Κώστας Νικολακόπουλος

Το «παίζω όσο να κερδίσω» του Ολυμπιακού, δεν φτάνει με τον ΟΦΗ…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το sport-fm.gr με το δικό του τρόπο το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ.

• Οκ, δεν έχουν έρθει μέχρι στιγμής όλες οι ομάδες στο Καραϊσκάκη, αλλά απ΄ όσες έχουν έρθει, νομίζω ότι ο σημερινός αντίπαλος του Ολυμπιακού, ο ΟΦΗ, έχει την καλύτερη.

• Και δεν το γράφω, τόσο λόγω της θέσης του στη βαθμολογία-4ος με μόλις τρεις βαθμούς διαφορά από την κορυφή (!), όσο λόγω του ποδοσφαίρου που παίζει. Ο ΟΦΗ είναι μία ελκυστική ομάδα να την βλέπεις, γιατί παράγει ευκαιρίες, προσπαθεί να παίξει γρήγορα και δεν παίζει με «πούλμαν» στην άμυνα.

• Σε μία συνέχεια της περασμένης σεζόν, με τους Χιλιανούς στον πάγκο, η ομάδα από το Ηράκλειο είναι εξαιρετικά απειλητική μπροστά κι ειδικά όταν βρίσκει χώρους, καθώς ο Νέϊρα με μία πάσα μπορεί να βγάλει σε πλεονεκτική θέση μπροστά τους γρήγορους κυνηγούς Σεμέδο, Τσιλιανίδη και Φιγκεϊρέδο (η, Μάνο). Ο δε Ναμπί έχει επίσης δυνατότητα να γίνει πολύ επικίνδυνος με τα καλά του τελειώματα.

• Γενικά θεωρώ τον ΟΦΗ μία από τις καλύτερες ομάδες ειδικά στα σουτ από τα 20-22 μέτρα, εκεί γύρω από τη μεγάλη περιοχή, με Νέϊρα, Τσιλιανίδη, Ναμπί, Φιγκεϊρέδο, όλους να απειλούν (!), ακόμη και τον πολύ καλό αμυντικό μέσο Μεγιάδο, όταν έρχεται σαν τρέϊλερ από πίσω. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε αυτό το κομμάτι, γιατί ο Ολυμπιακός έχει φάει φέτος τέτοια γκολ, όπως π.χ. του Λούκας Μούρα από την Τότεναμ.

• Για εμένα ο Νέϊρα είναι ο παίκτης-κλειδί, καθότι παίζει και 10άρι και 8άρι, μπορεί και να δημιουργήσει, αλλά και να σκοράρει, ενώ ακόμη και στις στημένες φάσεις απειλεί με κεφαλιές στο δεύτερο δοκάρι. Όπως μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση ο Γιαννούλης σε ρόλο αριστερού στόπερ άμα λάχει-μου φαίνεται ότι σε αυτή τη θέση είναι από τους καλύτερους του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής!

• Εξίσου αλήθεια είναι ότι ο ΟΦΗ αμυντικά δεν έχει την ίδια εικόνα. Είναι δομημένος λίγο σαν…ολλανδική ομάδα, που αρέσκεται περισσότερο να παίζει επίθεση παρά άμυνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Έχει προβλήματα πίσω, ιδίως όταν τον πρεσάρουν ψηλά. Αλλά νομίζω ότι μέσα στο Καραϊσκάκη δεν θα είναι τόσο…φουλ επίθεση και μπορεί στα χαφ να βάλει και τον πιο αμυντικογενή Σακόρ.

• Στον Ολυμπιακό νομίζω ότι έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο ΟΦΗ θα είναι ένας πολύ καλός αντίπαλος απόψε κι ότι θα χρειαστεί να το δουλέψουν πολύ και καλά το παιχνίδι. Φαντάζομαι ότι δεν ξεχνάνε το περσινό κάζο, το 0-1 από τον ΟΦΗ στην Κρήτη, ακριβώς τέτοια εποχή, ενώ εγώ δεν ξεχνάω ούτε τι είχε συμβεί επί Βαλβέρδε, στο Καραϊσκάκη, πριν από αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ και δη με την Ντόρτμουντ, όπως ο Ολυμπιακός παίζει τώρα με την Μπάγερν: ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με 2-0 κι ο ΟΦΗ ισοφάρισε 2-2 με δύο γκολ μέσα σε ένα πεντάλεπτο μετά το 70’!...

• Για να μην πηγαίνουμε, όμως, τόσο πίσω, κι αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει κερδίσει έως τώρα και τα τρία εντός έδρας παιχνίδια του, αλλά και στα τρία η γκέλα δεν ήταν μακριά: στο 1-0 με τον Αστέρα, η Τρίπολη έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 80’…Στο 5-0 με το Βόλο, το σκορ έως το 71’ ήταν 1-0 κι ο Βόλος είχε φάσεις για το 1-1…Στο 2-0 με τη Λαμία το αποτέλεσμα ήταν 0-0 έως το 61’…

• Ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής παίζει στο πρωτάθλημα, ειδικά στο γήπεδο του, τόσο όσο για να παίρνει το τρίποντο. Κόντρα στον φετινό ΟΦΗ, όμως, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι θα είναι αρκετό κάτι τέτοιο για το τρίποντο-το εντελώς αντίθετο πιστεύω (και με διαιτητική τετράδα από τη Θεσσαλονίκη…).

• Το παιχνίδι είναι από τα κλασικά στα οποία ο Ολυμπιακός μπορεί να την πατήσει. Έχοντας παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα την Τρίτη κι όχι την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη. Και είναι χρόνια τώρα, που γίνεται θρίλερ κάθε παιχνίδι του για το πρωτάθλημα πριν από Τσάμπιονς Λιγκ και γενικά πριν από ευρωπαϊκό παιχνίδι.

• Και με ένα αντίπαλο σήμερα που μπορεί ακόμη να μην έχει παίξει με κάποιον διεκδικητή του τίτλου, αλλά έδειξε τα δόντια του και στο ΟΑΚΑ (στο 3-1 επί του Παναθηναϊκού) και στο Χαριλάου (στο 1-1 με τον Άρη). Έναν ΟΦΗ που και διαιτητικά δεν έχει το παραμικρό παράπονο, αν θυμηθούμε ότι έπαιξε με παίκτη παραπάνω και στο 3-1 τον Αστέρα (αποβολή Ιγκλέσιας στο 60’ με το σκορ 1-1) και στο 3-1 με τον Παναιτωλικό (αποβολή Μπιαϊ στο 29’!)…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x