Κώστας Νικολακόπουλος

Τελικά, ο Ολυμπιακός χρειάζεται κι άλλον γκολκίπερ;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το sport-fm.gr να απαντήσει σε ένα «καλό» ερώτημα για τον Ολυμπιακό.

• Αύριο λοιπόν ολοκληρώνει την προετοιμασία του ο Ολυμπιακός με το φιλικό κόντρα στη Λεγανές. Και περιμένουμε με ενδιαφέρον αν ο Πέδρο Μαρτίνς μας δείξει ξεκάθαρα τον βασικό του γκολκίπερ, που όλοι θεωρούμε ότι θα είναι ο Γιαννιώτης η, βάλει από ένα ημίχρονο τους Γιαννιώτη και Χουτεσιώτη, μοιράζοντας πλήρως τον χρόνο συμμετοχής των δύο γκολκίπερ του σε όλα τα φιλικά! Γιατί ως τώρα αυτό έχει κάνει, με…μαθηματική ακρίβεια!

• Ο Χουτεσιώτης έχει μέχρι στιγμής δύο ολόκληρα παιχνίδια (με Γκοζτέπε 1-0, Γκενκ 0-4), ένα 75λεπτο (Τες 3-0) κι από ένα ημίχρονο με τη Βάτενς (3-0) και την Μποτοζάνι (5-0). Κι ο Γιαννιώτης επίσης δύο ολόκληρα παιχνίδια (με Σεντ Τρούϊντεν 1-1, ΠΣΒ 0-4), ένα 75λεπτο (Έουπεν 2-3, με τον ίδιο να έχει δεχθεί το πρώτο γκολ και τον νεαρό Σκαφίδα τα άλλα δύο) κι από ένα ημίχρονο με τη Βάτενς (3-0) και την Μποτοζάνι (5-0)!

• Τέλος πάντων, αλλού θέλω να καταλήξω. Στην προσπάθεια να απαντήσουμε στο ερώτημα αν ο Ολυμπιακός τελικά χρειάζεται κι άλλον τερματοφύλακα. Και το ερώτημα πάει κυρίως στον Χουτεσιώτη, υπό την έννοια ότι ο 24χρονος «άσος» παίρνει ουσιαστικά πρώτη φορά ευκαιρία να παίξει βασικός μετά τα δύο ματς που έπαιξε στο φινάλε του περασμένου πρωταθλήματος-διότι για τον Γιαννιώτη έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα, καθότι τον έχουμε δει βασικό σε δύο ολόκληρα πρωταθλήματα, με τον Ατρόμητο και με τον Πανιώνιο.

• Τι έχουμε δει από τον Χουτεσιώτη στην προετοιμασία; Κατ΄ αρχάς είναι ευχάριστο που έχει κρατήσει το μηδέν στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε, έστω κι αν ο Γιαννιώτης έπαιξε σε λίγο πιο δύσκολα ματς.

• Στο 0-4 από την Γκενκ ο Χουτεσιώτης κατά βάση «εκτελέστηκε» στα τέσσερα γκολ. Δεν μπορείς να του ρίξεις ευθύνη. Μάλιστα και στα δύο πέναλτι έπεσε στη σωστή γωνία, τόσο στο δοκάρι, όσο και στο γκολ, όπου βρήκε την μπάλα.

• Από εκεί και πέρα, ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού είχε αρκετές (έξι-εφτά) θετικές επεμβάσεις, εκ των οποίων μία-δύο σωτήριες, ενώ ξεκάθαρο λάθος μπορείς να βρεις σε μία πολύ κακή έξοδο του, ίσως και λόγω του ήλιου. Είχε καλές τοποθετήσεις σε χαμηλές σέντρες από τα πλάγια και έδειξε και μία βελτίωση στις ψηλές σέντρες. Σίγουρα είναι γρήγορος όταν βγαίνει μακριά από τα δοκάρια του και στα διωξίματα με τα πόδια πρέπει να έκανε μόνο ένα λάθος.

• Λίγο το στιλ του είναι υπό σχολιασμό. Με την ΠΣΒ ήταν τρεις οι στιγμές που ενήργησε κάπως περίεργα η, κι ανορθόδοξα σε σέντρες κι ακόμη και σε σουτ που του έγιναν. Δεν του στοίχισε, αφού στις δύο έδιωξε, ενώ στην τρίτη που αστόχησε στην κίνηση του στάθηκε μάλλον τυχερός.

• Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, νομίζω ότι ασφαλή εικόνα ακόμη δεν μπορούμε να έχουμε για τον Χουτεσιώτη, βλέποντας τον σε ουσιαστικά τέσσερα 90λεπτα. Αλλά μπορούμε να δούμε ένα τερματοφύλακα που έχει καλά προσόντα και 100% χρειάζεται παιχνίδια για να εξελιχθεί.

• Στο ερώτημα αυτό καθ΄ εαυτό, αν ο Ολυμπιακός χρειάζεται κι άλλον γκολκίπερ, πιο έμπειρο και πιο έτοιμο κι από τον Γιαννιώτη, επειδή είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ εγώ τουλάχιστον να απαντήσω. Το εύκολο κι εμπορικό, αλλά κι ασφαλές, είναι να υποστηρίξω το «ναι». Αλλά θα το έκανα με μεγαλύτερη ευχέρεια, αν είχα πιο ολοκληρωμένη άποψη για τον Χουτεσιώτη. Πάντως, σε μία πρώτη εικόνα, καλός τερματοφύλακας μου φαίνεται.

• Ας αποφασίσουν οι ειδικοί, ο Μαρτίνς κι ο (προπονητής γκολκίπερ) Αγριογιάννης! Αυτοί που θα έχουν και την ευθύνη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x