνεις πίσω, έχεις πρόβλημα.

• Προσέξτε, εγώ δεν λέω να τρως τζάμπα κάρτες και να ρισκάρεις αποβολές. Λέω, όμως, ότι ο Ολυμπιακός από την στιγμή που έχει ανάγκη να το πάρει πάση θυσία το σημερινό παιχνίδι, πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί, ακόμη και να θυσιάσει κάτι! Και φάουλ όταν πρέπει να κάνει…Και κάρτες άμα χρειαστεί να πάρει…Και τέλος πάντων οι παίκτες του να βάλουν τα πόδια στη φωτιά…

• Δηλαδή, ο Γκιγιέρμε ήταν μαλ…ς, που μπήκε όπως έπρεπε στη φάση του αγώνα της Τρίπολης και τραυματίστηκε; Όχι, ο Γκιγιέρμε φέρθηκε σαν σωστός επαγγελματίας. Έπαιξε όπως έπρεπε. Τώρα, αν ο αντίπαλος του φέρθηκε αντιεπαγγελματικά, αντισυναδελφικά και ό,τι «αντί» θέλετε βάλτε, είναι άλλο θέμα.

• Ο δε Βόλος δεν είναι ομάδα της πλάκας. Έχει περίεργη αγωνιστική συμπεριφορά και δη στα παιχνίδια του μέσα στο σπίτι του-π.χ. κέρδιζε 2-0 τον Ατρόμητο κι έχασε 2-3! Έχανε 0-1 από τον Παναιτωλικό και 0-1 από τον Πανιώνιο και τους κέρδισε και τους δύο! Ακόμη κι από τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο έχανε 0-1, τον ισοφάρισε (1-1). Αλλά ομάδα της πλάκας δεν είναι.

• Ο Ολυμπιακός έχει ήδη πετάξει τέσσερις βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα, στον Πανιώνιο και στην Ξάνθη, εκεί δηλαδή όπου ο ΠΑΟΚ ήδη πήγε στο ένα ματς και κέρδισε περίπατο και όπου θα πάει στο άλλο ματς και θα κερδίσει επίσης περίπατο. Αντίθετα δε με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ δεν έχει πετάξει ούτε ένα βαθμό.

• Ο ΠΑΟΚ χάνει βαθμούς μόνο στα ντέρμπι (με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟ, Άρη)-όπως ακριβώς συνέβαινε και πέρσι. Όπερ σημαίνει ότι αν συνεχίσει έτσι, που δεν το βλέπω να μην το συνεχίζει…, κι αν ο Ολυμπιακός, από τη δική του πλευρά, συνεχίσει να πετάει βαθμούς σε παιχνίδια όπως αυτά στον Πανιώνιο και στην Ξάνθη, άρα κι όπως στο σημερινό στο Βόλο, τότε πολύ απλά οι δύο ομάδες θα πάνε στα πλέϊ οφ με ξεκάθαρο προβάδισμα του ΠΑΟΚ…

• Κι αν θέλετε την γνώμη μου, όποιος πάει πρώτος, και δη με προβάδισμα, στα πλέϊ οφ, αυτός θα πάρει το πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x