Κώστας Νικολακόπουλος

Τα διπλά του Καρσελά, τα δύο λιγότερα ντέρμπι του Ολυμπιακού και οι σπάνιες νίκες του ΠΑΟ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει στο sport-fm.gr το ντέρμπι της Λεωφόρου μέσα από τη δική του σκοπιά!

• Πράγματι δεν το περίμενα, αλλά Ουζουνίδης και Λεμονής βρίσκονται αντίπαλοι μόλις για δεύτερη φορά σήμερα! Η πρώτη ήταν σε ένα Ξάνθη-Παναιτωλικός 0-1, στις 3 Μαρτίου του 2012, με νικητή τον Τάκη. Θα ηταν σίγουρα ιδανικό για τον Λεμονή ένα ριπλέϊ εκείνου του παιχνιδιού!

• Αλλά ο Ουζουνίδης γενικά όταν φιλοξενεί τον Ολυμπιακό είναι ένας οικοδεσπότης που τον ζορίζει. Έτσι, δε 10 παιχνίδια έχει χάσει τα μισά κι έχει στα άλλα πέντε τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Το εκπληκτικό είναι ότι τις περισσότερες επιτυχίες του κόντρα στον Ολυμπιακό ο Ουζουνίδης τις έχει με αντίπαλο τον Βαλβέρδε! Τον είχε νικήσει δύο φορές (2-1 με Ηρακλή κι 1-0 με Ξάνθη) και του είχε πάρει μία ισοπαλία (1-1 με τη Λάρισα). Οι άλλες του επιτυχίες ήταν μία ισοπαλία (2-2 με Πανιώνιο) κόντρα στον Βίτορ Περέϊρα κι η νίκη πέρσι επί του Βούζα στο ΠΑΟ-Ολυμπιακός 1-0. Κι έχει χάσει από τον Ολυμπιακό με Πανιώνιο 1-3, με Εργοτέλη 1-4, με Πλατανιά 1-4, με Ξάνθη 0-2 και με Λάρισα 0-2.

• Ποιοι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν παίξει στη Λεωφόρο; Καπίνο, Ομάρ, Μποτία, Φιγκέϊρας, Ρομαό, Φορτούνης, Ανδρούτσος, Ανσαριφάρντ κι ο Κούτρης με τον ΠΑΣ. Όλοι με ήττες (ο Καρίμ έχει κι ένα 0-0 με τον Πανιώνιο). Α, κι ο Καρσελά έχει παίξει δύο φορές κατά του Παναθηναϊκού! Με την Σταντάρντ Λιέγης! Και τον έχει κερδίσει και τις δύο! Μία το 2010 με 3-1 για το τότε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ στο ΟΑΚΑ (είχε μπει αλλαγή στο 22’) και μία το 2014 με 2-1 στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ στη Λεωφόρο (είχε ξεκινήσει βασικός κι είχε γίνει αλλαγή στο 54’).

• Επιμένω ότι μεγάλο ρόλο στην έκβαση του ντέρμπι θα έχουν οι στημένες φάσεις. Ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ έδειξε να έχει δουλέψει τα κτυπήματα στα φάουλ (στόχος ήταν το δεύτερο δοκάρι, με πάσα του Ένγκελς η, του Οτζίτζα σε παίκτη που ερχόταν σαν τρέϊλερ από πίσω η, στο δεύτερο δοκάρι), ενώ ο Παναθηναϊκός έχει Μολέδο, Κολοβέτσιο, Μόλινς, Κουλιμπαλί, Σιλά να έχουν δυνατότητες αλτικά.

• Για τον Ολυμπιακό θα είναι σπουδαίο να κάνει το διπλό, ενώ και την ισοπαλία δεν της λες αποτυχία, με το σκεπτικό ότι θα έχει βγάλει τα τρία ντέρμπι του στον α΄ γύρο-και δη τα δύο εκτός έδρας-, ενώ οι άλλες τρεις μεγάλες ομάδες θα έχουν θα έχουν να δώσουν από δύο ντέρμπι παραπάνω η κάθε μία ως το τέλος της σεζόν!

• Φέτος και τα δύο πρώτα ντέρμπι της σεζόν τα πήραν γηπεδούχοι: το ένα το έχασε ο Ολυμπιακός από την ΑΕΚ και το άλλο το κέρδισε ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ! Πάντως, ο Παναθηναϊκός εδώ και καμιά 15αριά χρόνια, έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό σε ντέρμπι α΄ γύρου μόνο υπό «ειδικές συνθήκες»! Το Νοέμβριο του 2006 με 1-0 στο ΟΑΚΑ με αυτογκόλ του Κωστούλα και τον Οκτώβριο του 2010 με 2-1 πάλι στο ΟΑΚΑ με πέναλτι του Σισέ κι αποβολή του Αβραάμ.

• Ο Παναθηναϊκός συνήθως τις νίκες του επί του Ολυμπιακού, τόσο εντός, όσο κι εκτός έδρας, τις έχει στον β΄ γύρο και δη με τον Ολυμπιακό να έχει αποσπαστεί βαθμολογικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x