Κώστας Νικολακόπουλος

Πλέον, για τον Ολυμπιακό απαγορεύεται κι αυτό, να παίρνουν κόκκινη πριν τα παιχνίδια τους μαζί του!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr ορισμένες από τις…συμπτώσεις που συμβαίνουν στο φετινό πρωτάθλημα, πάντοτε όμως προς την ίδια κατεύθυνση.

· Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά ανάμεσα σε άλλα που…απαγορεύονται για τον Ολυμπιακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο της εξυγίανσης είναι να παίρνουν κόκκινες κάρτες παίκτες των ομάδων πριν τον αντιμετωπίσουν.

· Ο Ολυμπιακός έχει δώσει, με το χθεσινό, 15 παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Πώς λοιπόν έχει σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και ποτέ παίκτης ομάδας με την οποία παίζει ο Ολυμπιακός την επόμενη αγωνιστική δεν έχει αποβληθεί ποτέ στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι της. Ποτέ όμως! Κι έτσι ποτέ δεν έχει απώλειες από κόκκινη κάρτα καμία ομάδα όταν είναι να παίξει με τον Ολυμπιακό.

· Ως δια μαγείας, όμως, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον έτερο βασικό διεκδικητή του τίτλου, τον ΠΑΟΚ. Ειδικά δε όταν παίζει εκτός έδρας!

· Παίζει σήμερα ο ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη κι ο Πανιώνιος θα είναι χωρίς τον βασικό του στόπερ, τον Ευαγγέλου, ο οποίος αποβλήθηκε από τον (Θεσσαλονικιό…) διαιτητή Παπαδόπουλο την περασμένη αγωνιστική με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για την οποία έβγαλε ανακοίνωση ο Πανιώνιος.

· Έπαιζε τις προάλλες ο ΠΑΟΚ στον Βόλο κι ο Βόλος ήταν χωρίς τον καλύτερο του παίκτη, τον Μουνίθ, ο οποίος είχε αποβληθεί από τον (Θεσσαλονικιό…) διαιτητή Ζαχαριάδη την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική με απευθείας κόκκινη κάρτα.

· Έπαιζε πιο πριν ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη με τον Αστέρα κι ο Αστέρας ήταν χωρίς τον αρχηγό του, τον Ιγκλέσιας, ο οποίος είχε αποβληθεί από τον (Θεσσαλονικιό…) διαιτητή Ζαχαριάδη, πάλι αυτός, την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

· Θα μου πείτε, ότι συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν κι οι συμπτώσεις, οι συγκυρίες ρε αδελφέ. Τυχαίνει να ευνοούν πάντα μία ομάδα και ποτέ μία άλλη ομάδα.

· Σκεφτόμουν και πριν λίγες ημέρες τι περίεργο πράγμα είναι οι συμπτώσεις σε αυτό το ελληνικό πρωτάθλημα.

· Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα είχαν βγει κι είχαν κάνει δηλώσεις ο Καρυπίδης του Άρη κι ο Κούγιας της Λάρισας για το θέμα των σχέσεων του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη. Κατά διαβολεμένη σύμπτωση, τι συνέβη στα παιχνίδια τους την αμέσως επόμενη αγωνιστική;

· Στο μεν ΟΦΗ-Άρης ο (διεθνής) διαιτητής Κομίνης δεν έδωσε ένα πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του Άρη με το σκορ 1-1. Κι ο Άρης έχασε 1-3…Στο δε Λάρισα-Ατρόμητος ο (διεθνής) διαιτητής Σιδηρόπουλος μέτρησε γκολ του Ατρόμητου, με τη φάση να ξεκινάει από καθαρό χέρι του Βέλλιου. Κι η Λάρισα έχασε 1-2…

· Είναι συγκυρίες ρε αδελφέ. Τι να κάνουμε; Να τα βάλουμε με την τύχη και την ατυχία;

· Με τον Πανιώνιο δεν είδατε τι συνέβη; Με το που έκοψε δύο βαθμούς από τον Ολυμπιακό (1-1 στη Νέα Σμύρνη) κι αφού την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική είχε περάσει από την Ξάνθη (μοναδικό του διπλό στο φετινό πρωτάθλημα…), ο Πανιώνιος είχε την αγωνιστική μετά την ισοπαλία του με τον Ολυμπιακό την καλύτερη γι΄ αυτόν διαιτησία όχι φέτος, αλλά ever! Και δη στο πολύ κρίσιμο βαθμολογικά εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

· Ντέρμπι μεγάλο για την ουρά της βαθμολογίας. Το πήρε ο Πανιώνιος και ανάσανε. Δύο πόντους πήγε μπροστά από τον Παναιτωλικό. Αν το έχανε, θα πήγαινε τέσσερις πόντους πίσω από τον Παναιτωλικό… Τι έγινε στο συγκεκριμένο παιχνίδι; Απλά ο (διεθνής) διαιτητής Σκουλάς μέτρησε τα δύο πρώτα γκολ του Πανιώνιου, στα οποία είχαν προηγηθεί επιθετικά φάουλ-κι ενδιάμεσα δεν έδωσε και πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού. Ψιλοπράγματα. Άλλωστε, το…τρίτο γκολ ήταν κανονικό! Κι άσε το Αγρίνιο μετά να βγάζει ανακοινώσεις διαμαρτυρίας.

· Τι να κάνουμε, όμως, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν κι οι συγκυρίες. Δεν μπορούμε να τα βάλουμε μαζί τους. Κι ενώ ο Πανιώνιος μέχρι το 1-1 με τον Ολυμπιακό είχε κόντρα τη μία απόφαση μετά την άλλη (ακύρωση γκολ στον ΟΦΗ, αποβολή παίκτη του με τον Άρη κλπ, κλπ), μετά το 1-1 με τον Ολυμπιακό είχε αυτή τη διαιτησία με τον Παναιτωλικό.

· Τι να κάνουμε, άλλαξε το φεγγάρι!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x