Κώστας Νικολακόπουλος

Σε 20 μέρες τρώει τόσα γκολ στο ημίχρονο, όσα δεν είχε φάει σε έξι μήνες!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr ένα υπαρκτό πρόβλημα του Ολυμπιακού, με αφορμή το…πρώτο λεπτό του αγώνα του με τον ΟΦΗ!

• Ασφαλώς κι ήταν πολύ ωραία και η χθεσινή παράσταση του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη. Η πεντάρα επί του ΟΦΗ, τον οποίο «τιμώρησε» για το 1-0 του α΄ γύρου στο Γεντί Κουλέ. Αλλά κι η δυνατότητα που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» να κάνουν ένα μυθικό σκορ, αν μετά το 5-1 στο 60’, δεν υπήρχε αυτό το ρεσιτάλ επιπολαιότητας στις τελικές με αποκορύφωμα τα δύο γκολ που έχασε ο Χασάν φάτσα με τον αντίπαλο γκολκίπερ.

• Αλλά νομίζω ότι στον Ολυμπιακό πρέπει να προβληματιστούν, επιτέλους, για τον τρόπο με τον οποίο μπαίνει η ομάδα τον τελευταίο καιρό στα παιχνίδια της. Γιατί πλέον γίνεται σε μόνιμη βάση να κινδυνεύει να δεχθεί γκολ από το πρώτο, στην κυριολεξία, λεπτό των αγώνων της! Κάτι που μπορείς να το πεις έως και επιπέδου παιδικού! Η Λαμία έχασε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 1’ με εξ επαφής κεφαλιά του στόπερ Καρυπίδη…Ο Μαουρίτσιο βρέθηκε απέναντι από τον Σα στο 1’ του ντέρμπι της Τούμπας…Ο Σα στο Κίεβο χρειάστηκε να κάνει έξοδο καμικάζι στο 1’ προ του Σεπαρένκο…

• Και προχθές με τον ΟΦΗ είχαμε το αποκορύφωμα. Στο πρώτο κιόλας λεπτό ο ΟΦΗ είχε δύο τελικές, με τις οποίες μπορούσε να ανοίξει το σκορ! Μία με την κανονιά του Ναμπί, που έφυγε λίγο άουτ, με τον Καμαρά να επιδιώκει να διώχνει την μπάλα στέλνοντας την πάνω στο κορμί του πρώτου αντίπαλου που βρέθηκε μπροστά του…Και δεύτερη με την κεφαλιά του Βαζ που μπλόκαρε ο Σα, αφού πρώτα ο ίδιος είχε ρισκάρει μία πάσα έξω από την περιοχή στον Μεριά κι ο Μεριά είχε χάσει την μπάλα υπερβολικά εύκολα…

• Υπό τέτοιες συνθήκες, με τον Ολυμπιακό να τρώει φάσεις στο πρώτο λεπτό των τεσσάρων από τους έξι τελευταίους αγώνες του, μόνο περίεργο δεν είναι που δέχθηκε γκολ στο 3ο λεπτό και των δύο ντέρμπι που έδωσε, με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Θα έλεγε κανείς ότι ήταν το μίνιμουμ παθητικό που μπορούσε να περιμένει η ομάδα σε έξι ματς, όταν επιτρέπεις έξι φάσεις στο πρώτο τρίλεπτο…Παρεμπιπτόντως, η Λαμία…άργησε έξι λεπτά και προηγήθηκε στο 9’ με 1-0 στο μεταξύ τους παιχνίδι του Κυπέλλου.

• Πραγματικά είναι δύσκολο να κατανοήσουμε γιατί μπαίνουν έτσι εσχάτως οι παίκτες του Ολυμπιακού στα παιχνίδια τους. Τόσο απροετοίμαστοι, τόσο χαλαροί, τόσο ευάλωτοι. Από την έναρξη της σεζόν ποτέ άλλοτε δεν είχε παρουσιαστεί αυτό το φαινόμενο σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο το τελευταίο 20ημερο!

• Κι αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν προβληματίζεται η τεχνική ηγεσία. Διότι, εδώ έχουμε να κάνουμε με μία ομάδα που πριν από αυτό το 20ημερο, το νωρίτερο που είχε δεχθεί γκολ σε παιχνίδι της ήταν στο 15ο λεπτό, κι εκείνο από αυτογκόλ του Βούκοβιτς στα Γιάννινα. Και που γενικά σε α΄ ημίχρονα αγώνων της είχε φάει μόλις άλλα τέσσερα. Ένα από την Μπέρνλεϊ στο Καραίσκάκη στο 33’, ένα από τον ΟΦΗ στην Κρήτη στο 35’, ένα από την Μπέτις στη Σεβίλλη στο 39’ κι ένα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι στο 43’.

• Όταν στα πρώτα 33 παιχνίδια σου σε μία σεζόν, δηλαδή επί έξι ολόκληρους μήνες, δέχεσαι μόνο ένα γκολ στην πρώτη μισή ώρα των αγώνων σου και γενικά μόνο πέντε στο α΄ ημίχρονο και τώρα σε έξι ματς έχεις φάει εφτά σε αυτά τα έξι α΄ημίχρονα (δύο από τον ΠΑΟΚ, δύο από τη Λαμία, δύο από την Ντινάμο Κιέβου κι ένα από την ΑΕΚ), σημαίνει πολύ απλά ότι έχεις πρόβλημα και για κάποιο λόγο είτε δεν το εντοπίζεις, είτε δεν μπορείς να το λύσεις.

• Για κάποιον μάλλον…αδιανόητο λόγο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x