Κώστας Νικολακόπουλος

Το φοβερό με τη Μίλαν στο Καραϊσκάκη και η «επιστροφή» του Σισέ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει στο sport-fm.gr μία ξεχωριστή διαπίστωση για τη…Μίλαν και σχολιάζει και το…ξύπνημα του Σισέ.

• Από τα ωραία του ποδοσφαίρου…

• Προσέξτε: η Μίλαν ήρθε στο Καραϊσκάκη 13 Δεκέμβρη κι έφαγε τρία γκολ από τον Ολυμπιακό μέσα σε ένα 20λεπτο, από το 60’ έως το 81’. Ε, από τότε, έχει δώσει εννιά παιχνίδια στην Ιταλία. Και σε αυτά τα εννιά παιχνίδια, έχει φάει μόνο τρία γκολ, αντιμετωπίζοντας τις κορυφαίες ομάδες του Καμπιονάτο, τη Γιουβέντους (μία φορά) και τη Νάπολι (δύο φορές, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο)!!!

• Οι αγώνες της Μίλαν μετά το 1-3 από τον Ολυμπιακό στον Πειραιά…
Με Μπολόνια έξω 0-0
Με Φιορεντίνα μέσα 0-1
Με Φροζινόνε έξω 0-0
Με Σπαλ μέσα 2-1
Με Σαμπντόρια έξω 2-0
Με Γιουβέντους 0-1 Σούπερ Καπ
Με Τζένοα έξω 2-0
Με Νάπολι μέσα 0-0
Με Νάπολι μέσα 2-0 Κύπελλο

• Τρία γκολ έχει φάει σε εννιά παιχνίδια στην Ιταλία και τρία γκολ είχε φάει σε ένα 20λεπτο από τον Ολυμπιακό στον Πειραιά!

• Τέλος πάντων, απόψε έχει παιχνίδι ο Ολυμπιακός και κόντρα στη Λάρισα πρέπει να μπει με την ίδια νοοτροπία που υποδέχθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Κύπελλο την Ξάνθη. Δηλαδή, αποφασισμένος να το καθαρίσει το παιχνίδι και να μην αφήσει περιθώρια.

• Η Λάρισα έχοντας έναν Ιταλό προπονητή, και δη παλιό σέντερ μπακ (Φέστα), συνήθως παίζει καλή άμυνα και βλέπουμε και τα αποτελέσματα της στο πρωτάθλημα, με «κλειστά» σκορ 1-1, 0-0 κλπ, κλπ. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο πιθανόν να χρειαστούν κι οι στημένες φάσεις για τον Ολυμπιακό, αν δεν μπορέσει να ανοίξει αλλιώς εύκολα την αντίπαλη άμυνα.

• Παρεμπιπτόντως, στο αμυντικό κομμάτι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μέτριο βαθμό στο πώς αντιμετώπιζαν τα κόρνερ και τα φάουλ της Λάρισας. Να θυμίσω ότι εκ τύχης γλίτωσαν πολύ επικίνδυνη φάση, όταν ο Άνχελ, όντας αμαρκάριστος, δεν βρήκε την μπάλα με το κεφάλι στο πονηρό φάουλ-σέντρα σουτ του Τσιλιανίδη από αριστερά στο 11’. Και ακόμη ότι στο 83’ ακυρώθηκε γκολ του Βαλιέντε, που ναι μεν ήταν οφσάϊντ, αλλά στην εκτέλεση του κόρνερ, ο επιτιθέμενος του Αστέρα που πάσαρε στον Βαλιέντε, κέρδισε υπερβολικά εύκολα την κεφαλιά, με τον Γκερέρο να τον μαρκάρει με τα μάτια…

• Στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός αφενός μεν στάθηκε τυχερός για πρώτη φορά, γιατί σε αντίθεση με…άεπιρα προηγούμενα παιχνίδια το δοκάρι δεν σταμάτησε αυτόν, αλλά τον αντίπαλο του, στο 0-0, αφετέρου δε γιατί ίσως για πρώτη φορά ήταν τόσο αποτελεσματικός στα πρώτα 50 λεπτά του αγώνα του.

• Δεν σκόραρε όπως το συνηθίζει, με πάσινγκ γκέϊμ η, πλαγιοκόπηση. Του ήταν, όμως, αρκετά μία καλή πάσα του Λάζαρου στο Φορτούνη σε μία μάλλον ανύποπτη φάση (βαθιά μπαλιά του Βούκοβιτς προς τον Χασάν, με τον Τριανταφυλλόπουλο να βγαίνει πρώτος στην μπάλα, που όμως έφτασε στο Λάζαρο) και μία έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη στο Λάζαρο.

• Οι παίκτες του Ολυμπιακού, ωστόσο, απέδειξαν στη συνέχεια του παιχνιδιού ότι τους είναι δύσκολο να κρατήσουν τη συγκέντρωση τους σε όλο το 90λεπτο, αφού ενώ έκαναν δύο γκολ και στις δύο καθαρές ευκαιρίες τους μέχρι το 50’, στη συνέχεια χαλάρωσαν και είχαν μηδέν γκολ στις τέσσερις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

• Η επιστροφή του Καμαρά, μετά από απουσία τριών αγώνων, ήταν αρκετά καλή, ιδίως ανασταλτικά. Έδωσε ενέργεια στην ομάδα, αλλά οι πάσες του, ειδικά υπό πίεση, δεν ήταν καλές. Το έλλειμμα αυτό στον άξονα κάλυψε ο Γκιγέρμε, που πέρασε τουλάχιστον τέσσερις έξοχες πάσες, τρεις στα μπακ (Κούτρη, Ομάρ) και μία στο Λάζαρο, ξεκινώντας πολύ ωραίες επιθέσεις.

• Σε προσωπικό επίπεδο, για εμένα η πιο ευχάριστη διαπίστωση ήταν η επιστροφή του Σισέ στις καλές εμφανίσεις, μετά από μία περίοδο αστάθειας. Ξεκίνησε με κάποιες αψυχολόγητες λάθος πάσες, αλλά αμυντικά στάθηκε πάρα πολύ καλά. Κι ο Βούκοβιτς κακός δεν ήταν, είχε επεμβάσεις, όμως δεν μοιάζει στην καλύτερη του κατάσταση-και ο τρόπος που έδιωξε μία όχι δύσκολη σέντρα ήταν αδικαιολόγητος.

• Ο Σισέ όμως ήταν βράχος πίσω. Όποτε χρειάστηκε έδωσε λύσεις, ψηλά και χαμηλά, ήταν εντυπωσιακός, αλλά και ουσιώδης στα τάκλιν και τις αποκρούσεις του και φάνηκε για μία ακόμη φορά ότι στην ημέρα του ιδίως στα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια είναι υπερπολύτιμος…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x