Κώστας Νικολακόπουλος

Τα απίστευτα, αλλά αληθινά στα ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα απίθανα πράγματα που γίνονται εδώ και μία 20ετία στα ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός!

• Έβαλε το γκολ ο Γκερέρο την Κυριακή στο ΟΑΚΑ από τη σέντρα του Τσιμίκα και δύο πράγματα ήρθαν στο μυαλό μου.

• Το πρώτο βέβαια ότι ο Ισπανός είχε κάνει γκολ στον Παναθηναϊκό και πέρσι στο ίδιο γήπεδο, και τότε από σέντρα αριστερού μπακ, του Κούτρη.

• Το δεύτερο που σκέφθηκα ήταν ότι το γκολ το έβαλε σε λάθος εστία! Δεν το είχα για καλό ρε παιδί μου, που σκόραρε σε αυτή την εστία. Γκαντεμιά το θεώρησα!

• Γιατί; Πολύ απλά, γιατί εδώ και μία 20ετία, ο Ολυμπιακός κάνει διπλά στο πρωτάθλημα επί του Παναθηναϊκού, μόνο με γκολ στην εστία που είναι μπροστά από τους φανατικούς του Παναθηναϊκού!!!

• Πρόκειται περί μίας απίστευτης σύμπτωσης, που όμως επαναλαμβάνεται και ξαναεπαναλαμβάνεται! Θυμηθείτε…

Το 1-0 με το γκολ του Γκερέρο στο ΟΑΚΑ
Το 1-0 με το γκολ του Μήτρογλου στη Λεωφόρο
Το 1-0 με το γκολ του Αμπντούν στο ΟΑΚΑ
Το 1-0 με το γκολ του Ντάρμπισαϊρ στο ΟΑΚΑ
Το 2-0 με το πρώτο γκολ του Στολτίδη στο ΟΑΚΑ

• Να το πάω και παρακάτω; Κι οι τρεις προηγούμενες νίκες του Ολυμπιακού ήταν με τα γκολ στην ίδια εστία του ΟΑΚΑ, ακόμη κι όταν παλιότερα πήγαιναν εκεί οι οπαδοί του Ολυμπιακού, τότε που δεν υπήρχε η απαγόρευση μετακινήσεων.

Το 4-2 με τα τρία γκολ των Καραπιάλη (δύο), Γκόγκιτς στην ίδια εστία στο ΟΑΚΑ
Το 2-0 με τα δύο γκολ των Γιαννακόπουλου, Μαυρογενίδη στην ίδια εστία στο ΟΑΚΑ
Το 2-0 με το πρώτο γκολ του Γεωργάτου στην ίδια εστία στο ΟΑΚΑ
• Προσέξτε: δύο φορές προηγήθηκε ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ με γκολ στην απέναντι εστία και τη μία έχασε 1-2 (Μιραλάς το 1-0) και τώρα ισοφαρίστηκε σε 1-1 (Γκερέρο το 1-0)! Κι όταν προηγήθηκε 2-1 στο ημίχρονο με δύο γκολ του Τζιμπούρ πάλι στην απέναντι εστία, πάλι δεν κέρδισε (2-2)!

• Αλλά και στη Λεωφόρο όταν ισοφάρισε 1-1 ο Στολτίδης στο α΄ ημίχρονο στην απέναντι εστία από των φανατικών του ΠΑΟ, το τελικό αποτέλεσμα ήταν 2-2 στο ντέρμπι του Δούρου! Και όταν άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Χένρικσεν, στο τέλος ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 3-2!

• Το ακόμη πιο φοβερό είναι ότι ακόμη κι όταν ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε στη Λεωφόρο, όταν σκόραρε στην ίδια εστία που έβαλε το νικητήριο γκολ ο Μήτρογλου, ήταν κερδισμένος! Με το πέναλτι του Τζόρτζεβιτς στο 90’ (1-1) είχε πάρει το πρωτάθλημα, σε εκείνο το επεισοδιακό ντέρμπι με τον διαιτητή Ευθυμιάδη να τρώει ξύλο. Και με το γκολ του Τσόρι στο 95’ (ήττα 1-2) θα έπαιρνε πάλι τον τίτλο αν ισοβαθμούσε με τον Παναθηναϊκό, χάρη σε εκείνο το εκτός έδρας γκολ!

• Πρόκειται για απίστευτες συγκυρίες, που γίνονται τόσες πολλές φορές, ώστε σε κάνουν να πιστεύεις ότι δεν μπορεί να είναι συγκυρίες! Και να σας θυμίσω ότι πριν το ντέρμπι της Κυριακής είχα γράψει ότι ο Ολυμπιακός κάνει διπλά επί του Παναθηναϊκού εδώ και 20 χρόνια μόνο με ένα τρόπο, όταν κρατάει πίσω το μηδέν! Όποτε έφαγε έστω ένα γκολ, είτε έχασε, είτε έφερε ισοπαλία. Και είδαμε ότι και την Κυριακή το ίδιο έγινε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x