Κώστας Νικολακόπουλος

Τι δείχνει το πρόγραμμα του πρωταθλήματος για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ!

O Κώστας Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από τo sport-fm.gr να αναλύσει το πρόγραμμα του πρωταθλήματος για τους τρεις βασικούς ανταγωνιστές του τίτλου, κάνοντας συγκρίσεις!

• Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος, έτσι όπως αναδείχθηκε από την κλήρωση, σηκώνει πολύ κουβέντα, αλλά ακόμη δεν ξέρουμε αν οι ομάδες μας παίζουν το φθινόπωρο στην Ευρώπη…

• Ας πάμε οπότε στα δεδομένα: Ο Ολυμπιακός παίζει και τα δύο ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ εντός έδρας στον α΄ γύρο! Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ παίζει και τα δύο ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΑΕΚ εκτός έδρας στον α΄ γύρο! Η ΑΕΚ έχει καλύτερη ισορροπία, με Ολυμπιακό εκτός έδρας και ΠΑΟΚ εντός έδρας στον α΄ γύρο.

• Γενικά το πρόγραμμα της ΑΕΚ είναι το πιο ισορροπημένο: δεν έχει σε καμία στιγμή της σεζόν δύο συνεχόμενα εκτός η, εντός έδρας παιχνίδια (παίζει δηλαδή τη μία αγωνιστική μέσα και την άλλη έξω), σε αντίθεση τόσο με τον Ολυμπιακό, όσο και με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός θα έχει δύο φορές στην κανονική διάρκεια της σεζόν δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, τη μία με Παναιτωλικό κι Αστέρα και την άλλη με ΟΦΗ κι ΑΕΚ, ενώ εντός έδρας θα έχει δυο συνεχόμενα παιχνίδια μία φορά (με ΟΦΗ κι ΑΕΚ)!

Ο δε ΠΑΟΚ θα έχει κι αυτός δύο φορές στην κανονική διάρκεια της σεζόν δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, τη μία με ΑΕΚ κι Αστέρα και την άλλη με Παναιτωλικό και Πανιώνιο, αλλά αυτός θα έχει και δύο συνεχόμενα παιχνίδια δύο φορές (με ΑΕΚ κι Αστέρα και Παναιτωλικό και Πανιώνιο βεβαίως).

• Κι επειδή η αρχή είναι πολλές φορές το ήμισυ του παντός, να προσέξουμε το πρόγραμμα των δύο πρώτων αγωνιστικών, τον Αύγουστο, ένα κρίσιμο διάστημα, αφού οι ομάδες μας θα παίζουν συνεχώς ευρωπαϊκά παιχνίδια, από τέσσερα ο καθένας, κι ενώ ο Ολυμπιακός θα έχει και τα δύο του Ιουλίου.

• Το ξεκίνημα λοιπόν είναι πιο εύκολο για τον ΠΑΟΚ, καθότι έχει δύο παιχνίδια μέσα στην Τούμπα και δη με τον Παναιτωλικό και τον Πανιώνιο.

• Από την άλλη, στο ίδιο διάστημα…

Ο Ολυμπιακός έχει εντός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης (μέσα στο Καραϊσκάκη, πέρσι τον νίκησε 2-1 με γκολ στο 93’, πρόπερσι τον ισοφάρισε 1-1 με γκολ στο 92’ και μία σεζόν πριν τον κέρδισε 2-1 με γκολ στο 94’!!!) κι εκτός έδρας την πάντα σκληροτράχηλη και δυνατή ειδικά μέσα στο σπίτι της Λάρισα.

Κι η ΑΕΚ έχει εντός έδρας την Ξάνθη και εκτός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης, στο πιο δύσκολο ματς των δύο πρώτων αγωνιστικών για τις τρεις πρώτες στη βαθμολογία ομάδες των δύο τελευταίων πρωταθλημάτων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x