Κώστας Νικολακόπουλος

Τι κερδίζει, τι χάνει ο Ολυμπιακός, αν πάρει η Άρσεναλ ή η Τσέλσι το Europa League!

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει στο sport-fm.gr τα δεδομένα για τα προκριματικά του Ολυμπιακού στο Champions League μετά την πρόκριση των Άρσεναλ και Τσέλσι στον τελικό του Europa League

· Να λοιπόν που τελικά φέτος στα Κύπελλα Ευρώπης μόνο ο Ολυμπιακός κι η Μπαρτσελόνα απέκλεισαν αγγλικές ομάδες! Την Μπέρνλεϊ και τη Γιουνάιτεντ αντίστοιχα. Βλέπετε, Λίβερπουλ και Τότεναμ έφτασαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κι Άρσεναλ και Τσέλσι στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ! Η δε Σίτι αποκλείστηκε από άλλη αγγλική ομάδα, την Τότεναμ.

· Τέλος πάντων, πάμε παρακάτω, στον τελικό του Europa League και τι επίπτωση θα έχει στην κλήρωση του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τι τον βολεύει περισσότερο, να το πάρει η Άρσεναλ η, η Τσέλσι; Η, μήπως δεν παίζει κανένα ρόλο γι΄ αυτόν; Δεν είναι έτσι. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. και μόνο να σκεφθούμε ότι αν το πάρει η Τσέλσι, υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα προκριματικά τέλη Ιουλίου θα είναι δύο ομάδες, ενώ αν το πάρει η Άρσεναλ θα είναι τρεις!

· Θεωρητικά, εξυπηρετεί καλύτερα τον Ολυμπιακό να στεφθεί Κυπελλούχος στο Europa Leagueη Άρσεναλ, που δεν παίρνει εισιτήριο Τσάμπιονς Λιγκ από το αγγλικό πρωτάθλημα. Διότι, έτσι ο Ολυμπιακός όχι μόνο θα είναι στους ισχυρούς (μαζί με τη Βασιλεία και την Άϊντχοβεν η, τον Άγιαξ), αλλά θα έχει υποψήφιους αντιπάλους την δευτεραθλήτρια Αυστρίας Λασκ Λιντς, την δευτεραθλήτρια Τσεχίας Βικτόρια Πλίζεν και την δευτεραθλήτρια Τουρκίας Μπασάκσεχιρ-εφόσον τελειώσουν τα πρωταθλήματα Τσεχίας και Τουρκίας όπως είναι τώρα η βαθμολογία, αφού αν αλλάξουν τότε υποψήφιοι αντίπαλοι μπορεί να γίνουν η Σλάβια Πράγας κι η Γαλατασαράϊ.

· Από την άλλη, εάν πάρει το Europa League η Τσέλσι, που έχει εισιτήριο Τσάμπιονς Λιγκ από το αγγλικό πρωτάθλημα, τότε ο Ολυμπιακός θα είναι πάλι στους ισχυρούς με τα σημερινά δεδομένα, αλλά θα έχει δύο υποψήφιους αντιπάλους, τη δευτεραθλήτρια Τσεχίας και την Άϊντχοβεν. Αν όμως η Άϊντχοβεν πάρει τον τίτλο στην Ολλανδία (φαβορί είναι ο Άγιαξ δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη, καθώς ισοβαθμούν, αλλά έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων), τότε ο Ολυμπιακός δεν θα είναι στους ισχυρούς και υποψήφιοι αντίπαλοι του θα είναι ο Άγιαξ κι η Βασιλεία, όπως ακριβώς είχε συμβεί πέρσι με τον ΠΑΟΚ, που είχε την τύχη με το μέρος του κι απέφυγε τον Άγιαξ, βρίσκοντας μπροστά του τη χειρότερη Βασιλεία των τελευταίων ετών.

· Να προσέξουμε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που το πάρει δηλαδή η Τσέλσι, εφόσον ο Ολυμπιακός περάσει τα προκριματικά του Ιουλίου, θα έχει το ευχάριστο ότι στα προκριματικά του Αυγούστου δεν θα έχει υποψήφια αντίπαλο την τρίτη από το γαλλικό πρωτάθλημα (λογικά τη Λιόν), γιατί θα έχει εξασφαλίσει την παρουσία της απευθείας στους ομίλους.

· Ας έχουμε υπόψιν μας, ότι από πλευράς δυναμικότητας η Λιόν με την δευτεραθλήτρια Πορτογαλίας (λογικά η Πόρτο) αναμένεται να είναι τα δύο φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους μέσω των νοκ άουτ του καλοκαιριού, εκτός κι αν χάσει ο Άγιαξ το πρωτάθλημα στην Ολλανδία, οπότε τα φαβορί θα είναι τρία. Σίγουρα, όμως, κι η Άϊντχοβεν θα είναι κι αυτή πολύ δυνατή, λογικά πιο δυνατή από τις άλλες ομάδες (Ντινάμο Κιέβου, Κλαμπ Μπριζ).

· Για τον Ολυμπιακό το κλειδί είναι να περάσει τα πρώτα προκριματικά, του Ιουλίου, διότι έτσι εξασφαλίζει σίγουρα θέση στους ομίλους του Europa League και θα του δοθεί η ευκαιρία μέσα από δύο ακόμη προκριματικούς να παλέψει και για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, βάζοντας κι ένα σεβαστό ποσό στα ταμεία του ακόμη κι αν αποκλειστεί…Υπό αυτή την έννοια, ίσως θα ήταν προτιμότερο γι΄ αυτόν να το πάρει η Άρσεναλ…

· Ίσως όμως θα ήταν άλλη πρόκληση να το έπαιρνε η Τσέλσι, ο Ολυμπιακός να έπεφτε πάνω στους Τσέχους και να μην είχε μετά υποψήφιο αντίπαλο τη Λιόν…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x