Κώστας Νικολακόπουλος

Πώς διαμορφώνεται πλέον η μάχη του τίτλου!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στη μάχη του τίτλου του ελληνικού πρωταθλήματος, μετά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

• Έκαναν την προσπάθεια τους, που πράγματι δεν ήταν κακή φέτος, οι ομάδες μας στα Κύπελλα Ευρώπης κατακαλόκαιρο, αλλά το αποτέλεσμα ήταν να συνεχίζουν μόνο δύο, ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ κι η ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ.

• Να θυμίσω ότι εδώ και εφτά χρόνια ουσιαστικά αυτό που βλέπουμε είναι τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (έξι στις εφτά χρονιές) και μία η, περισσότερες ομάδες μας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το 2011 ήταν οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, το 2012 μόνο ο Παναθηναϊκός, το 2013 μόνο ο ΠΑΟΚ, το 2014 οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ κι Αστέρας, το 2015 οι ΠΑΟΚ κι Αστέρας και πέρσι οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ. Άρα, παρά τον αρχικό ενθουσιασμό για την παρουσία των ομάδων μας στα προκριματικά, τελικά γυρίσαμε πίσω στη χειρότερη διετία από πλευράς εκπροσώπησης, με μία ομάδα στο Γουρόπα, όπως το 2012 και το 2013. Απλά τότε ήταν ΠΑΟ και ΠΑΟΚ και τώρα η μόνο η ΑΕΚ.

• Μία ΑΕΚ που αυτή την στιγμή δικαιωματικά παίρνει από τον ΠΑΟΚ τη θέση Νο 2 πίσω από τον Ολυμπιακό, καθώς μετά το Κύπελλο πρόπερσι και την πρωτιά στα πλέϊ οφς πέρσι, φτάνει τώρα να παίζει και σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, με καθαρή πρόκριση επί της Κλαμπ Μπριζ κι έχοντας σταθεί αξιοπρεπώς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

• Το έπαιξε καλά ο Χιμένεθ και στα δύο παιχνίδια με τους Βέλγους το σύστημα με τα τρία στόπερ, κινδύνευσε πίσω εντυπωσιακά…ελάχιστα και μπροστά βγήκε αρκετές φορές πραγματικά με αξιώσεις. Τη βοήθησε χθες κι ότι πιάστηκε κοροϊδο ο νεαρός αντίπαλος γκολκίπερ και στα δύο πρώτα γκολ, αλλά έχει σημασία να ξέρεις να εκμεταλλεύεσαι τα λάθη του άλλου. Και νομίζω ότι καλό ήταν για την ΑΕΚ, που την σφύριξε ένας συμπατριώτης του Χιμένεθ.

• Η μάχη του τίτλου τώρα θα γίνει με πιο ίσους όρους-όχι με ίσους, αφού εντελώς διαφορετική η φθορά του Τσάμπιονς Λιγκ από του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά σίγουρα θα ήταν αλλιώς αν η ΑΕΚ είχε αποκλειστεί και δεν έπαιζε άλλο στην Ευρώπη. Τώρα, θα έχει ο Ολυμπιακός τα έξι φοβερής δυσκολίας παιχνίδια Τρίτη η, Τετάρτη για το Τσάμπιονς Λιγκ με Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Σπόρτινγκ, αλλά θα έχει κι η ΑΕΚ να παίξει έξι Πέμπτες στο Γιουρόπα Λιγκ με Μίλαν, Αούστρια, Ριέκα.

• Βάζω την ΑΕΚ πιο κοντά προς τον Ολυμπιακό στη μάχη του τίτλου (και χωρίς να ακουμπάω την παράμετρο διαιτησία), διότι αυτή βγήκε πέρσι πρώτη στα πλέϊ οφς και αυτή έδειξε πιο δυνατή το καλοκαίρι στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με το ότι ο Παναθηναϊκός έχει τους μείον δύο βαθμούς, με συνέπεια από την πρεμιέρα να είναι στο πλην τέσσερα από τους δύο και με το ότι ο ΠΑΟΚ έχει έξι ματς στην Τούμπα χωρίς κόσμο και μοιάζει επηρεασμένος τουλάχιστον στο ξεκίνημα από την αλλαγή προπονητή και την καθυστέρηση στις μεταγραφές.

• Βεβαίως κι οι δύο αυτές ομάδες είναι μεγάλες κι έχουν τη δυνατότητα να συνέλθουν. Έχοντας και το πλεονέκτημα ότι δεν θα έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, άρα θα είναι με μεγαλύτερη φρεσκάδα πολλά Σαββατοκύριακα. Θα έχει σίγουρα σημασία να του βγουν του Παναθηναϊκού οι Λατίνοι κυνηγοί και τα καινούργια μπακ που έφερε και να κάνει έστω τώρα τις δυνατές μεταγραφές που υπόσχεται ο ΠΑΟΚ.

• Ασφαλώς και θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα όταν τελειώσουν οι μεταγραφές, ίσως και στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, που μετακινούνται οι ελεύθεροι. Και για να δούμε τι εξτρά ενίσχυση θα έχουν κι οι τέσσερις, αλλά και τι παίκτες θα χάσουν…Διότι, δεν είναι τυχαίο που ακούγονται πολλά και διάφορα για Ρέτσο, Βράνιες, Γιόχανσον, Ζέκα, Μολέντο, Τσίμιροτ…

• Μακάρι όλοι να βγουν πιο δυνατοί από αυτή την καυτή τελευταία εβδομάδα του καλοκαιριού και να έχουμε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως σωστά είπε χθες στο Μονακό κι ο Μαρινάκης, αγγίζοντας κι ένα πολύ σοβαρό θέμα, της συνεννόησης των μεγάλων ομάδων μεταξύ τους για ένα καλύτερο ελληνικό ποδόσφαιρο.

• Πάντως, για να κάνουμε και λίγη πλακίτσα, τουλάχιστον φέτος οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στην Ελλάδα θα υποστηρίζουν καλές ομάδες στην Ευρώπη!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x