Κώστας Νικολακόπουλος

Το «πάσο» για Καμαρά κι η εξήγηση για τους πολλούς στο Βέλγιο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από τον sport-fm.gr να λύσει κάποιες απορίες για θέματα του Ολυμπιακού…

• Μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ότι ενώ το ρόστερ του Ολυμπιακού γενικά είναι πολύ γεμάτο σε όλες τις θέσεις, δεν έχει την ίδια ποσότητα και ποιότητα στις θέσεις «6» και «8».

•Για παράδειγμα είναι έξι οι στόπερ (εφτά με τον Μεριά), είναι πέντε οι εξτρέμ, τρία τα αριστερά μπακ και οι σέντερ φορ θα γίνουν τέσσερις με τον Κούκα! Αντίθετα, για τις θέσεις των κεντρικών μέσων οι παίκτες είναι τέσσερις-εξ ου άλλωστε και γίνεται η πραγματικά σοβαρή κίνηση απόκτησης του Γουίλιαν Αράο με 2,3 εκ. Ευρώ.

• Έχω, πάντως, την εντύπωση ότι στον Ολυμπιακό βλέποντας και την εικόνα του Καμαρά σε αυτό το ξεκίνημα της προετοιμασίας, πάνε και λίγο πάσο για απόκτηση και δεύτερου κεντρικού χαφ, πλην του Βραζιλιάνου. Γιατί ο Καμαρά έχει μπει πολύ καλά στην ομάδα, τόσο καλά που αυτή την στιγμή είναι ίσως ο πιο βασικός κεντρικός μέσος.

•Ίσως λοιπόν, γιατί εικασία κάνω, σκέφτονται στον Ολυμπιακό να μην του κόψουν τον δρόμο, παίρνοντας δύο (κι όχι ένα) κεντρικά χαφ και ανάλογα με την προετοιμασία, να κινηθούν. Εάν δηλαδή ο Καμαρά συνεχίσει έτσι και πάει για βασικός, να μην πάρουν άλλον παίκτη πλην ενός «Γουίλιαν», έχοντας και πίσω από τους δύο, Ρομάο, Μπουχαλάκη κι Ανδρούτσο. Κι αν δουν μέσα από τα πιο δυνατά φιλικά ότι ο Καμαρά δεν είναι τόσο έτοιμος ακόμη για την ενδεκάδα, τότε να πάνε να τσιμπήσουν και δεύτερο χαφ.

•Τέλος πάντων, θα τα δούμε αυτά. Απλά, επειδή απορούν, απ΄ ότι καταλαβαίνω, αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού γιατί πήρε ο Πέδρο Μαρτίνς τόσους πολλούς (30) παίκτες στο Βέλγιο, όπου θα πάνε και ο Μεριά και (αν όλα πάνε καλά) κι ο Κόκα, Κούκα πώς τον λένε! Μπορεί δηλαδή να σου πει κάποιος, μα θα έχει τρεις ενδεκάδες μαζί του;

•Η απάντηση είναι απλή: ο Ολυμπιακός από αυτούς τους 30 που πήρε στο Βέλγιο, θα ήθελε ει δυνατόν να πουλήσει οκτώ με δέκα! Τους δε μισούς από αυτούς είναι ξεκάθαρο ότι δεν τους υπολογίζει για το ρόστερ της νέας σεζόν. Εάν λοιπόν τους άφηνε στην Αθήνα να κάνουν μόνοι τους προπόνηση, θα αποδυνάμωνε τη θέση τους στην αγορά, θα έριχνε την χρηματιστηριακή τους αξία σε μία κρίσιμη εποχή, αφού ενδιαφέρεται να τους δώσει.

•Τώρα, οι παίκτες είναι ενεργοί. Προπονούνται με την ομάδα, θα παίξουν ίσως κάποιοι και σε κάποια από τα φιλικά, που είναι πολλά και γενικά δεν είναι στο ψυγείο. Κάποιος σύλλογος που θα ενδιαφερθεί, θα τους δει, ότι είναι με τον Ολυμπιακό και κάνουν προετοιμασία, δίνουν φιλικά κλπ, κλπ. Δεν είναι απενεργοποιημένοι. Κι αλλιώς πωλείται ένας παίκτης που κάνει μόνος του στο προπονητήριο κι αλλιώς ένας που είναι κανονικά μέσα στην ομάδα.

•Κι αν έχετε την απορία γιατί ο Ολυμπιακός δεν έκανε το ίδιο με Οφόε, Ταχτσίδη κ.α., που προπονούνται μόνοι τους στο Ρέντη, η απάντηση έχει να κάνει ότι τον μεν Βέλγο τον θεωρούν «νάρκη» στ΄ αποδυτήρια, φοβόντουσαν δηλαδή μην τους χαλάσει τα αποδυτήρια, τον δε Έλληνα διεθνή είχαν αποφασίσει να τον τιμωρήσουν μετά από εκείνα τα νυχτοπερπατήματα την βραδιά του ΠΑΣ-Ολυμπιακός 3-0…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x