Κώστας Νικολακόπουλος

Όλοι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στους «8» της Ευρώπης

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr δύο πράγματα για τον Ολυμπιακό με αφορμή τη σημερινή κλήρωση των Κυπέλλων Ευρώπης.

• Την «λέμε» φέτος στον Ολυμπιακό για πολλά. Και την «λέμε» γιατί έχει δώσει δικαιώματα. Και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, αλλά και στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

• Αλλά ας λάβουμε και κάτι υπόψιν μας για την παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ, μοναδική αρνητική παρουσία μετά από 12 ολόκληρα χρόνια στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Έπαιξε ρόλο κι η ποιότητα των αντιπάλων του.

• Σήμερα γίνεται η κλήρωση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ. Και βλέπουμε ότι είναι μέσα κι οι τρεις αντίπαλοι του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων!

• Δηλαδή και η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους είναι στους «8» στο Τσάμπιονς Λιγκ και η Σπόρτινγκ Λισαβώνας είναι στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα, Μπάρτσα και Γιούβε πέταξαν έξω κορυφαίες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, την Τσέλσι και την Τότεναμ αντίστοιχα…

• Θέλω να πω» ότι πρέπει να είμαστε λίγο ρεαλιστές. Σε κανέναν δεν άρεσε που ο Ολυμπιακός πήρε μόλις ένα πόντο στη διοργάνωση, το 0-0 με την Μπαρτσελόνα, χάνοντας και τα πέντε υπόλοιπα παιχνίδια του. Από πλευράς αποτελεσμάτων οι «ερυθρόλευκοι» γύρισαν πίσω 12-13 χρόνια, τότε επί Σόλιντ και δη σε ακόμη χειρότερη εκδοχή.

• Όμως, επιβεβαιώνεται από κάθε πλευρά, δηλαδή όχι μόνο από το όνομα των αντιπάλων του, αλλά κι από αυτή καθ’ εαυτή την πορεία τους ότι είχαν να παλέψουν με φοβερά και τρομερά μεγαθήρια. Ακόμη κι η Σπόρτινγκ βλέπουμε ότι παλεύει για τον τίτλο στην Πορτογαλία με τόσο δυνατούς αντιπάλους (Πόρτο, Μπενφίκα) κι είναι ήδη και στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, σε αντίθεση π.χ. με την Ντιναμό Κιέβου, που απέκλεισε την ΑΕΚ, αλλά αποκλείστηκε από τη Λάτσιο, χάνοντας με 0-2 μέσα στο Κίεβο…

• Η δε Γιουβέντους είναι πάλι πρώτη στο ιταλικό πρωτάθλημα και στον τελικό του Κυπέλλου, ενώ η Μπαρτσελόνα είναι αήττητη και στις 28 αγωνιστικές στο ισπανικό πρωτάθλημα και στον τελικό και του Κυπέλλου!!!

• Και στην Ευρώπη τα μόνα παιχνίδια που δεν κέρδισε η Μπάρτσα του Βαλβέρδε είναι τα εκτός έδρας με Τσέλσι 1-1, Γιουβέντους 0-0 κι Ολυμπιακό 0-0…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x