Κώστας Νικολακόπουλος

Τι σχέση έχουν Μπάρτσα με Μίλαν; Μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr την πραγματικότητα με αφορμή τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη.

• Μπορεί να υπάρχει η συγκυρία των δύο εκτός έδρας αγώνων μέσα σε ένα διήμερο, του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα και της ΑΕΚ με τη Μίλαν, αλλά οποιαδήποτε σύγκριση είναι απλά απαγορευτική.

• Μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Η Μπαρτσελόνα είναι εδώ και χρόνια μία από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη κι έχει στις τάξεις της τον κορυφαίο παίκτη του πλανήτη. Η Μίλαν είναι ασφαλώς κι αυτή μία μεγάλη ομάδα, αλλά ξεπεσμένη εδώ και χρόνια.

• Στα τέσσερα προηγούμενα ιταλικά πρωταθλήματα τερμάτισε κατά σειρά 8η, 10η, 7η κι 6η! Και φέτος είναι 10η…Φέτος επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από τρεις σεζόν!...Και στο εντός έδρας παιχνίδι της στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, κέρδισε 3-2 τη Ριέκα με γκολ στις καθυστερήσεις…

• Αυτή είναι η Μίλαν. Από τη μία, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έπαιξε με ένα μεγαθήριο και από την άλλη η ΑΕΚ θα παίζει με μία ομάδα που έχει όνομα και ιστορία πίσω της, αλλά βρίσκεται σε πρωτοφανή για τα δεδομένα της παρακμή εδώ και χρόνια και προσπαθεί σιγά σιγά να σηκώσει κεφάλι.

• Για να καταλάβουμε την πραγματικότητα: η Μπαρτσελόνα φέτος έχει δώσει 11 επίσημα παιχνίδια, σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ. Τα αποτελέσματα της είναι 10 νίκες και μία ισοπαλία, μέσα στο σπίτι της Ατλέτικο…Τα γκολ της σε αυτά τα 11 ματς (μέσα και το 3-0 επί της Γιουβέντους) είναι 31-4…Η Μπαρτσελόνα έχει τον Μέσι και τον Σουάρες κι η Μίλαν τον Τσαλχάνογλου και τον Κάλινιτς ως καλύτερους παίκτες.

• Ναι, ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε χθες στη Βαρκελώνη, παρά την καλή συγκυρία της αποβολής του Πικέ από το 41’. Και μπορούσε και να λήξει το ματς εύκολα και με 5-1. Αλλά παρά την διαφορά…επιπέδων, όχι επιπέδου, με την Μπαρτσελόνα, αν δεν έκανε το χωρίς λογική και νόημα ψαλιδάκι πάνω στον Μέσι ο Νικολάου στο 61’, σε θέση…πέναλτι για τον Αργεντίνο, ίσως να μπορούσε να ψάξει για το θαύμα ο πρωταθλητής Ελλάδας στην τελευταία μισή ώρα! Γιατί πολύ απλά έτσι είναι η μπάλα!

• Να θυμίσω ότι στο 54’ έγινε η αλλαγή Ζιλέ-Τζούρτζεβιτς και στο 55 ο Κούτρης εβγαλε εκείνη την επικίνδυνη σέντρα, με τον Τζούρτζεβιτς όμως να μοιάζει ανέτοιμος για να κάνει την προβολή και το γκολ στα πέντε μέτρα από τα γκολπόστ της Μπαρτσελόνα…Κι έρχεται η κουτή επιλογή του μικρού στο 61’ για να τελειώσει το ματς, πάνω που ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, αφού κι η Μπάρτσα του έδινε λίγο χώρο, παίζοντας με παίκτη λιγότερο.

• Το πόσο επιθετικά μπορούσε να παίξει ο Ολυμπιακός χθες είναι μία συζήτηση, βεβαίως. Υπόψιν, πάντως, ότι οι Σεμπά, Εμενίκε και Μπεν είναι τραυματίες, ο Ανσαριφάρντ εκτός ευρωπαϊκής λίστας και την Κυριακή υπάρχει ο ΠΑΟΚ, τέσσερις βαθμούς μπροστά-εξ ου και το ροτέϊσον σε Φορτούνη και Πάρντο.

• Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός ο φετινός έχει ως ομάδα τόσα αγωνιστικά προβλήματα, που πρέπει να λύσει και δεν έχει κανένα νόημα να…πανηγυρίζει για οποιαδήποτε ήττα του, ακόμη κι από την Μπάρτσα.

• Απλά η πραγματικότητα λέει ότι έχασε με δύο γκολ διαφορά στο Καμπ Νου από την Μπαρτσελόνα. Όχι από την Έστερσουντ στη Σουηδία (βλέπε 1-3 εκεί ο ΠΑΟΚ) η, την Θέλτα Βίγκο στη Λεωφόρο (βλέπε 0-2 ο ΠΑΟ) η, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ (βλέπε 0-2 η ΑΕΚ)….

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x