Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: πίεση, κλεψίματα και κρυφά όπλα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δύο πράγματα με αφορμή τη χθεσινή πεντάρα του Ολυμπιακού.

· Ήταν πραγματικά μία όμορφη ποδοσφαιρική παράσταση από πλευράς Ολυμπιακού αυτό είδαμε κατά διαστήματα χθες στο Καραϊσκάκη.

· Γιατί, εκτός των άλλων, είναι ωραίο να είσαι 3-0, να προέρχεται από παιχνίδι ευρωπαϊκό την Πέμπτη και δη μέσα στην Αγγλία και να κυνηγάς κι άλλα γκολ! Και τελικά να βάζεις άλλα δύο από το 90’ και μετά!

· Να βλέπεις τον Ομάρ να κάνει τάκλιν σαν σκυλί, καλύπτοντας τη λάθος πάσα του Μεριά κι ενώ το ματς έχει ουσιαστικά τελειώσει να μπαίνει ο Λάζαρος στο 70’ και να τρέχει σαν δαίμονας για να βοηθήσει την ομάδα του να σκοράρει κι άλλες φορές.

· Γενικά είναι ωραία αυτή η ένταση του παιχνιδιού που βγάζει ο Ολυμπιακός. Βάλτε λίγο στο μυαλό σας πώς μπήκαν σχεδόν όλα τα γκολ…

· Στο 2-0 όλα ξεκίνησαν από την πίεση του Καμαρά σε ένα αράουτ του ΠΑΣ. Έτσι πήρε την μπάλα ο Μπουχαλάκης, πάσαρε στον Φορτούνη και ήρθε το πέναλτι.

· Στο 3-0 ήταν η πίεση του Γκερέρο χάρη στην οποία έκλεψε ο Ολυμπιακός την μπάλα κι ο Φορτούνης συνδυαζόμενος με τον Ισπανό έδωσε την πάσα στον σκόρερ Ποντένσε.

· Στο 4-0 ήταν το κλέψιμο του Τσιμίκα από το οποίο ξεκίνησε η φάση του γκολ, με τον νεαρό μπακ να δίνει στον Γκερέρο κι αυτός να σολάρει.

· Και στο 5-0 ήταν το κλέψιμο του Καμαρά στην αρχή της φάσης, με τον Λάζαρο στη συνέχεια να κερδίζει το κόρνερ από το οποίο σκόραρε ο Μεριά.

· Άρα, από τα πέντε γκολ, τα τέσσερα προήλθαν από πίεση του αντίπαλου και κλεψίματα της μπάλας. Και το πρώτο, και πιο σημαντικό, αφού εκείνο άνοιξε την πόρτα της νίκης, ήρθε από τον άξονα, με τον Ολυμπιακό στην επίθεση και τον δεύτερο αμυντικό χαφ (Καμαρά) να βλέπει με την άκρη του ματιού του τον δεξί μπακ (Ομάρ) να έρχεται από πίσω σαν βέλος και να σκίζει την αντίπαλη άμυνα!

· Γιατί όταν έχεις απέναντι σου το «πούλμαν» και όλα σου τα δυνατά όπλα καλά φυλαγμένα από την άλλη ομάδα, πρέπει να χρησιμοποιήσεις και πιο κρυφά όπλα σου, ακόμη και τον δεξί μπακ. Με τον Ομάρ να κάνει από πίσω μία κίνηση σαν κι αυτές που έκανε ο Φιγκέιρας!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x