Κώστας Νικολακόπουλος

Τι στιλ κεντρικός μέσος είναι ο Μαντί Καμαρά

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από το sport-fm.gr να απαντήσει στο ερώτημα «τι σόϊ παίκτης» είναι ο Καμαρά, που έφερε ο Μοντέστο από τη Γαλλία για τον Ολυμπιακό.

· Ελάχιστα τα (πραγματικά) νέα πρόσωπα του Ολυμπιακού σε αυτό τα πρώτο δεκαήμερο της προετοιμασίας. Ουσιαστικά μόνο ο Γκερέρο, ο Μάνος κι ο Μαντί Καμαρά, τον οποίο έφερε στον Ολυμπιακό ο Μοντέστο από τη Γαλλία-για την ακρίβεια τον είχε κλείσει από τον Φλεβάρη.

· Τι σόϊ παίκτης, όμως, είναι αυτός ο Καμαρά; Κατ΄ αρχήν, μπορεί να είναι Αφρικάνος, αλλά ξεχάστε ότι είναι ο τύπος του χαφ που «δαγκώνει». Δεν είναι τέτοιο στιλ. Για την ακρίβεια δεν είναι καν κόφτης. Μπορεί να παίξει κόφτης, αλλά περισσότερο παίζει δίπλα στον κόφτη, σαν εξάρι.

· Ο Καμαρά είναι ένας κεντρικός χαφ που του αρέσει να έχει την μπάλα στα πόδια του. Έχει καλή τεχνική και καλή πάσα. Μπορεί να χτίσει επιθέσεις από πίσω, αλλά όταν βγαίνει και λίγο πιο μπροστά ψάχνει πολύ την καλή, έξυπνη μπαλιά, την μπαλιά για τη φάση.

· Το παλεύει στο αμυντικό κομμάτι, κάνει δουλειά, αλλά σίγουρα χρειάζεται βελτίωση σε αυτό τον τομέα, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός. Η ταχύτητα του δεν είναι σούπερ, αλλά έχει συνεχή κίνηση στον αγωνιστικό χώρο, βγαίνει και στις άκρες και γενικά βοηθάει παντού.

· Επειδή έχει καλά πόδια, κύρια δεξί, μπορεί και να ανοίγει καλά το παιχνίδι στα άκρα. Προσφέρεται να πάρει την μπάλα από τους συμπαίκτες του, ζητάει δηλαδή την μπάλα και δεν κωλώνει να επιτεθεί κατά μέτωπο. Στο επιθετικό κομμάτι προτιμάει να περιμένει το ριμπάουντ λίγο έξω από την περιοχή για να σουτάρει με δύναμη.

· Παρότι όχι ιδιαίτερα ψηλό παιδί, δεν είναι κακός στο ψηλό παιχνίδι και μπορεί να βοηθήσει στις στημένες φάσεις.

· Έτοιμος για να παίξει στον Ολυμπιακό δεν είναι. Ότι έχει, όμως, καλά στοιχεία, που αν τα δουλέψει και παίρνοντας εμπιστοσύνη από τον προπονητή του μπορεί να παίξει, αυτό είναι ξεκάθαρο. Απλά χρειάζεται να γίνει πιο αποφασιστικός στο παιχνίδι του, στις μονομαχίες, στις κόντρες. Εμπειρία χρειάζεται και δουλειά και στα σημεία στα οποία έχει αδυναμίες.

· Νομίζω ότι είναι ένας μοντέρνος κεντρικός χαφ και αξίζει να τον δουλέψει ο προπονητής του Ολυμπιακού, ώστε να του αναδείξει τα καλά του πράγματα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x