Κώστας Νικολακόπουλος

Πλέον αλλοίωση πρωταθλήματος εις βάρος του Ολυμπιακού κι από τα «τσεκούρια» της Λίγκας

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr το γεγονός της αγωνιστικής, που έστειλε τον Γκιγέρμε στο νοσοκομείο και μπορεί να παίξει σοβαρό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.

• Μέχρι τώρα για τον Ολυμπιακό υπήρχε εις βάρος του αλλοίωση του πρωταθλήματος από διάφορες διαιτητικές αποφάσεις, με αποκορύφωμα τον μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ του Ελ Αραμπί από τον γκολκίπερ της Ξάνθης-αλήθεια ο Μέλο Περέϊρα έδειξε κι αυτή τη φάση στη…ΦΙΦΑ, και τι είπε για την γονατιά του Αμπαντ; Ότι έκανε…επιθετικό φάουλ ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού; Ρε ουστ…

• Δεν άργησε να έρθει και η σοβαρή πιθανότητα εις βάρος του αλλοίωσης του πρωταθλήματος από συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις, που τον υποχρεώνουν να παίξει την Τετάρτη με τη Λάρισα, αλλά κι αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά με τον Παναθηναϊκό χωρίς τον κόσμο του στο Καραϊσκάκη, την στιγμή που για πολύ πιο σοβαρά γεγονότα στην Τούμπα, τόσο στο ΠΑΟΚ-Άρης, όσο και στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με…χρηματικά πρόστιμα.

• Από χθες, όμως, υπάρχει αλλοίωση πρωταθλήματος εις βάρος του Ολυμπιακού κι από ένα ακόμη «παράγοντα», τα τσεκούρια της ελληνικής Λίγκας! Ένας αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης έβγαλε από τη μέση για τουλάχιστον ένα μήνα τον πιο καθοριστικό παίκτη του Ολυμπιακού, τον Βραζιλιάνο άσο Γκιγιέρμε, μακράν καλύτερο στη θέση του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με ένα τάκλιν (ποδοσφαιρικού)-«θανάτου», του έδωσε τον αστράγαλο στο χέρι. Και μετά ζήτησε…συγνώμη από τα social media-ούτε καν να πάει στα αποδυτήρια μετά το ματς.

• Ο Ολυμπιακός θα στερηθεί των υπηρεσιών του Γκιγιέρμε τουλάχιστον σε πέντε πολύ κρίσιμα βαθμολογικά παιχνίδια: με Λάρισα μέσα, με Βόλο έξω, με Παναθηναϊκό μέσα, με Λαμία έξω, με Άρη μέσα. Κι από αυτά τα πέντε, τα δύο είναι και κεκλεισμένων των θυρών στο Καραϊσκάκη…Ο δε Βραζιλιάνος μέχρι και χθες ένα παιχνίδι πρωταθλήματος είχε χάσει, με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη κι η ομάδα του είχε απολέσει εκεί δύο πολύτιμους βαθμούς…Ποιος μας λέει ότι η απουσία αυτού του παικταρά δεν θα στοιχίσει κι άλλους βαθμούς στον Ολυμπιακό κατά τη μάχη του τίτλου;…Ποιος μας λέει, κατ΄αρχάς, ότι ο Γκιγέρμε θα επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν και δεν θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να βοηθούσε την ομάδα όπως την βοηθάει τόσο καιρό…Κι όλα αυτά επειδή…«εκτίμησε λανθασμένα τη φάση», όπως έγραψε ο αμυντικός του Αστέρα στο…Instagram!!!

• Βεβαίως, και οι απώλειες παικτών λόγω τραυματισμού είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, ήδη έχει χάσει από τον Ιούλιο τον Φορτούνη, ενώ εδώ και ένα τρίμηνο παίζει στα περισσότερα παιχνίδια του χωρίς και τον Βαλμπουενά λόγω των θλάσεων που βγάζει. Μέσα στο ποδόσφαιρο είναι ακόμη κι οι απουσίες από σοβαρές ασθένειες, όπως συνέβη με τον Σισέ, που είναι τρεις μήνες εκτός δράσης. Κι από κλοτσιές αντιπάλων θα προκύψουν τραυματισμοί κι απουσίες.

• Άλλο, όμως, όλα αυτά κι άλλο το χειρότερο εν ψυχρώ κτύπημα που έχουμε δει στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα, αυτό δηλαδή που δέχθηκε χθες ο Γκιγιέρμε. Αυτό ξεπερνάει κάθε ανεκτό όριο και πάει αλλού, σε άλλο επίπεδο…

• Ο Αστέρας Τρίπολης δεν ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη, για τα μάτια του κόσμου, γι΄ αυτή την ενέργεια του παίκτη του…Και στον Ολυμπιακό είναι έξαλλοι και με έναν ακόμη παίκτη της ομάδας της Τρίπολης, τον Τασουλή, ο οποίος σε μία φάση στο α΄ ημίχρονο πήγε να «κόψει στα δύο» τον Ποντένσε, χωρίς να υπάρξει όχι κάρτα, αλλά ούτε καν φάουλ (!!!) και σε μία άλλη φάση στο β΄ ημίχρονο πάτησε άσχημα στον αστράγαλο τον Καμαρά και τιμωρήθηκε (μπράβοοοοο, συγχαρητήριαααααα) με κίτρινη κάρτα.

• Κι εδώ ακριβώς φτάνουμε στη ρίζα του προβλήματος. Εάν οι διαιτητές που ορίζονται στα παιχνίδια του Ολυμπιακού δεν έκαναν τα στραβά μάτια σε τόσα σκληρά κτυπήματα αντιπάλων παικτών πάνω στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού σε προηγούμενα παιχνίδια, μπορεί να μην φτάναμε ποτέ σε αυτό το τάκλιν με τα δύο πόδια πάνω στον Γκιγέρμε, το οποίο σύσσωμος ο ελληνικός Τύπος, ακόμη κι αυτός του ΠΑΟΚ, το χαρακτήρισε «δολοφονικό».

• Ξέρετε πόσες κίτρινες κάρτες έχουν βγει σε αντιπάλους του Ολυμπιακού για βίαια μαρκαρίσματα πάνω στον Ποντένσε; Εφτά. Καμία όμως κόκκινη. Καμία απόφαση ενός διαιτητή, να παραδειγματίσει άλλα υποψήφια «τσεκούρια»…

• Εάν, όμως, είχε βρεθεί ένας αθλητικός δικαστής να αφήσει εκτός ποδοσφαίρου για μήνες κι όχι για…τρεις αγωνιστικές τον Λισγάρα της Ξάνθης για εκείνη την εγκληματική καρατιά στον Σεμπά , ίσως να μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό για τη συνέχεια στο δύσμοιρο ελληνικό πρωτάθλημα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x