Κώστας Νικολακόπουλος

Όταν κάνουν 7 τελικές σε ένα ημίχρονο στον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει πέντε πράγματα στο sport-fm.gr συνδέοντας τα δύο τελευταία και το επόμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού…

• Σίγουρα δεν χρειάζονταν οι αμυντικές αδυναμίες που είχε δείξει ο Ολυμπιακός με το Λεβαδειακό το περασμένο Σάββατο, για να καταλάβαινες τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζε ο Ολυμπιακός την Τετάρτη στη Λισαβώνα.

• Αλλά όταν σου βάζει γκολ ο Λεβαδειακός από κόρνερ με κεφαλιά του Γιακουμάκη (που δεν το λες και ψηλό), γιατί να μην σου βάλει γκολ η Σπόρτινγκ από κόρνερ με κεφαλιά του πανύψηλου Μπας Ντοστ. Και δη με το κόρνερ από την ίδια πλευρά, τη δική σου αριστερή και με παρόμοια εκτέλεση. Είναι ξεκάθαρο ότι κάτι δεν κάνεις καλά…Στην δεύτερη περίπτωση ο Μποτία νικήθηκε κατά κράτος, ενώ στην πρώτη η μπάλα πέρασε κι από Σισέ και από Μποτία, ο δε Ομάρ έχασε την κεφαλιά από τον Γιακουμάκη, αφού δεν σηκώθηκε καν από το έδαφος…

• Αν κάποιος αξιολογούσε σωστά την εικόνα του Ολυμπιακού αμυντικά στο β΄ ημίχρονο του αγώνα του με τον Λεβαδειακό, θα έπρεπε να προβληματιστεί σοβαρά. Γιατί δεν ήταν μόνο το γκολ από το κόρνερ. Η ομάδα της Λιβαδειάς μετά από ένα ημίχρονο παθητικού ποδοσφαίρου βγήκε αλλιώς στο β΄ μέρος κι έπαιξε μπάλα. Κι όταν επιτέθηκε ο Λεβαδειακός, ο Ολυμπιακός έβγαλε αμέσως θέματα, από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

• Οι παίκτες του βρέθηκαν σε θέση βολής και στο 49’ (Γιακουμάκης) και στο 56’ (Μητρόπουλος) και στο 71’ (Γιακουμάκης) και στο 76’ (Ομπιόρα) και στο 89’ (Γιακουμάκης), τελειώνοντας πέντε φάσεις. Απλά δεν τις τέλειωσαν με τον καλύτερο τρόπο. Και δη σε τρεις από αυτές είχαν κι άλλη επιλογή εκτός του σουτ, την πάσα σε αμρκάριστο συμπαίκτη-αλλά ευτυχώς για τον Ολυμπιακό ενήργησαν εγωϊστικά, κύρια ο Γιακουμάκης και μετά ο Μητρόπουλος.

• Όταν λοιπόν ο Λεβαδειακός σου έχει εφτά τελικές (πέντε εντός εστίας) στο β΄ ημίχρονο (γιατί είχε και μία, άστοχη, κοντινή κεφαλιά ο Λεονάρντο, ξανά από κόρνερ, ξανά στο β΄ δοκάρι…), πώς θα πας στη Λισαβώνα να κρατήσεις το μηδέν;…

• Και τα γράφω αυτά τώρα, γιατί αν ο Ολυμπιακός έχει παρόμοια εικόνα πίσω κι αύριο στην Κέρκυρα, δεν υπάρχει περίπτωση να νικήσει. Και τη Δευτέρα θα είναι τρεις με τέσσερις πόντους πίσω από την ΑΕΚ-πιθανότατα κι από τον ΠΑΟΚ, λέω εγώ.

• Αυτό που είδα στον Ολυμπιακό τόσο σε αρκετές αντεπιθέσεις (του β΄ ημιχρόνου), όσο και σε αρκετές στημένες φάσεις (σε όλο το ματς) με το Λεβαδειακό, ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα. Από τη μία ο Ολυμπιακός να πετάει στη θάλασσα περίπου 12 υπέρ του στατικές φάσεις (σχεδόν οι μισές ήταν στα χέρια του αντίπαλου γκολκίπερ) κι από την άλλη η Λιβαδειά σε κάθε κόρνερ να απειλεί.

• Γιατί δεν ήταν μόνο το γκολ κι η κεφαλιά του Λεονάρντο. Και στο α΄ ημίχρονο ο Λεβαδειακός είχε φτάσει κοντά στο γκολ με κεφαλιά άλλου στόπερ του (αμαρκάριστου) από εκτέλεση φάουλ, αλλά και στις αρχές του β΄ ημιχρόνου σε ένα κόρνερ του η άμυνα του Ολυμπιακού είχε τραγική αντίδραση κι εκ τύχης δεν έγινε φάση για το 1-1.

• Όταν λοιπόν κινδυνεύεις σε τέσσερις στημένες φάσεις από τον Λεβαδειακό, λογικά η Σπόρτινγκ θα σου κάνει με τα δικά της στημένα ένα γκολ, ένα δοκάρι και μία τεράστια ευκαιρία με κοντινή κεφαλιά του στόπερ της…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x