Κώστας Νικολακόπουλος

Οι υπερβολές για Κούτρη-Τσιμίκα και η σούμα που δεν αξίζει για τη δουλειά που ρίχνουν

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τους δύο αριστερούς μπακ του Ολυμπιακού!

· Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες όλοι έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός έχει δύο πολύ καλούς νεαρούς αριστερούς μπακ. Τώρα, σχεδόν ξαφνικά, όλο και βλέπεις μία αμφισβήτηση για τον Κούτρη και τον Τσιμίκα.

· Ήταν αρκετά ένα κακό ματς του Κούτρη στην Τούμπα (λες κι οι άλλοι είχαν πάει καλύτερα) κι ένα άλλο κακό ματς του Τσιμίκα με την Ντινάμο στο Καραϊσκάκη, για να αλλάξει στο μυαλό μας την εικόνα των δύο παικτών!

· Αλλά κάπως έτσι είμαστε. Υπερβολή ήταν που τους είχαμε κάνει και τους δύο έτοιμους να πάνε στα πάρουν μεταγραφή στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, υπερβολή είναι κι αυτό που λέγεται τώρα, ότι δηλαδή ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στην πλευρά τους. Οι θέσεις κλειδιά σε κάθε μεγάλη ομάδα είναι ο φορ, το δεκάρι, το Νο 6, ο στόπερ κι ο γκολκίπερ. Και στο τέλος οι πλαϊνοί…

· Αυτό που μου άρεσε στον αγώνα με τον ΟΦΗ ήταν ότι ο Κούτρης έπαιξε καλά σαν δεξί μπακ, παρότι κλασικός αριστεροπόδαρος! Και θέματα δεν είχε πίσω και βγήκε μπροστά πολλές φορές και μάλιστα δύο μπασίματα του ξεκίνησαν φάσεις (π.χ. το 3-0), ενώ είχε και μία σέντρα-μισό γκολ στον Χασάν, που το έχασε.

· Μπήκε λίγο αγχωμένος ο Λεονάρντο, μετά από την απουσία του από την αρχική ενδεκάδα στα τρία προηγούμενα μεγάλα παιχνίδια-και το καταλάβαμε αυτό εκεί που έχασε την μπάλα μέσα από τα πόδια του στην γραμμή του πλαγίου άουτ, χωρίς να τον πιέζει αντίπαλος. Αλλά γρήγορα ανέβασε ρυθμούς και νομίζω ότι του αξίζει ένα μπράβο, που έπαιξε σαν «σκύλος» όλη την πλευρά τη δεξιά, χωρίς ουσιαστικά να χρησιμοποιεί το δεξί του πόδι!

· Και χάρηκα για τον Τσιμίκα, που μπήκε στο β΄ ημίχρονο και πέρασε την έξοχη σέντρα στον Χασάν για το τέταρτο γκολ! Αμέσως άλλαξε η ψυχολογία του και τον είδαμε σε όλο το β΄ ημίχρονο να είναι άψογος πίσω και να φεύγει επικίνδυνα μπροστά, πολύ καλύτερα απ΄ ότι στο α΄ ημίχρονο.

· Κι ο έτερος αριστερός οπισθοφύλακας του Ολυμπιακού μπήκε στο παιχνίδι, στο 20’, φανερά επηρεασμένος από πλευράς ηθικού, αφού ό,τι έκανε επιθετικά στο Κίεβο δεν του έβγαινε με τίποτα. Και κάπως έτσι συνέχισε και στο α΄ ημίχρονο με τον ΟΦΗ, όπως στη φάση που του πέρασε μία έξοχη πάσα ο Μιράντα κι αυτός έβγαλε μία πολύ κακή σέντρα.

· Απλά, όπως κι ο Κούτρης (που π.χ. σουτάρει χωρίς σχεδόν ποτέ να απειλεί), έτσι κι ο Τσιμίκας πρέπει να μάθει από τα λάθη του και να τα διορθώνει. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η φάση στο α΄ ημίχρονο, στην πάσα που του πέρασε ο Μπουχαλάκης.

· Βρέθηκε ο Τσιμίκας σε πολύ καλή θέση για να σκοράρει, αλλά λίγο πλάγια. Και είχε σαν επιλογή και να σπάσει την μπάλα στον Χασάν, που περίμενε στην περιοχή για να σκοράρει με ένα πλασεδάκι. Τελικά, ο διεθνής αριστεροπόδαρος μπακ ούτε καλό σουτ έκανε (κοντραρίστηκε από ένα αμυνόμενο), ούτε έκανε την ασίστ στον συμπαίκτη του…

· Και πραγματικά είναι κρίμα, να κάνει τόσες ωραίες και τόσο πολλές κούρσες και να τα χαλάει στο τέλος. Κι εν πολλοίς το ίδιο ισχύει και για τον Κούτρη. Παίζουν πάνω κάτω όλη την πλευρά, βγαίνουν όμορφα μπροστά και τι γράφει η σούμα; Μηδέν γκολ κι από τους δύο και από δημιουργία τέσσερα γκολ ο Τσιμίκας και τρία ο Κούτρης. Πολύ λίγα πράγματα, για τη δουλειά που κάνουν και τις δυνατότητες που έχουν. Κι επίσης αμυντικά να προκύπτουν θέματα, με τις πολλές σέντρες που βγαίνουν από την πλευρά τους.

· Ας κάνουν κι οι ίδιοι την αυτοκριτική τους κι ας κοιτάξουν να δώσουν τις απαντήσεις τους στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν. Δεν είναι λίγα τα οκτώ στο πρωτάθλημα και τα από ένα έως τέσσερα που έχει ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο. Άλλωστε, η τελευταία εντύπωση πάντα μένει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x