Κώστας Νικολακόπουλος

Πώς η ομάδα του Ντα Κόστα, που έμεινε έξω από την Μπέρνλι, πάει να πάρει το πρωτάθλημα στην Τουρκία

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δύο πράγματα για την ομάδα με την οποία θα έπαιζε ο Ολυμπιακός τον Αύγουστο στην Ευρώπη.

· Φαντάζομαι θυμόμαστε ότι το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός περίμενε το ζευγάρι Μπέρνλι-Μπασάκσεχιρ, από το οποίο θα προέκυπτε ο αντίπαλος του στα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ. Στα σημεία (0-0 έξω, 1-0 στην παράταση μέσα) υπερίσχυσαν οι Άγγλοι, έπαιξαν με τους ‘ερυθρόλευκους’ κι αυτοί πέρασαν στους ομίλους της διοργάνωσης.

· Τι κάνουν τώρα οι Τούρκοι; Πολύ απλά, είναι μακράν πρώτη ομάδα στο πρωτάθλημα της χώρας τους! Η άσημη Μπασάκ βρίσκεται έξι πόντους μπροστά από την Μπεσίκτας και τη Γαλατασαράι, δηλαδή τις δύο από τις τρεις μεγάλες ομάδες της χώρας, αυτές που είχαν κατακτήσει τα τέσσερα προηγούμενα πρωταθλήματα.

· Πώς έφτασε εδώ που έχει φτάσει η Μπασάκ, η πιο μικρή ομάδα της Πόλης; Πολύ…ποδοσφαιρικά! Πρόπερσι ήταν δεύτερη στην τελική κατάταξη, τέσσερις πόντους πίσω από την Μπεσίκτας, διεκδικώντας τον τίτλο έως την προτελευταία αγωνιστική. Και πέρσι ήταν πάλι δεύτερη στην τελική κατάταξη, τρεις πόντους πίσω από τη Γαλατασαράι, διεκδικώντας τον τίτλο έως την τελευταία αγωνιστική. Κάπως έτσι, λογικά τώρα είναι αυτή πρώτη…

· Έχει εδώ και χρόνια τον ίδιο προπονητή (Αμπντουλάχ Αβτσί), έχει δώσει μόνο έναν από τους καλούς παίκτες της (τον νεαρό Ουντέρ στη Ρόμα με 13,4 εκ. Ευρώ, για τον οποίο όμως είχε τα κότσια να πληρώσει 4 εκ. Ευρώ, προκειμένου να τον αγοράσει από μία μικρή τούρκικη ομάδα) κι απλά κάνει προσεκτικές κινήσεις στις μεταγραφές, κατά κύριο λόγο ελεύθερων παικτών (Αντεμπαγιόρ, Κλισί, Μοσορό)

· Το ρόστερ της το στηρίζουν κάποιοι καλοί Τούρκοι παίκτες, ένας Μολδαβός (Επουρεάνου), δύο Βόσνιοι (Βίσκα, Μπάγιτς), ο…Ναπολεόνι κι ο…Ντα Κόστα! Ναι, ο 33χρονος πλέον πρώην παίκτης του Λεβαδειακού και του Ατρόμητου, έχει παίξει 12 από τα 14 παιχνίδια, εκ των οποίων στα οκτώ βασικός. Ο δε 33χρονος πρώην παίκτης του Ολυμπιακού στα 11 παιχνίδια, όλα βασικός…

· Οι πιο ακριβές μεταγραφές που έχει κάνει, με εξαίρεση τον Ουντέρ, τον οποίο όμως μεταπώλησε τρεις φορές πάνω από την τιμή αγοράς του, είναι της τάξης του ενός, μάξιμουμ τρία εκ. Ευρώ (Καϊσαρά από τη Σάλκε, Φρέι από την Μπέρμιγχαμ, Ελία από τη Φέγενορντ, Γιόζιτς από την Κολονία)…Ακόμη κι η χρηματιστηριακή αξία του συνόλου του ρόστερ της δεν ξεπερνάει τα 52 εκ. Ευρώ, είναι δηλαδή χαμηλότερη του Ολυμπιακού.

· Κάπως έτσι, με αυτό το πρότζεκτ, η μικρή Μπασάκ της Πόλης, πάει να πάρει φέτος το πρωτάθλημα στην Τουρκία από τα θηρία της Μπεσίκτας και της Γαλατά, ενώ η τρίτη μεγάλη δύναμη, η Φενέρμπαχτσε, από την οποία είχε έρθει ο Εμενίκε, είναι ένα πόντο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη…

· Όπως βλέπουμε, δεν θέλει πολύ. Απλά σωστά, σταθερά, ποδοσφαιρικά βήματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x