Κώστας Νικολακόπουλος

Θα σταματήσει τον Ολυμπιακό για τρίτη φορά ο ίδιος προπονητής…;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr το «περίεργο» παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ξάνθη για το Κύπελλο Ελλάδας.

• Από τα περίεργα παιχνίδια αυτό του Ολυμπιακού σήμερα το απόγευμα στην Ξάνθη. Κι όχι μόνο γιατί ακριβώς πριν ένα μήνα (9 Δεκέμβρη) οι δύο ομάδες είχαν παίξει πάλι στο ίδιο γήπεδο, αλλά για το πρωτάθλημα…

• Βλέπετε, εκείνο το παιχνίδι είχε συνοδευθεί με επεισόδια, αποβολές, διαμαρτυρίες. Και το είχε σφυρίξει ο Τζήλος, που αργότερα ήταν το θύμα επίθεσης έξω από το σπίτι του, διακόπηκε το πρωτάθλημα εξαιτίας αυτού του γεγονότος κλπ, κλπ.

• Γενικά είναι πολλά τα παιχνίδια Ξάνθης-Ολυμπιακού, που σημαδεύονται από διάφορα συμβάντα. Για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει ρεκόρ αποβολών σε αυτά τα παιχνίδια! Φέτος πήρε κόκκινη ο Ποντένσε (απών σήμερα), πρόπερσι ο Σεμπά, το 2014 ο Χολέμπας και πιο παλιά, το 2008 ο Τζόρτζεβιτς και το 2002 μαζί στο ίδιο παιχνίδι ο Καρεμπέ κι ο Τζιοβάνι!!!

• Πρέπει να έχουμε δε στο μυαλό μας ότι ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε στα δύο τελευταία παιχνίδια του στην Ξάνθη: τόσο φέτος, όσο και πέρσι υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1. Και στα δύο προπονητής της Ξάνθης ήταν ο Σέρβος Μίλαν Ράσταβατς, που βέβαια θα είναι και σήμερα στον πάγκο της ομάδας και θα επιχειρήσει να σταματήσει για τρίτη συνεχόμενη φορά τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά και στο Κύπελλο!

• Μία Ξάνθη που δεν είναι εδώ και καιρό στα καλά της, αλλά όταν ήρθε η ώρα να παίξει με τον Ολυμπιακό ήταν πάρα πολύ δυνατή. Είναι και το μοναδικό παιχνίδι της που δεν έχει χάσει εδώ κι ένα ολόκληρο δίμηνο! Έχει 0-1 από τον Πανιώνιο εντός έδρας (με γκολ του…Μασούρα, που είχε κάνει εκπληκτική εμφάνιση), 0-2 από τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας, 0-2 από την ΑΕΚ εκτός έδρας και 0-1 από τον Απόλλωνα εκτός έδρας! Ακόμη και στο Κύπελλο έχασε εκτός έδρας 0-1 από τη Νίκη Βόλου. Δηλαδή πέντε ήττες, χωρίς καν να σκοράρει! Σκόραρε μόνο κατά του Ολυμπιακού-και τότε από αυτογκόλ του Βούκοβιτς!

• Η Ξάνθη έχει, όμως, ένα μεγάλο ατού όταν παίζει στο σπίτι της: Καμία ομάδα δεν έχει μπορέσει να της «γυρίσει» παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκε μέσα στα Πηγάδια εδώ και ακριβώς πέντε χρόνια!!! Τελευταίος που το έκανε ήταν ο ΠΑΟΚ, στις 5 Γενάρη του 2014!!! Τότε η Ξάνθη είχε προηγηθεί με ένα γρήγορο γκολ του νυν άσου της ΑΕΚ Μάνταλου κι ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με δύο γκολ μετά το 87’!

• Από τότε κανείς αντίπαλος δεν μπόρεσε να ανατρέψει σκορ όταν η Ξάνθη έβαλε το λεγόμενο πρώτο γκολ! Ειδικά από τις μεγάλες ομάδες μόνο δύο απέφυγαν την ήττα όταν προηγήθηκε η Ξάνθη μέσα στο σπίτι της: στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ είχε ισοφαρίσει στο 89’ σε 1-1 με τον Βράνιες πέρσι και στο Κύπελλο ο Παναθηναϊκός είχε ισοφαρίσει στο 87’ σε 1-1 με γκολ του Καρέλη το Γενάρη του 2015…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x