Κώστας Νικολακόπουλος

Τελικά, ξεφτιλίστηκε κι ο Διαμαντόπουλος για την «εξυγίανση» πάνω στον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τις εύκολες και δύσκολες διαιτητικά φάσεις στην Ξάνθη και για την εικόνα του Ολυμπιακού, που δεν περιποιεί τιμή ούτε για τον προπονητή του ούτε για τους παίκτες του

• Κάμποσες ώρες πριν το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ξάνθη, σχολίαζα από εδώ ότι, «ο Ολυμπιακός δεν το έχει εύκολο το γκολ εκτός έδρας» κι ότι «μακριά από το Καραϊσκάκη (και) φέτος, ειδικά στο πρωτάθλημα, αλλά και γενικότερα, βγάζει μία εικόνα που δεν είναι η ίδια με του Καραϊσκάκη». Κατέληγα δε με την ερώτηση, «θα έχουν πάλι το μυαλό στην Ευρώπη κι όχι στην Ξάνθη οι παίκτες του Ολυμπιακού;»

• Τελικά, τα είδαμε και χθες. Τα ίδια ακριβώς πράγματα. Μία εικόνα που δεν περιποιεί τιμή ούτε για τον προπονητή του, ούτε για τους παίκτες του. Για να μην το πολυλογούμε, να φέρνεις τρία χρόνια σερί ισοπαλία στην Ξάνθη, είναι ξεφτίλα. Μόνο ο Ολυμπιακός δεν κερδίζει τρία χρόνια στα Πηγάδια! Ο Αρης πήγε δύο φορές και κέρδισε, και πέρσι και φέτος. Η ΑΕΚ κι ο Παναθηναϊκός κέρδισαν πέρσι. Ακόμη κι ο Πανιώνιος κι ο Λεβαδειακός. Κι ο Ατρόμητος πρόπερσι. Καλά δεν λέω για τον ΠΑΟΚ που πλέον «περνάει» κάθε χρόνο από εκεί.

• Βέβαια, ξεφτιλίστηκαν κι άλλοι χθες. Όλη η διαιτητική ομάδα, από τον διαιτητή και τους επόπτες, έως τον VAR. Βλέπετε, έχουμε «εξυγίανση» για τον Ολυμπιακό!

• Για να είμαι ειλικρινής, εγώ από τον Διαμαντόπουλο δεν το περίμενα. Αφήνω τον Ζαχαριάδη, που πάει οικογενειακώς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αλλά τον διαιτητή από την Αρκαδία τον είχα σε εκτίμηση, γιατί έπαιζε πάντα «σκληρά» τον Ολυμπιακό, αλλά το ίδιο έκανε και με τις άλλες μεγάλες ομάδες.. Αλλά χθες, ξεφτιλίστηκε κι αυτός. Γιατί άλλο να παίζεις «σκληρά» κι άλλο να ξεφτιλίζεσαι, διαιτητικά εννοώ για να μην παρεξηγηθώ.

• Και ξεφτίλα δεν γίνεσαι, πιστεύω εγώ, μόνο όταν υπάρχουν τρεις πιθανές περιπτώσεις πέναλτι που αν μη τι άλλο πρέπει να ερευνηθούν (τράβηγμα Καρασαλίδη στον Αραμπί, γκρέμισμα Αραμπί από τον γκολκίπερ, διώξιμο κεφαλιάς με το χέρι του αμυντικού πάνω στην γραμμή).

• Κυρίως διαιτητική ξεφτίλα υπάρχει σε εύκολες φάσεις κι όχι σε δύσκολες. Για παράδειγμα στα τρία φάουλ που έγιναν λίγο έξω από την περιοχή της Ξάνθης και δεν δόθηκε ούτε ένα! Ούτε το χέρι του Σόσα στη σέντρα του Ομάρ, ούτε το φοβερό γκρέμισμα του Λισγάρα πάνω στον Καμαρά, ούτε το ξεκάθαρο σπρώξιμο του Σόσα στον Σουντανί…

• Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά στον Ολυμπιακό μάλλον κάνουν πλάκα: ζητάνε πέναλτι, ενώ ο άνθρωπος δεν έδινε ούτε τα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, αυτά δηλαδή σε επικίνδυνη θέση. Μόνο τα μακρινά, από τα 35 μέτρα και πάνω σφύριζε! Να προσέξουμε δε ότι και τα τρία φάουλ έγιναν μπροστά στα μάτια των εποπτών, τα δύο μπροστά στον Νικολακάκη (Ηρακλείου) και το τρίτο μπροστά στον Πετρόπουλο (Αρκαδίας)…Ο δε Νικολακάκης σε εκείνη τη φάση που ζήτησε η Ξάνθη φάουλ του Ομάρ στον Γουίλιαν στο α΄ ημίχρονο, δεν εδέησε καν να σηκώσει τη σημαία του για ένα οφσάϊντ εξόφθαλμο.

• Διαιτητική ξεφτίλα ίδια και μεγαλύτερη υπάρχει όταν η καθυστέρηση είναι εννιά λεπτά κι εσύ κρατάς πέντε!

Στο 69.55 σταματάει το παιχνίδι για φάουλ του Αβραάμ στον Φοσέ και ξαναρχίζει στο 71.13 με τον παίκτη της Ξάνθης χάμω.

Στο 76.35 σταματάει εκ νέου το παιχνίδι σε τάκλιν (αράουτ, όχι φάουλ) του Ομάρ στον Γουίλιαν και ξαναρχίζει στο 77.30 με τον παίκτη της Ξάνθης χάμω

Στο 85.57 σταματάει πάλι το παιχνίδι γιατί πέφτει χάμω ο Στέρτζεον παραπονούμενος για ενοχλήσεις. Και ξαναρχίζει στο 87.30.

Στο 90.12 σταματάει το παιχνίδι για κάρτα στον γκολκίπερ της Ξάνθης (καθυστέρηση) και ξαναρχίζει στο 90.50.

Στο 93.06 σταματάει το παιχνίδι για οφσάϊντ του Μασούρα και κάρτα στον Λισγάρα (καθυστέρηση) και ξαναρχίζει στο 93.57.

• Οι συνολικές καθυστερήσεις ήταν λοιπόν πέντε με έξι λεπτά. Συν τα τρία λεπτά των αλλαγών, μας κάνουν οκτώ με εννιά λεπτά. Ο Διαμαντόπουλος κράτησε πέντε, χωρίς δευτερόλεπτο παραπάνω.

• Κοιτάξτε, εγώ είμαι ειλικρινής και ρεαλιστής: έτσι όπως έπαιζε χθες ο Ολυμπιακός, γκολ μπορεί να μην έβαζε ούτε κι ένα…γ΄ ημίχρονο ακόμη να είχε! Αλλά ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να κρατάει τις καθυστερήσεις που πρέπει. Υποχρεωμένος απέναντι στην ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Γιατί π.χ. ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε τον Άρη στο 97’…

Άσχετο: με ρώτησε χθες κάποιος, «στη Λάρισα θα έχουμε αποβολή παίκτη του ΟΦΗ;». Και πού να ξέρω εγώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x