Κώστας Νικολακόπουλος

Όλα τα λεφτά είναι το Καραϊσκάκη για πρωτάθλημα και Γιουρόπα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει μέσα από το sport-fm.gr την εικόνα του Ολυμπιακού στο σπίτι του και την επιρροή που μπορεί να έχει στη φετινή σεζόν.

• Ο Ολυμπιακός έχει στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν την τύχη να παίζει εντός έδρας τα περισσότερα παιχνίδια του. Ίσως και σε βαθμό υπερβολής: με το σημερινό, θα έχει έξι παιχνίδια στο Καραϊσκάκη, από τα συνολικά οκτώ που θα έχει δώσει σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη!

• Λογικά έχει παίξει ρόλο η έδρα στο πολύ καλό ξεκίνημα του Ολυμπιακού, καθώς έχει νίκες και στους πέντε εντός έδρας αγώνες του. Και με τη Λουκέρνη (4-0) και την Μπέρνλι (3-1) και με τον Λεβαδειακό (1-0), τον ΠΑΣ (5-0) και τον Αστέρα (2-1). Ένα εντυπωσιακό 5 στα 5 με σύνολο γκολ 15-2!

• Αν θέλουμε να το αναλύσουμε καλύτερα, οι δύο νίκες ήταν πραγματικά εύκολες, αλλά οι τρεις ήταν δύσκολες. Οι δύο εύκολες νίκες ήρθαν γιατί ο Ολυμπιακός καθάρισε τα παιχνίδια του από το α΄ ημίχρονο: το σκορ με τη Λουκέρνη ήταν 3-0 στο 36’ και με τον ΠΑΣ 2-0 στο 41’..

• Συνήθως ο φετινός Ολυμπιακός κάνει γρήγορο γκολ μέσα στο σπίτι του: το 1-0 ήρθε με τους Ελβετούς στο 10’, με τον Αστέρα στο 18’, με την Μπέρνλι στο 19’…Με τον ΠΑΣ άργησε, στο 33’ και με το Λεβαδειακό το μοναδικό γκολ ήρθε στο β΄ ημίχρονο. Εξίσου σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός και ισόπαλος να πηγαίνει στην ανάπαυλα (1-1 με Μπέρνλι και 0-0 με το Λεβαδειακό) καταφέρνει και βρίσκει τις λύσεις στο β΄ ημίχρονο.

• Μπορούμε, όμως, να παρατηρήσουμε κάτι: πότε ο Ολυμπιακός έκανε τις τρεις πιο μεγάλες σε έκταση νίκες του (5-0, 4-0, 3-1); Και πότε έκανε τις πιο δύσκολες νίκες του, αυτές στο γκολ (1-0 και 2-1);

• Όταν ο Ολυμπιακός έκανε εκρήξεις που του έφερναν και δεύτερο κολλητά γκολ, τότε καθάριζε όμορφα κι ωραία: Με τη Λουκέρνη το 2-0 στο 33’ και το 3-0 στο 36’! Με την Μπέρνλι το 2-1 στο 48’ και το 3-1 στο 60’! Με τον ΠΑΣ το 1-0 στο 33’ και το 2-0 στο 41’! Αλλά και το 4-0 στο 90’ και το 5-0 στο 92’!!!

• Άλλοτε μέσα σε τρία-τέσσερα λεπτά κι άλλοτε μέσα σε οκτώ με 12 λεπτά, έβαλε δύο δύο τα γκολάκια του και πήρε αυτό που ήθελε. Κι αν θυμηθείτε και το παιχνίδι στην Ελβετία, το ίδιο είχε συμβεί κι εκεί: Το 2-0 στο 59’ και το 3-0 στο 68’! Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να «σκοτώσεις» τον αντίπαλο σου-όταν τον βρίσκεις κάτω, να του ρίξεις κι άλλη μία. Με δύο νοκ ντάουν, να τον βγάλεις νοκ άουτ! Αντίθετα, είδαμε ότι στα άλλα παιχνίδια του, που δεν το έκανε αυτό, ο Ολυμπιακός στριμώχθηκε: τον Λεβαδειακό τον κέρδισε μόνο 1-0, τον Αστέρα 2-1 στο 92’ και στην Αγγλία έφερε 1-1.

• Τέλος πάντων, όλα αυτά έχουν το δικό τους ενδιαφέρον σε σχέση με την αξιοποίηση του παράγοντα έδρα, γιατί θα είναι όλα τα λεφτά για τον Ολυμπιακό να συνεχίσει ακριβώς αυτό που ξεκίνησε φέτος στο Καραϊσκάκη, με τις νίκες στα πέντε πρώτα παιχνίδια. Εύκολο δεν είναι ποτέ να διατηρείς σερί-το είδαμε και την Κυριακή με την Τρίπολη…Αλλά αν θέλει ο Ολυμπιακός να πετύχει τους στόχους του, δηλαδή να πάρει πίσω το πρωτάθλημα και να σταθεί στην Ευρώπη, αυτή είναι η επιλογή.

• Πέρσι ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα το έχασε μέσα στο σπίτι του! Με τις ήττες από την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο και με τις ισοπαλίες με τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα. Κι ακόμη και στο Τσάμπιονς Λιγκ παίρνοντας ένα πόντο στα τρία εντός έδρας ματς με Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ, δεν μπορούσε να έχει καμία τύχη.

• Τώρα, ο Ολυμπιακός έχει στο Καραϊσκάκη την Μπέτις και σε 10 ημέρες τον ΠΑΟΚ. Αν κάνει νίκες και σε αυτά τα δύο παιχνίδια, θα πρόκειται για νίκες που θα σημαδέψουν θετικά όλη την χρονιά του. Μόνο που θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια από την ομάδα και μεγάλη βοήθεια από την εξέδρα. Και πρώτα από το αποψινό ματς.

• Η Μπέτις είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Δουλεμένη από πέρσι με τον ίδιο προπονητή, με πέντε-έξι νέα πρόσωπα στο ρόστερ της κι ό με 20 και προερχόμενη από το μακράν Νο 1 πρωτάθλημα στο ranking της UEFA. Αλλά ισπανική ομάδα μέσα στην Ελλάδα τον Ολυμπιακό έχει κερδίσει ουσιαστικά μόνο η Βαλένθια (το 1-0 της Λεβάντε ήταν η χωρίς ενδιαφέρον ρεβάνς του υπέρ της 3-0 σε πρώτο ματς νοκ άουτ). Στα άλλα 13 παιχνίδια με Ρεάλ (τέσσερα), Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο (δύο), Βαλένθια (άλλο ένα), Σεβίλλη, Κορούνια (δύο), Σοσιεδάδ, Τενερίφη, ο Ολυμπιακός έχει έξι νίκες και εφτά ισοπαλίες.

• Άντε να δούμε!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x