Κώστας Νικολακόπουλος

Το γρήγορο γκολ, λέει «Ολυμπιακός 17-3 σε 5 ματς»!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος στέκεται μέσα από το sport-fm.gr σε ένα πολύ καθοριστικό κομμάτι του αγώνα του Ολυμπιακού.

• Ο τίτλος στο χθεσινό κομμάτι ήταν ενδεικτικός: Αν δεν καθαρίσεις νωρίς, τρέχεις και δεν φτάνεις με τη Λαμία

• Ο Ολυμπιακός καθάρισε νωρίς και πέρασε ένα ήσυχο απόγευμα, μακριά από το άγχος των πιο πρόσφατων αγώνων του στο Καραϊσκάκη (2-1 με Λεβαδειακό με το γκολ στο 84’, 3-1 με Απόλλωνα με τα δύο γκολ μετά το 80’ και 1-0 με ΠΑΣ).

• Πιο πολύ χθες μου άρεσε το γρήγορο γκολ. Ένα γκολ στο πρώτο 10λεπτο, σημαίνει για τον Ολυμπιακό παραδοσιακά νίκη σε ποσοστό 90%!

• Απλά ας θυμηθούμε τα φετινά αποτελέσματα του, όταν μπόρεσε και άνοιξε γρήγορα το σκορ…
Παρτίζαν-Ολυμπιακός 0-1 στο 6 (Μπεν). Τελικό 1-3
Αχαρναϊκός-0λυμπιακός 0-1 στο 9’ (Ζιλέ). Τελικό 0-3
Ολυμπιακός-Πλατανιάς 1-0 (2’ Πάρντο). Τελικό 5-1
Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-1 στο 6’ (Φορτούνης). Τελικό 1-4
Ολυμπιακός-Λαμία 1-0 στο 9’ (Μάριν). Τελικό 2-0.

• Η σούμα λέει πέντε παιχνίδια με γρήγορο γκολ, πέντε νίκες, με συνολικό σκορ 17-3! Εντυπωσιακό, όσο κι αν μόνο το πρώτο ήταν από τα λεγόμενα κρίσιμα, δύσκολα κλπ, κλπ.

• Έχει σημασία, όμως, η παρατήρηση ότι ο Ολυμπιακός ειδικά μέσα στο Καραϊσκάκη έχει πολύ δύσκολο φέτος το γρήγορο γκολ. Εξ ου και είναι πολύ καλό για την ομάδα που επιτέλους σχεδόν καθάρισε ένα παιχνίδι της από το α΄ ημίχρονο, κάτι που είχε κάνει με απόλυτο τρόπο φέτος μία φορά, προηγούμενη 3-0 του Πλατανιά, στο παιχνίδι πρωταθλήματος.

• Και γράφω «σχεδόν» δίπλα στο «καθάρισε», γιατί όταν είσαι Ολυμπιακός και φεύγεις 2-0 μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο, πρέπει να κάνεις κάποια στιγμή στο β΄ ημίχρονο και το 3-0 γιατί μόνο έτσι κλειδώνεις ένα τρίποντο. Χθες η Λαμία μπορεί για 65 λεπτά να ήταν ακίνδυνη, αλλά όταν μπήκε μέσα ο Βουό κι έπαιξε με καθαρό σέντερ φορ, απείλησε τέσσερις φορές, εκ των οποίων τις δύο με την αλλαγή της.

• Κι αν γίνονταν το 2-1, είτε στο πεντάλεπτο 65-70, που η Λαμία έγινε τρεις φορές επικίνδυνη (!), είτε ακόμη και στο 83’, όταν ο Μποτία έσωσε ένα μάλλον βέβαιο γκολ, κανείς δεν ξέρει πώς θα τέλειωνε το ματς. Γι΄ αυτό κι ήταν «γκέλα» του Φορτούνη, που ενήργησε επιπόλαια κι έχασε το «σίγουρο» γκολ στο 49’. Εκεί τελειώνεις το ματς με 3-0 και το πιο πιθανό μετά είναι να γράψεις και σκορ.

• Μιλάμε για φάση, στην οποία για την ποιότητα του Φορτούνη ήταν αρκετό να «φυσήξει» την μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x