Κώστας Νικολακόπουλος

Όσα έκανε ο Άγγελος, δεν απαλλάσσουν τους διεθνείς. Εκτέθηκαν κι αυτοί ανεπανόρθωτα...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τις ευθύνες που συνολικά υπάρχουν για το χθεσινό ναυάγιο της Εθνικής.

• Οι… ασυναρτησίες που έγιναν χθες από τον ομοσπονδιακό προπονητή, δεν μπορεί να απαλλάσσουν τους διεθνείς από τις ευθύνες τους για την άθλια εικόνα της Εθνικής στον αγώνα με την Ιταλία.

• Οι ποδοσφαιριστές άλλο που δεν θέλουν, να στρέφονται αλλού, στον προπονητή, τα βέλη, ώστε να γλιτώνουν οι ίδιοι την κριτική. Πάντοτε έτσι είναι οι παίκτες, θέλουν να καλύπτουν τον δικό τους πισινό…

• Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, δεν μπορεί ο μόνος υπεύθυνος για το χθεσινό έκτρωμα να είναι ο Αναστασιάδης. Πολύ απλά, γιατί δεν… γίνεται.

• Εδώ η Εθνική δέχθηκε τρία γκολ μέσα σε λιγότερο από ένα δεκάλεπτο, το πρώτο από… αράουτ, το δεύτερο από αντεπίθεση και το τρίτο από κόρνερ… Μιλάμε λες και έπαιζε μία ομάδας της πλάκας.

• Στο 1-0, εκτελεί αράουτ η Ιταλία από αριστερά και η δική μας δεξιά πλευρά είναι εντελώς κενή! Διότι και ο Ζέκα και ο Μασούρας είχαν προωθηθεί, με τον Ζέκα μάλιστα να κάνει «τρελό» πρέσινγκ έως έξω από την περιοχή της Ιταλίας, με συνέπεια όταν πήραν την μπάλα οι Ιταλοί, να μείνει εκεί, στην περιοχή τους, ο Πορτογάλος, αφού δεν είχε δυνάμεις να επιστρέψει. Πήγε ο Σάμαρης λίγο να καλύψει τη δεξιά πλευρά της ομάδας, αλλά πρώτον ήταν μόνος και με μία απλή πάσα οι Ιταλοί έβγαλαν τον Μπελότι μόνο με τον Μανωλά και δεύτερον ο Σάμαρης όταν πήγε να προλάβει τον Ινσίνιε ήταν δύο ταχύτητες πιο κάτω. Κι όταν ο Μπελότι έβγαλε τη σέντρα προς τα πίσω, για τον σκόρερ, ο Κολοβός είχε κι αυτός επιστροφή «χελώνας».

• Στο 2-0, πουλάει την μπάλα ο Σταφυλίδης κοντά στην περιοχή των Ιταλών και στην αντεπίθεση ο Σάμαρης αποτυγχάνει παταγωδώς να κόψει μία πάσα που δεν ήταν και ιδανική. Ο δε Μανωλάς περιορίστηκε να κοιτάζει τον σκόρερ Ινσίνιε, προφανώς γιατί στη φάση του 0-1 όταν πήγε κι έπεσε πάνω στον Μπελότι, ο Ιταλός κυνηγός τον πέρασε με χαρακτηριστική ευκολία…

• Στο 3-0, ο γκολκίπερ Μπάρκας δίνει δώρο ένα κόρνερ, με μία ακαταλαβίστικη προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, σε φάση που απλά έπρεπε να την μπλοκάρει. Και στην κομπίνα που κάνουν στο κόρνερ οι Ιταλοί, ο Σωκράτης έχασε παντελώς τον σκόρερ Μπονούτσι…

• Τι να συζητάμε τώρα…Τον Αναστασιάδη τον ξέρουμε. Εγώ χθες το μεσημέρι, στην εκπομπή στο ράδιο, είχα πει, «έχω απορία να δω τι θα κάνει πάλι ο Αναστασιάδης, πώς θα την ανακατέψει πάλι την ομάδα». Δεν μας προξενεί έκπληξη ο Άγγελος. Αλλά οι διεθνείς που παίζουν σε Άρσεναλ, Ρόμα, Μπενφίκα, δεν έπρεπε να βγάλουν ένα ποδοσφαιρικό εγωϊσμό; Το μόνο που έκαναν ήταν ότι εκτέθηκαν σε κάθε σοβαρή φάση από τους Ιταλούς.

• Ο Σταφυλίδης, που αγωνίζεται στην Μπουντσελίγκα, ήταν τόσο δύσκολο να μπορεί να παίξει το οφσάϊντ; Ο Μασούρας δεν μπορούσε να σουτάρει εκεί που βρέθηκε φάτσα με τον αντίπαλο γκολκίπερ, σε μία φάση την οποία τελικά τελείωσε ο…Σιώπης, αντί να κάνει αυτός πάσα στον Φορτούνη, αφού όπως ξέρουμε κάνει χίλιες δουλειές, αλλά δεν μπορεί να σκοράρει ποτέ.

• Ο Φορτούνης, που είναι ο Νο 1 παίκτης στο ελληνικό πρωτάθλημα, ήταν ευχαριστημένος που σε ολόκληρο 90λεπτο είχε ένα καλό σουτ και μία καλή πάσα για φάση;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x