Κώστας Νικολακόπουλος

Όταν ο Φορτούνης βάζει τα δύσκολα και χάνει τα εύκολα

Ο Κώστας Νικολακόπουλος με αφορμή το γκολ του Φορτούνη στην Εθνική καταγράφει στο sport-fm.gr τρεις διαφορετικές στιγμές του με τον Ολυμπιακό και τις σχολιάζει.

• Ωραίο το γκολ που έβαλε ο Φορτούνης στην Εθνική, με το δεξί μονοκόμματο σουτ. Για την ακρίβεια, άλλο ένα ωραίο γκολ φέτος του Φορτούνη.

• Όπως ήταν ωραιότατο κι ακόμη πιο δύσκολο το γκολ που είχε βάλει στην ΑΕΚ, κάνοντας το 2-1 τις προάλλες στο (τελικό) 4-1 στο Καραϊσκάκη. Και μάλιστα εκείνο ήταν και με το αριστερό.

• Με την ευκαιρία, σκεφτόμουν τα δύο τελευταία πολύ εύκολα γκολ που έχασε ο διεθνής άσος με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Δύο γκολ καρμπόν, και τα δύο με το αριστερό πόδι. Κι αναφέρομαι στις φάσεις στο Ολυμπιακός-Ντινάμο Κιέβου 2-2 και στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1, στις οποίες πέρασε και τον αντίπαλο γκολκίπερ, τη μία φορά τον Μπόϊκο και την άλλη τον Διούδη, αλλά αστόχησε!

• Θυμηθείτε τις.

Εδώ Στο 00.43


Κι εδώ στο 02.40


• Ίδιες φάσεις, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να ντριμπλάρει και τον γκολκίπερ, να φεύγει λίγο πλάγια αριστερά και να πλασάρει άστοχα με το αριστερό πόδι. Και δη πολύ άστοχα στη δεύτερη περίπτωση, αφού τουλάχιστον στην πρώτη η μπάλα βρήκε το εξωτερικό μέρος του δεξιού δοκαριού-καλό τελείωμα, πάντως, ούτε εκείνο ήταν.

• Βεβαίως, στο ποδόσφαιρο όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται. Έτσι είναι αυτά. Αλλά δεν μπορώ παρά να σκεφθώ και τι υπέροχο ήταν εκείνο το γκολ που είχε βάλει με την ΑΕΚ ο Φορτούνης. Εδώ στο 03.22.

• Και αναπόφευκτα να απορήσω, πώς από τόσο δύσκολη θέση και από μακριά έβαλε στην ΑΕΚ τέτοια γκολάρα με το αριστερό και πώς τα έχασε τα γκολ από τόσο κοντά με την Ντινάμο Κιέβου και με τον Παναθηναϊκό. Ειδικά δε με τους Ουκρανούς, στη συγκεκριμένη φάση το σκορ θα γίνονταν 2-0 και μπορεί να αποδεικνύονταν καθοριστικό το γκολ και να έδινε την πρόκριση…

• Νομίζω δε ότι ο ίδιος ο Φορτούνης θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του, αλλά και κάποια πράγματα επιπλέον. Εννοώ να δουλέψει το αριστερό πόδι του περισσότερο. Η, κάποιες συγκεκριμένες φάσεις. Γιατί το να χάνεις ίδιο γκολ, με τον ίδιο τρόπο μέσα σε ένα μήνα, σε δύο μεγάλα παιχνίδια, καλό δεν το λες. Ούτε για τον ίδιο, ούτε για τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x