Κώστας Νικολακόπουλος

Τα «δουλεμένα» γκολ μπροστά και οι… αδούλευτες φάσεις πίσω

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr δύο παρατηρήσεις για το παιχνίδι του Ολυμπιακού σε φάση επίθεσης και άμυνας.

· Το καλό για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι του στο Χαριλάου ήταν ότι επιθετικά έβγαλε φάσεις που δουλεύει στις προπονήσεις. Τόσο σε επίπεδο open play, όσο και σε επίπεδο στημένων φάσεων.

· Οι περιπτώσεις και των δύο γκολ είναι ενδεικτικές…

Στο πρώτο, του Μασούρα, ο διεθνής κυνηγός με το που βλέπει να φτάνει η μπάλα στον ευρισκόμενο σε θέση αριστερού εξτρέμ Τσιμίκα από την 40άρα πάσα του Μπουχαλάκη, αμέσως φεύγει και πατάει περιοχή πηγαίνοντας προς το πρώτο δοκάρι για να περιμένει τη σέντρα του συμπαίκτη του. Είναι μία κλασική κίνηση που ζητάει ο Μαρτίνς-ο Μασούρας να φύγει από εξτρέμ, να βρει εκεί χώρο ο Τσιμίκας και παράλληλα ο Μασούρας να γίνει δεύτερος φορ, γεμίζοντας την αντίπαλη περιοχή. Πράγματι, έγινε δεύτερος φορ και στη σέντρα του Τσιμίκα, βρέθηκαν στο πρώτο δοκάρι και ο Μασούρας κι ο Ελ Αραμπί, έχοντας μόνο τον Ρόουζ να τους μαρκάρει-να προσέξουμε ότι ο Τσιμίκας πριν κάνει το γέμισμα σηκωσε το κεφάλι και είδε τους δύο «ερυθρόλευκους», νομίζω δεότι αυτή η κίνηση του νεαρού μπακ ήταν το μισό γκολ!

Στο δεύτερο, του Αραμπί από την εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, είδαμε να επαναλαμβάνεται ό,τι είχε συμβεί στον αγώνα Λάρισα-Ολυμπιακός. Και εκεί ο Γάλλος από την ίδια ακριβώς θέση, σαν μέσα αριστερά, είχε στείλει την μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας με προορισμό το κεφάλι του Μαροκινού, που σε δύο τέτοιες περιπτώσεις στη Λάρισα είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι, αλλά το VAR τον είχε βγάλει οφσάϊντ (παρεμπιπτόντως στη μία εντελώς οριακά, ουσιαστικά στην ίδια ευθεία)-εδώ να προσέξουμε ότι μαζί με τον Αραμπί βρίσκονται στο ίδιο σημείο κι άλλοι δύο συμπαίκτες του, πηδώντας κι αυτοί προς την μπάλα, περισσότερο όμως για να σκρινάρουν τον σέντερ φορ.

· Το κακό για τον Ολυμπιακό στον ίδιο αγώνα ήταν η αμυντική συμπεριφορά του στις στατικές φάσεις. Διότι, δεν ήταν απλά το γκολ του Ντιγκινί με κεφαλιά. Αυτά γίνονται, να φας δηλαδή μία φάση, ένα γκολ από ένα κόρνερ η, ένα φάουλ. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, δέχθηκε σχεδόν όλες τις ευκαιρίες του στον αγώνα με τον Άρη από τέτοιες φάσεις! Δείχνοντας να ήταν αδούλευτος σε αυτό το κομμάτι…

Και το (άστοχο) σουτ του Μαντσίνι από καλή θέση, ήρθε παίρνοντας το ριμπάουντ από διώξιμο του Σεμέδο σε εκτέλεση κόρνερ, με τον παίκτη του Άρη να βρίσκεται αμαρκάριστος στην περιοχή του Σα…Και το σουτ του Ντιγκινί από πλάγια, που έδιωξε δύσκολα ο Σα, ήρθε από εκτέλεση…αράουτ, με όλη τη δεξιά πλευρά της άμυνας του Ολυμπιακού και κύρια τον Σεμέδο να κοιμάται…Ακόμη και μία κεφαλιά (άστοχη) δεν θυμάμαι ποιανού παίκτη του Άρη, στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, ήταν από κόρνερ. Είναι η φάση στην οποία ο Σα μπλέχτηκε στα δίχτυα του Άρη, αυτά σκίστηκαν και μετά τα «έραβαν» ο Σα κι ο Σεμέδο…

Και με την ευκαιρία, να εκφράσω την άποψη ότι ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού δεν πάταγε τόσο καλά στο Χαριλάου. Δεν ξέρω αν ήταν επηρεασμένος από τα τρία γκολ που είχε φάει στο Βελιγράδι λίγες ημέρες πριν, αλλά τόσο η αντίδραση του στη συγκεκριμένη φάση, σε μία κεφαλιά μάλλον ακίνδυνη, όσο και στο γκολ του Ντιγκινί, στο οποίο δεν νομίζω ότι ευθύνεται εκεί που πήγε η μπάλα αλλά σίγουρα αιφνιδιάστηκε, αυτό μου έδειξαν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x