Κώστας Νικολακόπουλος

Θα έχουν πάλι το μυαλό στην Ευρώπη κι όχι στην Ξάνθη οι παίκτες του Ολυμπιακού;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος υπενθυμίζει μέσα από το sport-fm.gr ότι ο Ολυμπιακός πάει κι απόψε στην Ξάνθη πριν από ευρωπαϊκό παιχνίδι, όπως είχε συμβεί και στις δύο ισοπαλίες του πέρσι και πρόπερσι…

• Όταν έχεις πάει σε μία έδρα, στην οποία δεν έχεις κερδίσει σε καμία από τις τρεις τελευταίες επισκέψεις σου, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, μέσα σε ακριβώς δύο χρόνια, από το φθινόπωρο του 2017, σίγουρα είσαι εσύ κάπως κι ο αντίπαλος σου έχει καλύτερη ψυχολογία.

• Έτσι ξεκινάει το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ξάνθη. Τώρα, το πώς θα συνεχιστεί θα το δούμε! Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός μακριά από το Καραϊσκάκη (και) φέτος, ειδικά στο πρωτάθλημα, αλλά και γενικότερα, βγάζει μία εικόνα που δεν είναι η ίδια με του Καραϊσκάκη. Πολύ απλά γιατί έχει μεγάλη διαφορά στο επιθετικό κομμάτι, όπως έχω ήδη αναλύσει εδώ και καιρό-χωρίς δυστυχώς να αλλάζει κάτι θεαματικά.

• Ο Ολυμπιακός δεν το έχει εύκολο το γκολ εκτός έδρας: ένα έχει βάλει στη Λάρισα, ένα στο ΟΑΚΑ, δύο στο Χαριλάου (όπως κι ένα στο Βελιγράδι, ένα στην Μπασάκσεχιρ, δύο στην Κράσνονταρ και κανένα στην Πλζεν). Με μέσο όρο ένα γκολ ανά παιχνίδι, δεν είναι κι εύκολο να φτάνεις στον στόχο σου.

• Πρέπει να είσαι άριστος αμυντικά, κάτι που δεν είναι και το πιο εύκολο όταν παίζεις μακριά από το σπίτι. Ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα εκτός έδρας είτε αιφνιδιάζεται δεχόμενος γρήγορο γκολ (από τον Άρη και την Κράσνονταρ), είτε δέχεται τα γκολ μετά το 87’ (από τον Ερυθρό Αστέρα και τον Παναθηναϊκό)!!! Στο διάστημα από το 10ο έως το 87ο λεπτό, έχει φάει μόλις ένα γκολ, στο Βελιγράδι, λίγο αφότου σοκαρίστηκε από την αποβολή του Μπενζιά.

• Γενικά δεν είναι κακός αμυντικά, αλλά ας λάβουμε κι υπόψιν μας ότι εκτός από το παθητικό των έξι γκολ, έχει πιάσει και δύο πέναλτι ο Σα…Κι είμαι υποχρεωμένος να καταγράψω ότι παρότι ο Ολυμπιακός κράτησε το μηδέν με την ΑΕΚ, μετά μάλιστα από καιρό, δεν σημαίνει ότι ήταν πολύ καλός στο αμυντικό κομμάτι.

• Η ΑΕΚ έβγαλε φάσεις, η δε μεγαλύτερη κατά την γνώμη μου ήταν εκεί που ο Γκιγέρμε λάθεψε στην εκτίμηση, ο Ολιβέϊρα τσίμπησε προ του Αβραάμ κι ευτυχώς που ο Σα βγήκε γρήγορα σαν καμικάζι 35 μέτρα έξω από την εστία του και πρόλαβε κι έδιωξε. Ο δε Τσιμίκας με το που μπήκε αλλαγή ο Βέρντε τον έχασε στην πρώτη φάση και το 1-1 δεν ήταν καθόλου μακριά (στη συνέχεια, πάντως, ο νεαρός μπακ τον ανέκοψε σε όλες τις περιπτώσεις που χρειάστηκε).

• Να παρατηρήσω δε, ότι ο Αβραάμ σαν να αργεί να πάρει μπρος, σαν να θέλει τον χρόνο του για να βρει ρυθμό μέσα στο ματς, ο δε Σεμέδο πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στα μαρκαρίσματα του. Έχει μαζέψει ήδη έξι κίτρινες σε Ελλάδα κι Ευρώπη και αυτό κάτι δείχνει. Ειδικά δε να είναι πιο προσεκτικός μέσα και λίγο έξω από την περιοχή…

• Γιατί στέκομαι πολύ εκεί, στο αμυντικό κομμάτι του Ολυμπιακού; Πολύ απλά γιατί η Ξάνθη φέτος είναι διαφορετική σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Μπορεί μεν να παίζει αρκετά κλειστά, αλλά μοιάζει να έχει βελτιωθεί στο επιθετικό κομμάτι, αλλά να μην είναι το ίδιο συμπαγής αμυντικά. Προφανώς, λόγω και της αλλαγής προπονητή, αλλά και της απόκτησης καλών παικτών πίσω από τον φορ (και ο Στούρτζεον και ο Εντουάρντο έχουν ποιότητα).

• Και ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να υποτιμήσει ότι η Ξάνθη ναι μεν έχει χάσει από Λάρισα, Ξάνθη και Άρη, αλλά παίζοντας με τις άλλες δύο μεγάλες ομάδες, τις νίκησε και δη μέσα στην Αθήνα, και την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό…

• Να καταγράψουμε τρία πράγματα: Πρώτον ότι και οι τρεις σερί ισοπαλίες του Ολυμπιακού ήταν με τον ίδιο προπονητή στην Ξάνθη, τον Ράσταβατς, με την Ξάνθη να έχει και μεγάλη ρέντα (βλέπε φοβερές ευκαιρίες στο ένα ματς, δοκάρι Ποντένσε κι αυτογκόλ Βούκοβιτς στο άλλο, ενώ και στα δύο είχε διαιτησία σούπερ…). Δεύτερον ότι θα είναι η πρώτη φορά μετά από οκτώ συνεχόμενους αγώνες που ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη με διαφορετικό γκολκίπερ κι όχι τον Ζίφκοβιτς, που πήγε στον ΠΑΟΚ! Και τρίτον ότι η φετινή Ξάνθη όποτε σκοράρει έστω ένα γκολ, πάντα κερδίζει! Κι όποτε δεν σκοράρει έστω ένα γκολ, πάντα χάνει!

• Να υπενθυμίσω εγώ κάτι που νομίζω έχει σημασία, ίσως την πιο μεγάλη: και οι δύο προηγούμενες ισοπαλίες του Ολυμπιακού στην Ξάνθη, τόσο πέρσι, όσο και πρόπερσι, είχαν έρθει αμέσως πριν από μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού. Το 1-1 πρόπερσι τρεις ημέρες πριν το Ολυμπιακός-Σπόρτινγκ (2-3) για το Τσάμπιονς Λιγκ και το 1-1 πέρσι τέσσερις ημέρες πριν το Ολυμπιακός-Μίλαν (3-1) για την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ. Έτσι και τώρα, ο Ολυμπιακός έχει αμέσως μετά την Ξάνθη αγώνα στο Τσάμπιονς Λιγκ και δη με την Μπάγερν στο Μόναχο.

• Πού το πάω; Εκεί που καταλαβαίνετε όλοι. Στην Ξάνθη όλοι ξέρουν ότι απόψε θα είναι «αίμα κι άμμος»! Εάν οι παίκτες του Ολυμπιακού κωλώσουν και «φυλάνε» τα πόδια τους για το ευρωπαϊκό παιχνίδι, τότε πολύ απλά υπό τις καλύτερες για την ομάδα τους συνθήκες θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με πέρσι και πρόπερσι. Το δε αμέσως επόμενο πιθανό αποτέλεσμα θα είναι η ήττα, αυτή τη φορά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x