Κώστας Νικολακόπουλος

Στην κορυφή κι ο Ολυμπιακός και η Νότιγχαμ, για πρώτη φορά!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τις ομοιότητες στην φετινή πορεία του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ!

• Ποιος άραγε θυμάται το φιλικό Ολυμπιακού-Νότιγχαμ στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, το 3-0 στο Καραϊσκάκη. Ήταν το τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού πριν το πρώτο του επίσημο παιχνίδι της σεζόν, με την Πλζεν στην Τσεχία, όπως ήταν και για τη Νότιγχαμ το πιο δυνατό της ίσως τεστ πριν το πρώτο της επίσημο παιχνίδι της σεζόν, στις 3 Αυγούστου, με την Μπρόμιτς.

• Λίγοι το έχουν προσέξει, αλλά να που αυτή την στιγμή είναι ο Ολυμπιακός (μόνος) πρώτος στη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος κι η έτερη ομάδα ιδιοκτησίας του Β. Μαρινάκη, η Νότιγχαμ Φόρεστ, πρώτη στη βαθμολογία της Τσάμπιονσιπ (μαζί με την Μπρόμιτς)! Και πρόκειται για κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί από τότε που ο Μαρινάκης πήρε και τη Φόρεστ.

• Βεβαίως, ακόμη είναι νωρίς, 6η αγωνιστική στην Ελλάδα κι 11η στην Β’ Άγγλίας, όμως σίγουρα κάτι λέει η πορεία των δύο ομάδων σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν. Πόσε δε μάλλον για τον Ολυμπιακό, που έχει προκριθεί στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και δη μέσα από μία διαδικασία έξι δύσκολων προκριματικών αγώνων.

• Μπορούμε δε να παρατηρήσουμε και κάποιες άλλες ομοιότητες στις δύο ομάδες.

• Κατ΄ αρχάς είναι κι οι δύο δυσκολοκατάβλητες. Ο Ολυμπιακός, με τον Μαρτίνς στον πάγκο, μετά από 14 παιχνίδια του σε Ελλάδα κι Ευρώπη έχει χάσει μόνο μία φορά, από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, παίζοντας μάλιστα επί 36 λεπτά με δέκα παίκτες. Η δε Νότιγχαμ, με τον Λαμουσί στον πάγκο, μετά από 14 δικά της παιχνίδια στην Αγγλία έχει μία ήττα στην πρεμιέρα της Τσάμπιονσιπ από την Μπρόμιτς και μία στο Λιγκ καπ εκτός έδρας από την Άρσεναλ. Ειδικά δε στο πρωτάθλημα σε μία σειρά δέκα αγώνων, έχει έξι νίκες και τέσσερις ισοπαλίες!

• Κατά δεύτερον, βασίζονται πολύ στην αμυντική τους λειτουργία. Ο Ολυμπιακός έχει παθητικό δύο γκολ σε έξι αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και εφτά γκολ σε οκτώ παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ (εκ των οποίων τα τρία τα δέχθηκε με παίκτη λιγότερο). Η Νότιγχαμ έχει εννιά γκολ παθητικό στην Τσάμπιονσιπ-μόνο μία ομάδα η Λιντς έχει φάει λιγότερα (εφτά)-ενώ σε τρία ματς στο Λιγκ καπ η εστία της παραβιάστηκε μόνο στο τελευταίο, από την άλλου επιπέδου Άρσεναλ (0-5).

• Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού είναι ο έμπειρος Ελ Αραμπί με έξι γκολ σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη και πρώτος σκόρερ της Νότιγχαμ ένας άλλος έμπειρος φορ, ο Γκράμπαν, με πέντε γκολ στην Τσάμπιονσιπ.

• Τέλος, και οι δύο ομάδες μαζεύουν πολύ κόσμο σε κάθε παιχνίδι το γήπεδο τους. Ο μέσος όρος των εισιτηρίων τους είναι περίπου 27.000 και για τον Ολυμπιακό και για τη Νότιγχαμ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x