Κώστας Νικολακόπουλος

Τι έδειξε ο Μαρτίνς και τι τα…γκολ του Ολυμπιακού!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr ουσιώδη συμπεράσματα από την προετοιμασία για τους υπάρχοντες παίκτες του Ολυμπιακού.

• Αν θα θέλαμε να κάναμε ένα μίνι απολογισμό της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, όπως την εισπράξαμε από τα εννιά φιλικά του παιχνίδια, στα οποία έκανε 15 γκολ…

• Μόνο ένας παίκτης σκόραρε πάνω από δύο φορές, ο Γκερέρο! Ο Ισπανός έβαλε έξι γκολ, όλα στα πέντε πρώτα φιλικά, αλλά κανένα στα τρία τελευταία πιο δυνατά τεστ, στα οποία έπαιξε, με Γκενκ, ΠΣΒ και Λεγανές. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: σε αυτά τα τρία είχε μόλις μία καθαρή ευκαιρία για γκολ. Ο Φορτούνης πέτυχε δύο γκολ, και τα δύο με μακρινά σουτ. Από μία φορά σκόραραν οι Καμαρά, Βέργος, Βρουσάϊ, Πάρντο, Φετφατζίδης, Λάζαρος και με πέναλτι ο Τζούρτζεβιτς. Δεν σκόραραν, δηλαδή, μεταξύ άλλων, οι Ποντένσε, Ανσαριφάρντ, Μάνος, Μπουχαλάκης, Ανδρούτσος.

• Μόνο ένας παίκτης δημιούργησε πάνω από δύο γκολ, ο Φορτούνης! Συνολικά έφτιαξε τέσσερα, τα δύο από στατικές φάσεις. Δύο γκολ έφτιαξε ο Βρουσάϊ κι από ένα οι Πάρντο, Λάζαρος, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Μάριν (κέρδισε πέναλτι με σουτ), Νικολάου (μετά από κεφαλιά του στο δοκάρι μπήκε γκολ στο ριμπάουντ), Τζούρτζεβιτς (μετά από πλασέ του στο δοκάρι μπήκε γκολ από ριμπάουντ) και Γκερέρο (κέρδισε το φάουλ, που έγινε γκολ). Ένα γκολ, το έβαλε με καθαρά προσωπική ενέργεια ο Βρουσάϊ κι άρα δεν έχει δημιουργό.

• Ο Μαρτίνς έδωσε πολλές ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες.

Γκολκίπερ ξεχώρισε τον Γιαννιώτη, δίνοντας του ολόκληρο το 90λεπτο στο τελευταίο φιλικό με τη Λεγανές, αφού ως τότε είχε μοιράσει ακριβώς τον χρόνο του με τον Χουτεσιώτη.

Δεξί μπακ ξεχώρισε τον Ομάρ, δίνοντας του επίσης ένα παραπάνω 90λεπτο από τον Μασούρα.

Αριστερό μπακ ξεχώρισε τον Τσιμίκα, δίνοντας του πολύ περισσότερο χρόνο από τον Κούτρη, που έχασε ένα μεγάλο κομμάτι της προετοιμασίας λόγω του τραυματισμού του, που κουβάλησε από πέρσι.

Δεξί στόπερ έδωσε ίδιο χρόνο σε Μιράντα και Σισέ, αλλά στα τελευταία πιο κρίσιμα φιλικά έδωσε πρώτο λόγο στον Μιράντα.
Αριστερό στόπερ ξεχώρισε τον Βούκοβιτς, δίνοντας του δύο παραπάνω 90λεπτα από τον Νικολάου.

Κόφτη ξεχώρισε τον Μπουχαλάκη. Στην αρχή χρησιμοποίησε και τον Ρομάο και στο τέλος και τον Χατζισαφί.

Οκτάρι ξεχώρισε τον Καμαρά, δίνοντας ένα 90λεπτο, με τη Λεγανές, παραπάνω από τον Ανδρούτσο.

Δεκάρι ξεχώρισε τον Φορτούνη. Στην αρχή χρησιμοποίησε και τον Μάριν και στο τέλος και τον Φετφατζίδη.

Δεξί εξτρέμ έδωσε παραπάνω χρόνο στον Πάρντο και λιγότερο στον Φετφατζίδη, αλλά στα κρίσιμα τελευταία φιλικά ξεχώρισε για τη θέση τον Ποντένσε.

Αριστερό εξτρέμ ξεχώρισε τον Λάζαρο, δίνοντας ένα 90λεπτο παραπάνω από τον Βρουσάϊ.

Σέντερ φορ ξεχώρισε τον Γκερέρο. Στην αρχή χρησιμοποίησε και τους Τζούρτζεβιτς, Μάνο και στο τέλος και τον Ανσαριφάρντ.

• Ας λάβουμε υπόψιν μας ότι Καρίμ και Χατζισαφί μπήκαν τελευταίοι στην προετοιμασία λόγω Μουντιάλ, ενώ πιο καθυστερημένα από τους υπόλοιπους ξεκίνησαν οι Λάζαρος, Φέτφα κι Ευαγγέλου και ακόμη πιο καθυστερημένα οι Μιράντα και Ποντένσε.

• Από όλους τους υπάρχοντες αυτή την στιγμή στο ρόστερ, ο μόνος που πήρε λίγο χρόνο ήταν ο νεαρός Ευαγγέλου κι ο τρίτος γκολκίπερ Σκαφίδας. Ουδείς δικαιούται να λέει ότι δεν έπαιξε αρκετά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x