Κώστας Νικολακόπουλος

Το κλειδί της ανατροπής ανέδειξε την αδυναμία του Ολυμπιακού!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr μία αγωνιστική αδυναμία του Ολυμπιακού, όπως αυτή φανερώθηκε ακριβώς μέσα από τη σημαντική νίκη του επί του Ατρόμητου.

• Το κλειδί της νίκης-ανατροπής του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο ήταν ότι πολύ απλά σκόραραν οι δύο κεντρικοί-αμυντικοί χαφ του κι έτσι γύρισε το παιχνίδι. Κακά τα ψέματα, το πρώτο που μετράει είναι το γκολ.

• Μόνο που ακριβώς αυτή η…νταμπλ επιτυχία των Γκιγέρμε και Μπουχαλάκη, ήρθε να αναδείξει και μία αγωνιστική αδυναμία του φετινού Ολυμπιακού σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνιστή του στη διεκδίκηση της πρωτιάς, τον ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια, το γεγονός ότι επρόκειτο για το μόλις πρώτο γκολ του Βραζιλιάνου με τα «ερυθρόλευκα» και το δεύτερο στη φετινή σεζόν του Έλληνα διεθνή.

• Ας σκεφθούμε πόσα γκολ έχουν σημειώσει, σε όλες τις διοργανώσεις, οι παίκτες που αγωνίζονται στην ίδια θέση στον ΠΑΟΚ: Ο Μαουρίτσιο πέντε, ο Ολιβέϊρα τρία, ο Κάνιας δύο κι από ένα οι Σάκχοφ, Βέρνμπλουμ, Μίσιτς. Σύνολο 13.

• Κι ας συγκρίνουμε τα γκολ που έχουν πετύχει, επίσης σε όλες τις διοργανώσεις, οι παίκτες που αγωνίζονται στην ίδια θέση στον Ολυμπιακό: ο Καμαρά τρία, ο Μπουχαλάκης δύο κι από ένα οι Νάτχο, Γκιγέρμε κι Ανδρούτσος. Σύνολο οκτώ.

• Βλέπουμε δηλαδή ότι υπάρχει μία διαφορά πέντε γκολ. Όλα όσα έχει σημειώσει ο Μαουρίτσιο, που σημειωτέον άνοιξε το σκορ στο διπλό του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ επί του ΠΑΟ και σημείωσε το γκολ του ΠΑΟΚ στο 1-1 με την ΑΕΚ στο ίδιο γήπεδο.

• Είναι δε η δεύτερη χρονιά που ο Ολυμπιακός δεν παίρνει πολλά γκολ από τα εξαροοκτάρια του. Και πέρσι είχε τρία γκολ ο Ρομαό, δύο ο Ζιλέ, από ένα οι Ταχτσίδης, Μαρτίνς κι άντε να βάλουμε ακόμη και τα τέσσερα γκολ του Οφόε, ο οποίος όμως σε πολλά ματς έπαιξε σαν δεκάρι.

• Να θυμίσω ότι πρόπερσι είχε κάνει έξι γκολ ο Μιλιβόγεβιτς (παρότι έφυγε τέλη Γενάρη) κι από τρία οι Καμπιάσο, Ρομάο. Το 2015-16 οι Κασάμι, Καμπιάσο είχαν από τέσσερα γκολ κι ο Μιλιβόγεβιτς τρία. Το 2014-15 είχε έξι ο Μιλιβόγεβιτς, πέντε ο Κασάμι και τρία ο Μπουχαλάκης. Το 2013-14 είχαν από τέσσερα γκολ οι Σάμαρης, Μανιάτης κ.ο.κ.

• Κοινώς, ο Ολυμπιακός πάντοτε έπαιρνε αρκετά γκολ από τα εξάρια και τα οκτάρια του. τουλάχιστον αρκετά περισσότερα απ΄ όσα παίρνει φέτος, που φαίνεται ότι θα είναι η χειρότερη παραγωγικά χρονιά τους από πλευράς γκολ.

• Άραγε, να μην το έχουν το γκολ οι τωρινοί αμυντικοί μέσοι του Ολυμπιακού; Να είναι τέτοιο το στιλ του παιχνιδιού, που να μην τους φέρνει κοντά στο γκολ, π.χ. γιατί φεύγουν συνεχώς μπροστά τα μπακ και είναι και συνεχώς μπροστά η επιθετική τετράδα, άρα δεν μπορεί να μένουν πίσω μόνο τα στόπερ και χρειάζεται να καλύπτουν τα μπόσικα οι δύο κεντρικοί μέσοι; Να είναι συνδυασμός όλων των πραγμάτων;

• Πάντως, ειδικά από τον Νάτχο, που στη Ρωσία είχε μέσο όρο έξι-εφτά γκολ ανά σεζόν μόνο στο πρωτάθλημα, θα περίμενε κανείς κάτι παραπάνω από το μοναδικό του γκολ, εκείνο στο 93’ με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x