Κώστας Νικολακόπουλος

Τα μπράβο σε Μασούρα και Μπούχα κι οι χαμηλές στροφές των «3» καλύτερων.…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Ολυμπιακό του χθεσινού αγώνα.

· Σημείωνα στο ραδιόφωνο πριν το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Κίεβο, ότι τα παιχνίδια του στην Ουκρανία ιστορικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

· Στην πρώτη κατηγορία όσα δεν σκόραρε (τρία) και στην πρώτη όσα σκόραρε (άλλα τρία). Τα αποτελέσματα στα μεν ήταν τρεις ήττες, στα δε δύο νίκες και μία ισοπαλία 2-2. Χθες ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε και έχασε, για να δικαιωθεί ατυχώς η ιστορία.

· Πολλοί δεν τα πιστεύουν αυτά, ωστόσο η πραγματικότητα δικαιώνει τα δεδομένα του ποδοσφαίρου-π.χ. τρεις φορές πήγε κι έπαιξε στο Κίεβο ο Ολυμπιακός κι έχασε και τις τρεις, όχι μόνο τις δύο από την Ντινάμο Κιέβου, παλιότερα και χθες, αλλά κι από την Ντνίπρο, το 0-2 πριν τέσσερα ακριβώς χρόνια.

· Γι΄ αυτό εγώ δεν ήθελα την Ντινάμο στην κλήρωση του Δεκεμβρίου-και γενικά δεν θέλω ουκρανικές ομάδες. Γιατί είναι «κωλομάδες». Καμία ιδιαίτερη μπάλα δεν παίζουν, αλλά εμάς μας «έχουν». Μας πιάνουν κορόιδο με αυτό το κωλοπαίχνιδο τους. Θυμηθείτε όλους τους αποκλεισμούς και του Ολυμπιακού και των άλλων ελληνικών ομάδων από τις ουκρανικές. Ποτέ δεν είναι καλύτερες, πάντα μας αποκλείουν…

· Για χθες, σίγουρα η φάση του μοναδικού γκολ του αγώνα, μας έβαλε σε συγκρίσεις. Από τη μία ο ούτε καν 20χρονος αριστερός μπακ της Ντινάμο, ο Μικολένκο, πέρασε μία τέλεια σέντρα (και το ίδιο είχε κάνει και στο Καραϊσκάκη). Κι ο 27χρονος σέντερ φορ της, ο Σολ, με τέλεια προβολή, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

· Από την άλλη ο 22χρονος αριστερός μπακ του Ολυμπιακού βγήκε φοβερά σε τουλάχιστον πέντε στιγμές μπροστά κι είναι ζήτημα αν έβγαλε…μισή καλή σέντρα, μία στο α΄ ημίχρονο, με τον Χασάν να μην βρίσκει όμως την μπάλα με το κεφάλι. Κι ο δύο σέντερ φορ του, ο 26χρονος Χασάν με τον 27χρονο Γκερέρο είχαν κι αυτοί δύο καθαρές ευκαιρίες να σκοράρουν. Απέτυχαν κι οι δύο…

· Βέβαια, το πιο μεγάλο θέμα χθες για τον Ολυμπιακό δεν ήταν τόσο ο Τσιμίκας κι οι Χασάν, Γκερέρο, αλλά ότι οι τρεις πιο ποιοτικοί παίκτες του έπαιξαν σε πιο χαμηλές στροφές απ΄ ότι πρέπει σε τέτοιο ματς. Κι ο Φορτούνης κι ο Γκιγέρμε κι ο Ποντένσε.

· Μαγκιά και μπράβο και του Μπουχαλάκη και του Μασούρα η χθεσινή εμφάνιση τους. Δύο παιδιά που δεν είχαν παίξει πολύ στα προηγούμενα παιχνίδια, έβγαλαν φρεσκάδα, αλλά και έδειξαν και την ποιότητα τους και ότι αξίζουν περισσότερο χρόνο.
Αλλά σε τέτοια μεγάλα παιχνίδια περιμένεις τη διαφορά να την κάνουν πρώτα οι καλύτεροι σου παίκτες. Κι αυτοί ήταν σε δεύτερη μοίρα, είτε γιατί είχαν βαριά πόδια από τα τέσσερα συνεχόμενα μεγάλα παιχνίδια μέσα σε δέκα ημέρες, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x