Κώστας Νικολακόπουλος

Όταν κατήγγειλαν στην UEFA τον Γερμανό διαιτητή του Ολυμπιακού για εύνοια υπέρ των Κροατών…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr μία… ιστορία για τον διαιτητή που θα σφυρίξει αύριο τον Ολυμπιακό.

• Ο 36χρονος Γερμανός Τσβάϊερ λοιπόν θα σφυρίξει το Ολυμπιακός-Ριέκα.

• Και μία πιο προσεκτική ματιά στο παλμαρέ του, μας «λέει» ότι στο παρελθόν είχε πρωταγωνιστήσει αρνητικά σε πολύ κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι κροατικής ομάδας. Για την ακρίβεια είχε κατηγορηθεί με τον πιο επίσημο τρόπο, με καταγγελία στην ΟΥΕΦΑ, ότι την είχε ευνοήσει σκανδαλωδώς!

• Ήταν καλοκαίρι του 2012, όταν ο Τσβάϊερ είχε οριστεί στη ρεβάνς Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Λούντογκορετς για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρώτο ματς, στη Βουλγαρία, οι Κροάτες πήραν 1-1 και ήταν φαβορί για την πρόκριση παίζοντας στο γήπεδο τους. Όμως, οι Βούλγαροι μπόρεσαν και προηγήθηκαν 2-1 μέσα στο Ζάγκρεμπ και ήταν έτοιμοι να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή!

• Η συνέχεια δίνεται μέσα από την έγγραφη καταγγελία της Λούντογκορετς στην ΟΥΕΦΑ, με την υποστήριξη της βουλγαρικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, όπως δημοσιεύθηκε στο Eurosport.

• Οι Βούλγαροι υποστήριξαν ότι άδικα αποβλήθηκε στο 57’ ο σκόρερ τους Μαρσελίνιο με δεύτερη κίτρινη κάρτα για…θέατρο, ότι λίγα λεπτά μετά χαρίστηκε αποβολή Κροάτη (Σαμίρ) για αγκωνιά σε παίκτη τους και πάνω απ΄ όλα στάθηκαν στο ότι ο Γερμανός ρέφερι υπέδειξε πέντε λεπτά καθυστέρηση με το σκορ 2-2 (με το οποίο και προκρίνονταν η Λούντογκορετς), αλλά σφύριξε τη λήξη στο 98’ (!!!), λεπτό στο οποίο η Ντινάμο έκανε το 3-2 και προκρίθηκε…

• Ο Τσβάϊερ εκτός από τις δύο κάρτες στον Μαρσελίνιο είχε βγάλει άλλες τέσσερις κίτρινες κάρτες σε παίκτες της Λούντογκορετς και στο 98’, μετά το 3-2, απέβαλλε και ένα ακόμη παίκτη της, τον Ιβάνοφ.

• Μία ματιά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ επιβεβαιώνει ότι το γκολ της Ντινάμο μπήκε στο 98ο λεπτό, χωρίς στο διάστημα των καθυστερήσεων να έχει γίνει κάποια αλλαγή, που θα δικαιολογούσε εξτρά καθυστέρηση τριών λεπτών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x