Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός-Μιραλάς, «το ένα χέρι νίβει το άλλο»…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δύο πράγματα για τον Μιραλάς, που μίλησε κι άγγιξε την καρδιά κάθε Γαύρου!

• Ο Ολυμπιακός πλήρωσε ένα κάρο λεφτά για να φέρει πίσω τον Μιραλάς, προφανέστατα γιατί έκρινε ότι τον χρειάζεται για να διατηρήσει στα σκήπτρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

• Μιλάμε για μία κίνηση ματ από πλευράς Μαρινάκη, μία επιστροφή που πραγματικά τόνωσε το ηθικό της Ολυμπιακής οικογένειας, τόσο λόγω της ποιότητας του Βέλγου, όσο και λόγω της σχέσης που είχε κρατήσει χρόνια μεταξύ του Κέβιν και του κόσμου της ομάδας, και γενικότερα του συλλόγου.

• Ο δε Μιραλάς με τις δηλώσεις που έκανε στο αεροδρόμιο κατά την χθεσινή άφιξη του άγγιξε την καρδιά του κάθε Γαύρου! Έδειξε ότι πραγματικά ήθελε να γυρίσει, αφενός μεν με την γλώσσα του σώματος, αφού «γελούσαν και τα μουστάκια του», αφετέρου δε με τις δηλώσεις του, που έκανε όλους τους Ολυμπιακούς να τον αγαπήσουν περισσότερο.

• Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι είναι σε όλους κατανοητό ότι έχουμε μπει σε μία κατάσταση «το ένα χέρι νίβει το άλλο»!

• Ο Ολυμπιακός βοηθάει την ομάδα του με αυτή την μεταγραφή, αλλά βοηθάει και τον Μιραλάς. Γιατί ο Κέβιν είναι παικτούρα, αλλά στο πρώτο μισό της σεζόν είχε μηδέν γκολ και δυο ασίστ (στο Γιουρόπα Λιγκ), με συμμετοχές πολύ λιγότερες από την προηγούμενη πενταετία του στην Έβερτον, με συνέπεια να περιορίσει και την παρουσία του στην Εθνική ομάδα του Βελγίου, σε σεζόν Παγκοσμίου Κυπέλλου...

• Κι ο Μιραλάς με τη σειρά του (σκοράροντας γκολ και μοιράζοντας ασίστ) βοηθάει τον εαυτό του, αλλά και τον Ολυμπιακό, στο να πάρει το πρωτάθλημα και γιατί όχι και το Κύπελλο, να κάνει νταμπλ. Γι αυτό λέω, «το ένα χέρι νίβει το άλλο»!

• Άλλωστε, και στο παρελθόν έχει ξαναγίνει η ίδια ιστορία! Όταν το καλοκαίρι του 2010 ο Ολυμπιακός έφερε το Μιραλάς από τη Γαλλία, ο Κέβιν προέρχονταν από μία σεζόν στη Σεντ Ετιέν με μηδέν γκολ και δύο ασίστ (μία στο Κύπελλο και μια στο Λιγκ καπ)! Κι ήρθε εδώ κι απογειώθηκε η καριέρα του. Και ταυτόχρονα απογειώθηκε κι ο Ολυμπιακός με τη δική του βοήθεια του σε εκείνη τη διετία με τον Βαλβέρδε στον πάγκο.

• Τώρα, το έφερε η μοίρα κι ο Βέλγος θα φορέσει πάλι τα «ερυθρόλευκα» με τον Ολυμπιακό να έχει στον πάγκο του πάλι Ισπανό προπονητή και δη τον Όσκαρ Γκαρσία, που προέρχεται από την Μπαρτσελόνα-να θυμίσω ότι ο Βαλβέρδε είχε παίξει κι αυτός μπάλα στην Μπαρτσελόνα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x