Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Από τα απίστευτα φορτία, στην πλήρη απραξία!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sportfm.gr για τα παιχνίδια του 35χρονου Βαλμπουενά και του 25χρονου Γιαννούλη και πώς προκύπτει για τον Ολυμπιακό το «ουδέν κακόν αμιγές καλού»,σε…τραβηγμένη εκδοχή

· Είναι αυτό που λέμε, ουδέν κακόν αμιγές καλού…

· Εξυπακούεται ότι το όλο σκηνικό που έχει προκύψει (και) στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λόγω της πανδημίας, μόνο ευχάριστο δεν είναι. Ούτε για τον Ολυμπιακό φυσικά.

· Από την άλλη, για να είμαστε ρεαλιστές, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι βασικοί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είχαν δεχθεί φέτος απίστευτα φορτία. Ασύγκριτα μεγαλύτερα από τους ποδοσφαιριστές των ανταγωνιστικών προς τον Ολυμπιακό ομάδων. Και χρειάζονταν ανάσες. Το θέμα είναι ότι τώρα…παραπαίρνουν ανάσες, αφού είναι ήδη 19 ημέρες σε απραξία κι όπως φαίνεται θα είναι τουλάχιστον άλλες 30, όλο τον Απρίλη!

· Ξέρετε πόσα παιχνίδια έχει παίξει στη φετινή σεζόν ο Μασούρας; 46! Με τον Ολυμπιακό 41 και με την Εθνική άλλα 5. Ο Ομάρ 44 (38+6), ο Μπουχαλάκης 43 (39+4), ο Καμαρά 41 (39+2), ο Σα επίσης 41, ο Ελ Αραμπί 40 (39+1), ο Τσιμίκας 38 (37+1), ο Σεμέδο κι ο Τσιμίκας από 37, ο Γκιγιέρμε 36 και ο Βαλμπουενά 33, κι ας έλειψε δύο μήνες λόγω τραυματισμών!

· Να έχουμε δε υπόψιν μας ότι σε αρκετούς παίκτες η κούραση είναι μεγαλύτερη κι από εκείνη που δείχνει ο αριθμός συμμετοχών τους (!), διότι π.χ. οι Σα, Σεμέδο, Τσιμίκας πήγαν σε όλα τα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων τους (έξι ο καθένας), άσχετα αν δεν έπαιξαν (παρά μόνο ένα ο Τσιμίκας).

· Για να καταλάβετε τη διαφορά, οι μόνοι παίκτες του ΠΑΟΚ, που κάπως πλησιάζουν τους «ερυθρόλευκους», είναι ο Γιαννούλης με 39 συμμετοχές (34+5 στην Εθνική) κι ο Λημνιός με 38 (33+5). Τους ακολουθούν δε ο Άκπομ κι ο Μίσιτς με 32 και 31 αντίστοιχα. Κι οι μόνοι στην ΑΕΚ είναι ο Μάνταλος με 34 (30+4 στην Ενική) κι ο Μπακάκης με 34 (28+6). Τους ακολουθεί δε ο Λιβάγια με 30.

· Είναι χαώδεις όπως βλέπετε οι διαφορές στα νούμερα των παικτών του Ολυμπιακού, με εκείνα των παικτών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Ακόμη κι αν βγάλουμε τις συμμετοχές τους στις εθνικές ομάδες, έχουν στον Ολυμπιακό 41 παιχνίδια οι Μασούρας και Σα, 39 οι Ελ Αραμπί, Μπουχαλάκης, Καμαρά, 38 ο Ομάρ, 37 οι Τσιμίκας, Σεμέδο, 36 Γκιγιέρμε και 33 ο Βαλμπουενά (σχεδόν ολόκληρη η ενδεκάδα). Ενώ έχουν στον ΠΑΟΚ 34 παιχνίδια ο Γιαννούλης, 33 ο Λημνιός, 32 ο Άκπομ και 30 ο Σφιντέρσκι. Και στην ΑΕΚ έχουν 30 παιχνίδια οι Μάνταλος, Λιβάγια κι από 28 οι Μπακάκης, Σιμόες, Κρίστιτς.

· Είναι, πάντως, πραγματικά φοβερό ότι ο 35χρονος Βαλμπουενά, με δύο θλάσεις, από ένα μήνα νοκ άουτ η κάθε μία, έχει παίξει 33 παιχνίδια κι ο πρώτος σε συμμετοχές από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, ο 10 χρόνια μικρότερος του (και χωρίς κανένα τραυματισμό) Γιαννούλης έχει παίξει 34!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x