Κώστας Νικολακόπουλος

Θα ήταν λύση ο Φιγκέϊρας, εάν δεν έμενε ο Ομάρ στον Ολυμπιακό;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από το sport-fm.gr να απαντήσει σε ένα ερώτημα για τον Φιγκέϊρας, με αφορμή μία ανάρτηση του Πορτογάλου για τον Ολυμπιακό.

· Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ντιόγο Φιγκέϊρας έκανε ανάρτηση για τον Ολυμπιακό, πάντοτε με το ίδιο μήκος κύματος. Πριν τρεις-τέσσερις ημέρες είχε άλλη μία ανάρτηση



· Γενικά με την όλη του στάση από τότε που έφυγε από τον Ολυμπιακό, ο Φιγκέϊρας ένα πράγμα δείχνει: ότι θα ήθελε ακόμη να είναι στο Ρέντη και στο Καραϊσκάκη. Κι ότι αν τον ήθελε ο Ολυμπιακός, θα ερχόταν τρέχοντας πίσω! Και θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί, αν ο Πορτογάλος ακραίος μπακ θα ήταν μία λύση για τον Ολυμπιακό εάν τελικά δεν ανανέωνε το συμβόλαιο του ο Ομάρ.

· Ας θυμηθούμε ότι ο Φιγκέϊρας έμεινε ενάμιση χρόνο στον Ολυμπιακό, από το καλοκαίρι του 2016, όταν ήρθε με μεταγραφή από τη Σεβίλλη, έως τον Γενάρη του 2018, όταν έφυγε με μεταγραφή για την Μπράγκα. Και αν μη τι άλλο σε αυτή την μιάμιση σεζόν έπαιξε πολύ-συνολικά σε 67 παιχνίδια: 36 για το πρωτάθλημα, 12 για το Κύπελλο και 19 για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

· Η αίσθηση που μας άφησε; Γρήγορος, σκληρός μπακ, με πολλές και καλές προωθήσεις, καλύτερος του Ομάρ επιθετικά, αλλά λιγότερο καλός αμυντικά και από πλευράς χαρακτήρα οξύθυμος, ενίοτε εριστικός, εξ ου και οι 24 κίτρινες κάρτες που μάζεψε. Γενικά, όχι το πιο εύκολο παιδί.

· Την πρώτη σεζόν, έχοντας στον πάγκο κυρίως τον συμπατριώτη του προπονητή, τον Πάουλο Μπέντο, έκανε 43 παιχνίδια βοηθώντας πραγματικά τον Ολυμπιακό, σε μία σεζόν που ο Ομάρ ξεκίνησε με σοβαρό τραυματισμό, έπαιξε ελάχιστα και μεσούσης της σεζόν πήγε δανεικός στην αγγλική Χαλ. Ο Πορτογάλος δεξιός μπακ είχε βάλει δύο γκολ κι είχε φτιάξει δέκα!

· Τη δεύτερη σεζόν, με προπονητή αρχικά τον Χάσι και μετά τον Λεμονή, ο Φιγκέϊρας δεν ήταν το ίδιο καλός (ένα γκολ και τέσσερις ασίστ μέχρι τον Γενάρη που έμεινε). Έπαιξε και πάλι πολύ, αλλά συχνά και σε ρόλο αριστερού μπακ, που δεν ήταν και το φόρτε του, αλλά ήταν σαφές ότι οι προπονητές είχαν σε πρώτη μοίρα τον Ομάρ κι αυτό το εισέπραττε ο Πορτογάλος, που με προπονητή τον συμπατριώτη του, τον Μπέντο, ένιωθε άλλη εμπιστοσύνη και το «έβγαζε» αυτό το πράγμα στο χορτάρι.

· Θα μπορούσε λοιπόν τώρα ο Φιγκέϊρας να γύριζε στον Ολυμπιακό και να ήταν μία πραγματικά καλή επιλογή; Κατ΄ αρχάς, εύκολα θα γύριζε, καθότι είναι σαφές ότι το θέλει ο ίδιος, η δε Μπράγκα δεν υπολογίζει σε αυτόν και τον έχει δώσει δανεικό στη Ρίο Άβε. Κατά δεύτερον, με ένα Πορτογάλο προπονητή, όπως ο Μαρτίνς, που θα τον εμπιστεύονταν όπως ο Μπέντο, θεωρητικά μπορείς να πεις ότι ο Φιγκέϊρας θα ήταν μία καλή επιλογή, με όποιο ρίσκο θα υπήρχε λόγω της «τρέλας» που κουβαλάει!

· Άρα, αυτός που θα μπορούσε να απαντήσει επί της ουσίας θα ήταν μόνο ο Μαρτίνς…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x