Κώστας Νικολακόπουλος

Σισέ και Καμαρά είναι σούπερ προδιαγραφών, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουν κάτι…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τα δύο μεγάλα ταλέντα του Ολυμπιακού, τις προδιαγραφές, αλλά και τις ελλείψεις τους.

· Δεν μπορεί να έχει παράπονα ο Ολυμπιακός από τον Σισέ και τον Καμαρά. Δύο μεταγραφές δύο νέων παιδιών από τη Β΄κατηγορία Γαλλίας, που του κόστισαν ελάχιστα και που του δίνουν από αρκετά έως πολλά, έχοντας και μεταπωλητική αξία.

· Ο Σισέ είναι δύναμη της φύσης, όπως είχαμε ευκαιρία να το δούμε και στο δύσκολο παιχνίδι με την Μπέτις την Πέμπτη μέσα στην Ισπανία. Μακράν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού σε επεμβάσεις, δίπλα σε ένα Βούκοβιτς που δεν ήταν αυτή τη φορά στα υψηλά στάνταρ του.

· Γενικά ο Σέρβος διατήρησε την ηρεμία του, είχε μία καλή επέμβαση, βγήκε πρώτος στην μπάλα σε μία άλλη στιγμή, πέρασε δύο πολύ ωραίες πάσες στον Φορτούνη, αλλά και φάνηκε κάπως κουρασμένος, με αποκορύφωμα την πάσα του σε αντίπαλο στο 77’, που εύκολα θα μπορούσε να φέρει το 2-0 για την Μπέτις.

· Μοιάζει ο 23χρονος Αφρικάνος να ετοιμάζεται για μεγάλα πράγματα στην καριέρα του. Μόνο που ποτέ δεν τα φτάσει, αν δεν συνειδητοποιήσει κάτι: ότι πραγματικά χρειάζεται να βελτιωθεί σε κάποια σοβαρά πράγματα. Όπως για παράδειγμα, στα τελειώματα στο ψηλό παιχνίδι.

· Γιατί είναι καλό να κερδίζει τις κεφαλιές στα κόρνερ και στα φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού, αλλά ακόμη καλύτερο να μάθει να στοχεύει σωστά. Στο 92’ θα έκανε κηδεία στην Μπέτις, με εκείνη την κεφαλιά του στο κόρνερ του Φορτούνη. Αλλά ενώ πήγε με περίσσια δύναμη στη φάση, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του γκολκίπερ, την στιγμή που η δεξιά γωνία ήταν εντελώς ακάλυπτη. Και μπροστά στον Σισέ.

· Ή να φέρω άλλο παράδειγμα, αυτό που κάνει να παίζει με τα χέρια στην περιοχή του Ολυμπιακού. Έδωσε το δικαίωμα στον Ρώσο διαιτητή να δώσει το πέναλτι στο 18’, φάση η οποία θα μπορούσε να αλλάξει όλο το παιχνίδι εις βάρος της ομάδας. Και να θυμίσω ότι ένα ακόμη πιο κουτό πέναλτι είχε κάνει ο Σισέ και το καλοκαίρι σε ένα φιλικό στο Βέλγιο κι ο Ολυμπιακός έφαγε τέσσερα γκολ…

· Αλλά εκεί που ήταν να κάνεις τον σταυρό σου με τον Σισέ ήταν σε θέματα συμπεριφοράς μέσα στο παιχνίδι. Έχοντας την κίτρινη από τη φάση του πέναλτι, στο 18’, πήγε στο αμέσως επόμενο λεπτό και έκανε φάουλ με τον αγκώνα στον αντίπαλο στόπερ! Στα δε τελευταία λεπτά ήταν λες και τρελάθηκε! Πήγε στο 86’ κι έκανε τσαμπουκά ρισκάροντας αποβολή του με δεύτερη κίτρινη και το ίδιο έκανε και στο 90’ αυτή τη φορά με ένα φάουλ…Κι όλα αυτά, ενώ μόλις λίγες ημέρες πριν είχε δώσει άλλη αφορμή, με την κίνηση που έκανε να κλοτσήσει τον Κουλούρη, ενώ η φάση είχε τελειώσει.

· Είναι πολύ ωραίο για τον Ολυμπιακό που βγάζει πάθος στο παιχνίδι του ο Σισέ, αλλά πρέπει να μάθει να διατηρεί τον έλεγχο. Μία, δύο, την τρίτη που θα κάνει το ίδιο πράγμα ο Σισέ δεν θα την γλιτώσει. Ας το καταλάβει…

· Όπως πρέπει κι ο Καμαρά να καταλάβει κάποια πράγματα. Ένας εξαιρετικά χαρισματικός παίκτης, που είδαμε ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο, κοντράροντας μέσους όπως τους Λο Σέλσο, Κανάλες και Καρβάλιο. Ο 22χρονος Αφρικάνος είχε αρκετές καλές ενέργειες και κινήσεις κι ένα κεραυνό λίγο άουτ από τα 25 μέτρα. Είναι μια πηγή ενέργειας για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού, ωστόσο κι αυτός είναι υποχρεωμένος να συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα, ότι χρειάζεται να δουλέψει σε κάποια θέματα και να τα βελτιώσει.

· Γιατί κι ο Καμαρά, όπως κι ο Σισέ, μοιάζει να έχει προδιαγραφές για σπουδαία καριέρα. Αλλά δεν πρόκειται να την κάνει, αν δεν φροντίσει να φτιάξει κάποια πράγματα στο παιχνίδι του. Π.χ. τον έβλεπες να φεύγει ωραία μπροστά σαν κρυφός κυνηγός, αλλά τελικά περισσότερο να μπερδεύεται, παρά να κάνει κάτι καλό. Σε μία στιγμή πούλησε εύκολα την μπάλα κι έκανε και φάουλ. Τον βλέπεις να κλέβει πολύ καλά μπάλες κι όταν φεύγει μπροστά να μην κάνει το παραπάνω. Πρέπει να δει και τις πάσες του, αφού ορισμένες από αυτές είναι πολύ επιπόλαιες, πρέπει να μάθει και πότε είναι σωστό να σουτάρει από μακριά και πότε να δίνει την μπάλα.

· Γενικά και τα δύο αυτά παιδιά, πρέπει να βάλουν πιο πολύ μυαλό στο παιχνίδι τους. Υπάρχει μία χαρακτηριστική φάση στο παιχνίδι, με συμμετοχή και των δύο. Είναι στο 89’ κι ο Σισέ πάει μόνος του στην επίθεση, χωρίς να του πει ο προπονητής. Μένει πιο πίσω ο Καμαρά και παίρνει την μπάλα. Η πάσα του δεν είναι καλή και γίνεται σε ένα σημείο που δύσκολα θα μπορούσε να κάνει κάτι ο Ομάρ. Κόβει ένας αμυντικός, βγάζει αντεπίθεση η Μπέτις και χρειάζεται εκείνη την διπλή επέμβαση του ο Σα για να μη γίνει το 2-0…

· Τέλος πάντων, με αφορμή τις αναφορές στο παιχνίδι με την Μπέτις δείτε με τι ωραίο τρόπο αξιοποίησε την κατοχή της μπάλας η ισπανική ομάδα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x