Κώστας Νικολακόπουλος

Το λάθος του Βασιλειάδη και της NOVA με την αναδιάρθρωση

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στον sport-fm.gr τα σχέδια της αναδιάρθρωσης του ελληνικού πρωταθλήματος.

· Συνεδριάζει την προσεχή βδομάδα το Δ.Σ. της Λίγκας με κεντρικό θέμα την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος. Θα καταθέσω εδώ την προσωπική μου γνώμη-και το αναφέρω ευθύς εξ αρχής, προκειμένου να μη γίνει καμία παρεξήγηση. Ο Ολυμπιακός ό,τι έχει να το πει θα το πει επίσημα.

· Η δική μου άποψη είναι ότι ενώ υπάρχει μία καλή γενική ιδέα, κάνουν λάθος κι ο Υφυπουργός και η Nόβα, που έχουν «κολλήσει» σε πρωτάθλημα 12 ομάδων. Θεωρώ ότι είναι λίγες οι 12 ομάδες για την Ελλάδα και λίγες και οι 32 αγωνιστικές (22 στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος και 10 στα πλέϊ οφς).

· Στην Κύπρο έχουν 14 ομάδες, το ίδιο και στη Δανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, αλλά και το Ισραήλ. Κάπου εκεί πρέπει να είμαστε κι εμείς από πλευράς αριθμού συλλόγων.

· Ας σκεφθούμε ότι υπάρχουν όχι 12, όχι 14, αλλά 15 ομάδες που για τα ελληνικά δεδομένα είναι παραδοσιακά ομάδες Α΄ Εθνικής: με τους τρεις μεγάλους του κέντρου (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ), τους τρεις της Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή) και τους Πανιώνιο, Ατρόμητο, Αστέρα, Λάρισα, Ξάνθη, Γιάννινα, Παναιτωλικό, ΟΦΗ, Παναχαϊκή! Κι αδικώ και τον Λεβαδειακό και την Κέρκυρα και τον Βόλο!

· Η δε Νόβα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προτιμάει 32 αγωνιστικές κι όχι 36, όπως παίζουν σε όλα αυτά τα πρωταθλήματα (Δανία κλπ): με 26 αγωνιστικές στην κανονική διάρκεια κι άλλες δέκα στα πλέϊ οφς, με τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας να μεταφέρονται στα πλέϊ οφς.

· Σε ολόκληρη την Ευρώπη η τάση είναι να γίνονται περισσότερα παιχνίδια, και για τα τηλεοπτικά δικαιώματα…Κι από εκεί που η Νόβα έδειχνε στους συνδρομητές της 36 αγώνες (30 αγωνιστικές στην κανονική διάρκεια και έξι τα πλέϊ οφς, έστω χωρίς τον πρώτο) τώρα θέλει να τους πάει στους 32...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x