Κώστας Νικολακόπουλος

Πότε το έχει ξανακάνει ο Ολυμπιακός!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος θυμίζει μέσα από το sport-fm.gr τι ψάρια έπιασε ο Ολυμπιακός όταν ξανάπαιξε σε ανάλογες συνθήκες με τις τωρινές, δηλαδή τρία σερί ματς πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη.

· Πράγματι είναι από τα σπάνια αυτό του Ολυμπιακού, να έχει δηλαδή τρεις συνεχόμενους αγώνες πρωταθλήματος εντός έδρας! Και γίνεται ακόμη πιο σπάνιο, διότι συμβαίνει στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος!

· Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε αν το έχει ξανακάνει ο Ολυμπιακός. Και αν ναι, πότε. Και τι κατάφερε τότε. Με τη διαφορά ότι πρέπει να έχουμε υπόψιν ότι στη σύγχρονη ιστορία του ακριβώς τέτοιο σκηνικό δεν έχει ξαναϋπάρξει. Δηλαδή με τρία συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος μέσα στο σπίτι του στο ξεκίνημα της σεζόν.

· Αυτό που έχει γίνει είναι όμως κάτι παρόμοιο κι ακόμη…χειρότερο! Το Μάρτιο του 2015 και δη μέσα σε μία εβδομάδα, από τις 15 ως τις 22 του μήνα, είχε παίξει τρία παιχνίδια πρωταθλήματος μέσα στο Καραϊσκάκη! Και τα είχε κερδίσει και τα τρία, με τον Βίτορ Περέιρα στον πάγκο! Πρώτα την Ξάνθη 2-0, μετά τον Αστέρα πάλι 2-0 και τέλος της Κέρκυρα 3-0. Τρεις νίκες που του είχαν δώσει ουσιαστικά το πρωτάθλημα, γιατί είχε προηγηθεί η ήττα 1-2 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και εξισορρόπησαν την κατάσταση. Μάλιστα, τότε οι δύο πρώτοι αγώνες είχαν διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών…

· Τώρα, τα τρία παιχνίδια είναι μεν σερί για το πρωτάθλημα, αλλά υπήρξαν ανάμεσα τους…εμπόδια! Η ρεβάνς με την Μπέρνλι μεταξύ των αγώνων με Λεβαδειακό και ΠΑΣ και η διακοπή του πρωταθλήματος πριν από αυτό το παιχνίδι με τον Αστέρα.

· Άλλη μία φορά, το 2016, ο Ολυμπιακός είχε δώσει και τότε τρεις διαδοχικά αγώνες πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη, επίσης με «εμπόδια» ανάμεσα τους. Και χωρίς ανάλογη επιτυχία με του Μαρτίου του 2015. Τότε, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει 3-0 τον Παναθηναϊκό στις 6 Νοέμβρη, είχαν φέρει 0-0 με την Κέρκυρα στις 27 Νοέμβρη κι είχαν κερδίσει 4-0 το Λεβαδειακό στις 4 Δεκέμβρη! Σε εκείνη την περίοδο, υπήρχε διακοπή πρωταθλήματος μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟ, ευρωπαϊκό παιχνίδι πριν το ματς με την Κέρκυρα και παιχνίδι Κυπέλλου πριν το ματς με το Λεβαδειακό.

· Γενικά, πάντως, είναι μία αλήθεια ότι και…μαθηματικά να το πάρεις, δεν είναι εύκολο να κάνεις τρεις σερί νίκες παίζοντας τρία συνεχόμενα παιχνίδια εντός έδρας για το πρωτάθλημα. Εδώ πολλές φορές όταν έχεις δύο κολλητά εντός έδρας ματς και δεν παίρνεις τις δύο νίκες.

· Κοινώς, ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλη επιλογή από το να ετοιμαστεί για να παίξει καλά κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και να βγάλει και συγκέντρωση στο παιχνίδι του, ώστε να είναι κι αποτελεσματικός. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή, απλά θα…υπονομεύσει την προσπάθεια του να ξαναπάρει τα κεκτημένα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x