Κώστας Νικολακόπουλος

Όταν ο Ολυμπιακός καταφέρνει καίριο πλήγμα στον αντίπαλο του…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr μία αγαπημένη συνήθεια του Ολυμπιακού τον τελευταίο καιρό!

• Αν κάτι μου αρέσει στα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού είναι ότι «κτυπάει» τους αντιπάλους του σε κρίσιμα σημεία των αγώνων. Κι ουσιαστικά έτσι τους βγάζει νοκ άουτ.

• Για προσέξτε λίγο…
Με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (1-0) το μοναδικό γκολ ήρθε στο 45+1, δηλαδή στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.
Με τον Άρη στο Καραϊσκάκη (4-2) το κρίσιμο 3-1, πάνω που ο Άρης είχε μειώσει στο 37’ σε 2-1 και είχε ξαναμπεί στο παιχνίδι, ήρθε στο 44’.
Με τη Λαμία εκτός έδρας (4-0) το πάντα καθοριστικό πρώτο γκολ ήρθε στο 40’

• Δηλαδή, σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια ο Ολυμπιακός κατάφερε το καίριο πλήγμα στον αντίπαλο του με ένα γκολ στα τελευταία λεπτά του α΄ ημιχρόνου. Σε ένα σημείο δηλαδή που πραγματικά πληγώνει τον άλλο, καθώς τον στέλνει στα αποδυτήρια με κομμένα τα πόδια για να μπει στο β΄ ημίχρονο.

• Γενικά τον τελευταίο καιρό, ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει και βγάζει έναν πιο «σκληρό» χαρακτήρα στα παιχνίδια του κι αυτό τον έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο να σταθεί όρθιος παρότι είναι «νοσοκομείο» εδώ και πολλές εβδομάδες και μολονότι συνεχώς τον πάει κόντρα η διαιτησία.

• Ας θυμηθούμε ότι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το πήρε ο Ολυμπιακός με ένα γκολ στο 74’, πάνω που όλοι θεωρούσαν ότι στο κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκη θα έμενε το 0-0 και θα έχανε δύο υπερπολύτιμους βαθμούς.

• Ας μην ξεχνάμε ότι το εισιτήριο για να συνεχίσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο Ολυμπιακός το πήρε κερδίζοντας τον Ερυθρό Αστέρα με ένα γκολ στο 87’, όταν δηλαδή όλοι περίμεναν ότι το ματς θα έληγε 0-0 και οι «ερυθρόλευκοι» θα έμεναν εκτός Ευρώπης.

• Ακόμη και στη μοναδική γκέλα που έχουν κάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό, στο 0-0 στο Βόλο, κι ανεξάρτητα από τα διαιτητικά εγκλήματα του α΄ ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός είχε δοκάρια στο 68’ και στο 72’ και μεγάλες ευκαιρίες στο 82’ και στο 87’. Ήταν, δηλαδή, καθαρά θέμα τύχης που δεν το πήρε το τρίποντο στο τέλος, παρότι και κανονικό γκολ του είχε ακυρωθεί στο 16’ και πέναλτι δεν του είχε δοθεί στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

• Παρεμπιπτόντως, για όποιον δεν το έχει αντιληφθεί, εκείνο το 0-0 στο Βόλο είναι το μοναδικό παιχνίδι που δεν έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός από τα 11 τελευταία του σε πρωτάθλημα (οκτώ), Κύπελλο (δύο) κι Ευρώπη (ένα), μετά από την ισοπαλία του με τον ΠΑΟΚ (1-1) την 1η Δεκέμβρη. Αν θέλετε αλλιώς, μετά την ήττα του από την Τότεναμ στο Λονδίνο (2-4) στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός έχει δέκα νίκες και δύο ισοπαλίες στους 12 αγώνες του.

• Μολονότι σε αυτό το διάστημα των δύο μηνών, από τις 26 Νοεμβρίου (Τότεναμ-Ολυμπιακός) έως σήμερα 25 Ιανουαρίου, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε με θλάσεις τους Βαλμπουενά, Ποντένσε (δύο!), Σουντανί, Μπενζιά, είχε σοβαρά τραυματίες (πάνω από ένα μήνα εκτός δράσης) και τους Γκιγιέρμε, Αβραάμ, Μπρούνο και είχε πάντα στα πιτς και τους Φορτούνη, Σισέ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x