Κώστας Νικολακόπουλος

Στον Ολυμπιακό ο ένας μας ξινίζει κι ο άλλος μας βρωμάει…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr δύο πράγματα περί Ολυμπιακού με αφορμή την επιτυχία δύο πρώην…

· Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η επιτυχία του Βίτορ Περέιρα να πάρει το πρωτάθλημα στην Κίνα με την Σανγκάι Ντόνγκα. Βλέπετε, ο τίτλος ήταν μονοπώλιο της Γκουανγκζχού εδώ και μία ολόκληρη εξαετία!

· Κι όταν μιλάμε για πρωτάθλημα στην κίνα βλέπεις τον πίνακα των πρώτων σκόρερ και τρίβεις τα μάτια σου: Πάτο (πρώην Μίλαν), Χουλκ (Πόρτο, Ζενίτ), Όσκαρ (Τσέλσι), Ταλίσκα (Μπεσίκτας), Άλεξ Τεϊσέιρα (Σαχτάρ), Μπακαμπού (Βιγιαρεάλ), Παουλίνιο (Μπαρτσελόνα), Λαβέτσι (Παρί Σεν Ζερμέν), Ιγκάλο (Γουότφορντ), Έντερ (Ίντερ), Ζαχάβι, Γκρατσιάνο Πελέ (Σαουθάμπτον), Ασεαμπόνγκ (Άντερλεχτ), Αλαν (πρώην Σάλτσμπουργκ), Τζόναθαν Βιέρα (Λας Πάλμας), Βαζ Τε (Γουέστ Χαμ) κι ένα σωρό ακόμη καλοί Βραζιλιάνοι (Ντιέγκο Ταρντέλι, Αλέν Καρντέκ, Ρικάρντο Γκουλάρτ).

· Ο Βίτορ Περέιρα είχε έρθει στον Ολυμπιακό στη θέση του Μίτσελ το Γενάρη του 2015, με τον ΠΑΟΚ στο +1 στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα στο +12, πήρε το Κύπελλο (3-1 την Ξάνθη) αποκλείοντας την ΑΕΚ (έκτοτε έχει μόνο αποκλεισμούς…) και στο Γιουρόπα Λιγκ έμεινε έξω από την τελικά φιναλίστ της διοργάνωσης Ντνίπρο. Ουδείς εκτίμησε τον Πορτογάλο τεχνικό (που είχε πάρει νωρίτερα δύο πρωταθλήματα με την Πόρτο) και μόνο που δεν πανηγυρίζαμε όταν έξι μήνες μετά έφυγε για τη Φενέρμπαχτσε το καλοκαίρι του 2015…Παρεμπιπτόντως, ήταν ο πρώτος που πίστεψε στον Φορτούνη και τον προώθησε, παρότι ήταν τότε ο Τσόρι στα ντουζένια του.

· Μαζί με τον Περέιρα είχε έρθει στον Ολυμπιακό το Γενάρη του 2015 κι ένας Αργεντίνος σέντερ φορ από την Πορτογαλία, δανεικός από την Μπενφίκα, ο Φράνκο Χάρα, στα 27 προς 28 χρόνια του, έχοντας και τέσσερις συμμετοχές στην Εθνική ομάδα του. Για να βοηθάει πίσω από τον Μήτρογλου. Το παιδί παρότι προέρχονταν από εξάμηνη αγωνιστική απραξία βοήθησε τον Ολυμπιακό, έβαλε τρία γκολ στο πρωτάθλημα και τρία στο Κύπελλο-μεταξύ άλλων και εκείνο της πρόκρισης επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο 90’, αλλά και το πρώτο στον τελικό της διοργάνωσης.

· Πώς «πέρασε» ο Χάρα; "Έλα μωρέ, δεν κάνει αυτός για τον Ολυμπιακό". Κάπως έτσι το καλοκαίρι, μετά τον Περέιρα, έφυγε κι ο Αργεντίνος, με προορισμό το μακρινό Μεξικό και την Πατσούκα, μία ομάδα που δεν την λες κι από τις ισχυρές της πλούσιας αυτής ποδοσφαιρικά χώρας.

· Ο Χάρα όχι απλά ρίζωσε στην Πατσούκα, αλλά όλα αυτά τα χρόνια, έως κι αυτή την στιγμή, στα 30 προς 31 χρόνια του, θεωρείται ένας από τους καλύτερους επιθετικούς του μεξικανικού πρωταθλήματος. Πήρε πρωτάθλημα με την άσημη Πατσούκα (με δικό του νικητήριο γκολ στα πλέι οφς), αλλά και το Τσάμπιονς Λγικ στην Κεντρική Αμερική (επίσης με δικό του το νικητήριο γκολ στον τελικό). Σε συνολικά 118 παιχνίδια με την μεξικάνικη ομάδα έχει βάλει 67 γκολ κι έχει 15 ασίστ.

· Στον Ολυμπιακό, βέβαια, σε όλους μας, ο ένας μας ξινίζει κι ο άλλος μας βρωμάει.

· Μετά τον Χάρα, και σε διάστημα τριών ετών, ο Ολυμπιακός έφερε μία ολόκληρη ενδεκάδα σέντερ φορ: Ιντέγε, Φινμπόγκασον, Πουλίδο, Καρντόσο, Ανσαριφάρντ, Πασιέντσα, Εμενίκε, Τζούρτζεβιτς, Γκερέρο, Χασάν, Μάνο. Μάξιμουμ παραμονής τους στον Ολυμπιακό ήταν ο ενάμισης χρόνος του Ιντέγε και του Ανσαριφάρντ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x