Κώστας Νικολακόπουλος

Τι Τουρέ και Νάτχο, δεν μας πιάνεις πουθενά!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr με τον δικό του τρόπο δύο επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς στα ντέρμπι του Ολυμπιακού με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

· Το πιο ωραίο με εμάς, εννοώ τους επαγγελματίες (δημοσιογράφους και κάθε είδους ειδικούς), αλλά και τους οπαδούς, είναι ότι δεν μας πιάνεις πουθενά!

· Για παράδειγμα, ψιθύριζε πολύς κόσμος μετά το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (0-1) για τον Πέδρο Μαρτίνς και την επιλογή του να αποκλείσει από την 18άδα τον Γιάγια Τουρέ και να έχει τον Νάτχο: «Έλα μωρέ, επιτρέπεται να μην έχει στον πάγκο τον Τουρέ; Να τον βάλει 20 λεπτά στο τέλος, να το πάρει μόνος του το παιχνίδι; Πεθαμένος ήταν ο ΠΑΟΚ».

· Ακριβώς μία εβδομάδα αργότερα, ψιθυρίζει πολύς κόσμος μετά το ΑΕΚ-Ολυμπιακός (1-1) για τον Πέδρο Μαρτίνς και την επιλογή του να αποκλείσει από την 18άδα τον Νάτχο και να έχει τον Τουρέ: «Έλα μωρέ, επιτρέπεται να μην έχει στον πάγκο τον Νάτχο; Να τον βάλει 20 λεπτά στο τέλος να κρατήσει λίγο την μπάλα, την στιγμή που κερδίζαμε 1-0 την ψόφια ΑΕΚ;»!

· Βλέπετε, ο Μαρτίνς με την ΑΕΚ είχε βάλει ένα τέταρτο στο τέλος τον Τουρέ, αλλά δεν μπόρεσε ή δεν πρόλαβε ή όπως θέλετε πείτε το, να βοηθήσει όσο θα περιμέναμε.

· Το θέμα είναι ότι πρέπει να καταλαβαίνουμε λίγο το σκεπτικό του προπονητή, γιατί μόνο έτσι οδηγούμαστε κάπου. Δηλαδή τώρα με την ΑΕΚ ο Πορτογάλος ήθελε προφανέστατα να έχει στον πάγκο ένα πιο αμυντικογενή χαφ, τον Μπουχαλάκη, κι έναν πιο επιθετικογενή, τον Τουρέ. Κι έτσι άφησε έξω τον Νάτχο. Όπως είχε με τον ΠΑΟΚ στον πάγκο επίσης έναν πιο αμυντικογενή χαφ, τον Γκιγέρμε κι έναν πιο επιθετικογενή χαφ, τον Νάτχο…

· Τώρα, επειδή εξυπακούεται ότι κι εγώ κρύβω ένα προπονητή μέσα μου, κι επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι δεν ήταν ό,τι το πιο σοφό που πήγε ο Ολυμπιακός κι έπαιξε δύο ντέρμπι χωρίς να έχει ο Νάτχο την παραμικρή συμμετοχή σε 180 λεπτά. Τουλάχιστον, έτσι όπως τον είδαμε να βγάζει όλο το 90λεπτο στο Μιλάνο και να έχει μία κατά κοινή ομολογία καλή απόδοση κόντρα στη Μίλαν. Αλλά κι έχοντας υπόψιν μας ότι ο έμπειρος διεθνής μέσος είχε δώσει το τρίποντο στο 92' με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και όποτε μπήκε έστω για λίγο είχε στιγμές που έκαναν τη διαφορά, στο επιθετικό ιδίως κομμάτι.

· Κατά τα άλλα, δεν αναιρείται σε τίποτα η αρχική μου διαπίστωση: δεν μας πιάνεις πουθενά!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x