Κώστας Νικολακόπουλος

Το καθαρό μυαλό για Ντουρμισάι κι οι ευκαιρίες για Ανδρούτσο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος στέκεται μέσα από το sport-fm.gr σε δύο από τους παίκτες του Ολυμπιακού που έπαιξαν πολύ στα φιλικά.

· Παρακολουθούσα τον Ντουρμισάι στο τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού με το Αμβούργο.

· Πράγματι έδωσε πολλές μάχες. Και καλό είναι ο σέντερ φορ να παλεύει, να είναι μέσα στη φωτιά. Αλλά, έστω με τη «βοήθεια» των αντίπαλων σέντερ μπακ που έπαιζαν σκληρά, νομίζω ότι φτάσαμε στην υπερβολή να είναι μέσα σε 10 φάουλ ο φορ του Ολυμπιακού! Του έκαναν εφτά, έκανε τρία. Και 10 φάουλ είναι πολλά. Μεταξύ άλλων, σου αποσπούν τη συγκέντρωση.

· Κι ο φορ την στιγμή που θα του έρθει να τελειώσει την καλή φάση, πρέπει να έχει την ηρεμία να το κάνει καλά. Ο Ντούρμι λοιπόν όταν του έβγαλε την καλή πάσα ο Φορτούνης, δεν είχε καλό τελείωμα-ενώ γύρισε ωραία το σώμα του, σούταρε πολύ δυνατά, αλλά και πολύ άστοχα…

· Ο Ντουρμισάι, που στην αρχή του παιχνιδιού έχασε πολύ εύκολα δύο φορές την μπάλα, γρήγορα συνήλθε κι είχε καλές συνεργασίες με τους συμπαίκτες του. Νομίζω ότι θα πρέπει να συνεχίσει έτσι, με μαχητικό κι ομαδικό πνεύμα, αλλά και με πιο καθαρό μυαλό όταν είναι να κάνει την τελική ενέργεια, είτε σουτ, είτε πάσα.

· Και θέλω να γράψω και κάτι για τον Ανδρούτσο.

· Άρχισε κι αυτός άσχημα το ματς, αφού πούλησε δύο φορές την μπάλα στα πρώτα λεπτά. Ευτυχώς, όμως, δεν τον πήρε από κάτω και βρήκε την ψυχραιμία να παίξει την μπάλα του. Μάλιστα, είχε ορισμένες πολύ καλές ενέργειες στο ανασταλτικό κομμάτι και βγήκε κι όμορφα μπροστά κάποιες στιγμές.

· Μου άρεσε πολύ που σε μία φάση χώθηκε σαν κρυφός φορ και για ένα κλικ δεν βρήκε την μπάλα με κεφαλιά σε μία επικίνδυνη σέντρα του Ανδρούτσου. Και σε μία άλλη φάση, κόπηκε πάνω στο σουτ, παρεμπιπτόντως από ένα καλό στρώσιμο του Ντουρμισάι. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι ενώ κάνει συχνά την καλή κίνηση, δεν την συνοδεύει με την καλή πάσα.

· Κοιτάξτε, δεν θα είναι εύκολο για τον Ανδρούτσο να παίζει δίδυμο με ένα παιδί 17 ετών, όπως ο Σουρλής, φανερά ταλαντούχος μεν, ξεκάθαρα άπειρος δε. Πόσο δε μάλλον, όταν χρειάζεται ο Ανδρούτσος να κάνει περισσότερο το εξάρι, παρά το οκτάρι του-κι όλοι ξέρουμε ότι κατά βάση είναι πιο επιθετικογενής παίκτης.

· Όμως, ακόμη κι έτσι ο 22χρονος άσος του Ολυμπιακού πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις επιλογές του. Δεν μπορεί να έχει παράπονο από τις ευκαιρίες που πήρε στα φιλικά, αφού έπαιξε τρία ματς βασικός και δύο αλλαγή-όπως ακριβώς κι ο Ντουρμισάι. Έδωσε πράγματα στην ομάδα, αλλά εγώ νομίζω ότι μπορούσε κι έπρεπε να δώσει ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x